Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel Impregneren Alkmaar

Gevel impregneren - Alkmaar

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Gevel impregneren in Alkmaar?

Heb je last van doorslaand vocht in je woning of een verontreinigde gevel? Wil je de levensduur van je gevel verlengen? Dan kan het helpen om je gevel te impregneren. Als je de gevel impregneert spuit je een waterafstotende vloeistof op de buitenmuur. De muur impregneren beschermt je gevel onder anderen tegen vorst, zure regen of schimmel.
Daarnaast heeft impregneren ook een positieve invloed op de isolatiewaarde van je gevel, want er gaat minder warmte verloren.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het impregneren, ze kunnen je ook helpen bij het eerst reinigen van je buitengevel of het renoveren van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost gevelimpregnatie?

Een gevel die al is aangetast moet eerst gereinigd worden. Alleen dan krijg je het optimale effect met impregneren. Als dit het geval is kan je rekening houden met €6 tot €15 per m². Heb je een nieuwbouwwoning? Dan zal reinigen niet nodig zijn. De onderstaande prijzen geven je een beeld van wat het ongeveer kost om je gevel te laten impregneren. De prijzen zijn berekend op basis van een gevel met een oppervlakte van 100 m².

Let op:de gevelspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Impregneren €950
Reinigen en impregneren €1.950
Voegen, reinigen en impregneren €3.450

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Afhankelijk van wat er moet gebeuren en de wensen die je hebt, kost het meer of minder. Hieronder hebben we de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje gezet. 

Reiniging uitvoeren

Voordat de gevel geïmpregneerd wordt, beoordeelt de vakman of de gevel gereinigd moet worden. Zaken als mos en graffiti zorgen ervoor dat het impregneermiddel niet volledig kan doordringen in de gevel. Je zult je gevel dan eerst moeten laten reinigen, maar reken wel met extra kosten. Met de vakman kun je bespreken of reinigen van de gevel nodig is of niet.

Vervangen van voegwerk

Het herstellen van het voegwerk van de gevel is nodig wanneer er scheuren of barsten zijn ontstaan. Als je dit niet doet, dan kan je vochtoverlast krijgen en dat geeft nog meer schade aan je gevel. Zeker vorst kan voor schade aan je gevel zorgen.

In veel gevallen kan je plaatselijk de voegen vervangen en herstellen. De oude voegen worden er zo diep mogelijk uitgeslepen of uitgehakt, zonder het metselwerk te beschadigen. Daarna wordt de gevel gereinigd om alle achtergebleven resten stof, vuil en voegresten te verwijderen. Vervolgens wordt het aangesmeerd met voegmortel.

Je hebt verschillende voegtechnieken waarmee je ongeveer 12 soorten voegen kunt creëren. Er zijn bijvoorbeeld verdiepte voegen, platte voegen, uitspringende voegen, gekamd of vol. De platte dichtgestreken voeg, is de meest voorkomende techniek en het makkelijkst aan te brengen. 

Het type ondergrond

De manier waarop je gevel gereinigd kan worden, heeft te maken met de gevelbekleding of wel de ondergrond die er is, maar ook met de ernst van de vervuiling. Zandstralen bijvoorbeeld, is een zeer efficiënte reinigingsmethode, maar het kan niet zomaar bij elke gevelbekleding worden toegepast.

Er zijn verschillende methodes die toegepast kunnen worden per gevel en per soort aanslag dat verwijdert moet worden. Heb je lichte vervuiling? Dan is stoom reinigen waarschijnlijk genoeg. Gaat het om zwaardere vervuiling (bijvoorbeeld graffiti of roetaanslag) dan kan je eerdere voor zandstralen kiezen.

Als je het meeste uit de gevelreiniging wilt halen en zelf niet weet waar te beginnen, is het aan te raden om je gevelreiniging uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes gevel impregneren in Alkmaar vergelijken

Recente opdrachten in Alkmaar

maandag 25 september 2023

Metselwerk

Jaren 70 rijtjes woning voor en achtergevel plus schoorsteen. Graag offerte voor bikken, stralen, voegen en impregneren. Gevel ongeveer 10m2 metselwerk per kant


Gevel- en metselwerk Heiloo
dinsdag 12 september 2023

Gevels renoveren

Hoekhuis ca 100 m2. Stenen reinigen, opnieuw voegen (vervangen) en impregneren tegen vochtdoorslag.


Gevel- en metselwerk Alkmaar
donderdag 27 juli 2023

Gevels renoveren

Welke oplossing(en) overweeg je om de gevel vochtwerend te maken?: Gevel impregneren, Voegen uitslijpen en hervoegen Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Welk vochtprobleem moet behandeld worden?: Doorslaand vocht


Gevel- en metselwerk Alkmaar
maandag 24 juli 2023

Stormschade repareren + reinigen en impregneren dak 189m2

Ik wil graag stormschade repareren aan mijn dak. Een aantal dakpannen zijn weggevlogen maar ik wil alles graag in 1 keer laten renoveren nu ik toch bezig ben. Dit is dus inclusief reinigen en impregneren. Het is een leien dak van ongeveer 189m2.


Gevel- en metselwerk Heiloo
maandag 19 juni 2023

Gevels reinigen

Het huis is een beelbepalend monument van 1900, met snijvoeg. De gevel moet gereinigd worden, aansluitend impregneren Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Wil je de gevel na het reinigen beschermen tegen doorslaand vocht? (gevel impregneren): Ja Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel reinigen Wat is de oppervlakte van de gevel?: Meer dan 100 m² Is de gevel geschilderd?: Nee / weet ik niet Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Graft
vrijdag 14 april 2023

Gevels renoveren

De gevel moet na het isoleren van de spouwmuur opnieuw worden gevoeg, gereinigd en geïmpregneerd. Specifieke vraag daarbij is of u biologische afbreekbaar kunt hydrofoberen, met een product dus dat biologische afbreekbaar is en niet belastend voor het milieu.. ik heb een tuin met nuts gewassen onder aan de gevel liggen, vandaar mijn vraag. Vriendelijke groet, Marjan van der Laan Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Gevel impregneren tegen vocht Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Alkmaar

Gevel impregneren in regio Alkmaar

Andere klussen in Alkmaar

Offertes aanvragen