Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel pleisteren Tilburg

Pleisterwerk gevel - Tilburg

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Pleisterwerk gevel in Tilburg?

Is je oude pleisterwerk van de gevel toe aan een renovatie? Of wil je het uiterlijk van je gevel aanpassen met gevel bepleistering? 

Gevel pleisterwerk is het aanbrengen van een laag pleisterwerk op de buitenmuur om de gevel egaal te maken. Hierdoor zijn bakstenen of oneffenheden niet meer zichtbaar.

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten pleisteren muur

De prijs voor je gevel laten bepleisteren is afhankelijk van verschillende zaken: de oppervlakte die bepleisterd moet worden, het soort gevelbepleistering, de dikte van de pleisterlaag, de gewenste afwerking en hoe lastig het soort pleisterwerk aan te brengen is. Verder speelt het ook mee of je wel of niet isolatie wil aanbrengen. Hieronder geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de stukadoors via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de ondergenoemde prijzen.

Kunstharspleister per m²:

 • Zonder isolatie: 72 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 90 tot 110 euro (excl. BTW)

Minerale sierpleister per m²:

 • Zonder isolatie: 64 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 80 tot 100 euro (excl. BTW)

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom zou je kiezen voor pleisterwerk?

Er zijn meerdere voordelen van pleisterwerk als gevel afwerking:

 • Betaalbaar: Gevelbepleistering is een betaalbare oplossing om de gevel mooi af te werken. 
 • Gevelisolatie: Wanneer je de gevel wil bepleisteren, kan je direct de gevel laten isoleren waarna de bepleistering eroverheen aangebracht zal worden.
 • Gevelrenovatie: Wanneer je gevel oud en beschadigd is, dan is dit een ideale manier om de gevel te renoveren. 
 • Vochtwerend: Gevelbepleistering laat geen vocht door. Ideaal wanneer je hier al last van hebt, maar ook om het te voorkomen. 

Waterdamp doorlatend: De waterdamp binnen in het huis wordt wél van binnen naar buiten doorgelaten. Dit is belangrijk voor de vochtregeling in huis.

Soorten gevelbepleistering

Op de markt zijn er verschillende soorten gevelbepleistering: een minerale sierpleister en kunstharspleister. Waar het verschil in zit is in de gebruikte bindmiddelen. 

 1. Kunstharspleister: Het bindmiddel bij kunstharspleister (synthetische sierpleister) bestaat uit kunsthars of siliconen. Een reden om voor kunstharspleister te kiezen is dat het elastischer is en minder gevoelig voor scheuren en vervuiling dan minerale sierpleister. Wanneer je oneffenheden wil bedekken, dan is minerale sierpleister wel weer geschikter dan kunsthars sierpleister. Dit komt doordat kunstharspleister dunner wordt aangebracht. 
 2. Minerale sierpleister: Het bindmiddel van minerale sierpleister is cement en/of kalk, aangevuld met zand, vulstoffen, kleurstoffen en water. Het voordeel is dat het een ecologisch product is met een dampopenheid en een waterkerende werking heeft. Dit soort sierpleister is gevoeliger voor algen, vuil, mossen, scheurvorming en het is minder flexibel dan kunstharspleister. Het voordeel is wel dat het dikker aangebracht kan worden dan kunstharspleister. Dit is ideaal wanneer je speciale afwerkingseffecten wil hebben of wanneer er oneffenheden weggewerkt moeten worden.

Mogelijke afwerkingen van gevelpleister

De gevel kan je op verschillende manieren afwerken afhankelijk van je eigen wensen. 

 1. Kleur: Een kleur kan je gevel een mooie uitstraling geven. Je zou het misschien niet meteen denken, maar het soort kleur heeft invloed op de levensduur van de sierpleister. Zo is het dat meestal lichte kleuren geschikt zijn voor geïsoleerde gevelbepleistering. Donkere kleuren geven een hogere kans op scheurvorming, doordat ze voor meer thermische spanning kunnen zorgen. 
 2. Korrelgrootte: Er zijn verschillende soorten texturen, van grof tot fijn. Des te fijner de korrel is, hoe egaler de buitenmuur zal zijn. Kies je voor minerale sierpleister? Dan is het mogelijk om een structuur erin te krabben. Dit heet dan ook wel krabpleister. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes pleisterwerk gevel in Tilburg vergelijken

Recente opdrachten in Tilburg

zaterdag 05 augustus 2023

Crepi & cementbepleistering

Graag eerst vaststellen wat de mogelijkheden zijn. Graag ontvang ik een vrijblijvende offerte. Ik zou ook graag willen weten of er subsidies kunnen worden toegepast. Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Sierpleister (crepi) Hoe wil je de muren isoleren?: Gevel isoleren langs de buitenzijde (incl. nieuwe gevelbekleding) Wat is de oppervlakte van de gevel?: Tussen 50 en 100 m² Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Stucwerk en spackspuiten Goirle
woensdag 12 juli 2023

Crepi & cementbepleistering

De gevel achter in de tuin onder de overkapping Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Welke materialen overweeg je om de gevel af te werken?: Cementbepleistering Wil je ook direct je gevel isoleren?: Nee Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel bepleisteren / bekleden Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Stucwerk en spackspuiten Goirle
maandag 19 juni 2023

Stucwerk buiten / kaleien

Ik zit eraan te denken om één dun glad stucwerk aan te laten brengen op mijn buiten voorgevel muur. Ik kan ongeveer 8 mm dik stucwerk kwijt I.v.m daktrim Wil je de binnen- of buitenkant van je huis laten stuken?: Buiten


Stucwerk en spackspuiten Tilburg
maandag 22 mei 2023

Beschadigd stucwerk muren rond tuin herstellen tbv schilderen van deze muren.

Wij laten binnenkort onze gevels van ons huis reinigen, voegwerk herstellen en schilderen en willen hierbij ook de muren rond de tuin meenemen. Deze zijn gestucd, maar dit is het en der slordig gedaan en op een klein gedeelte afgebrokkeld. Deze muren zullen rond 19 juni met hoge druk gereinigd worden, zodat deze schoon zijn en ook klimop-resten verwijderd worden. Ik heb even 1 juli gezet als startdatum, vanwege eventueel een aantal dagen uitstel van het reinigen en droogtijd. Als het raadzaam is mogelijk meer tijd ertussen te laten is dat uiteraard geen probleem. buitenwerk Vierkante meter: 45 Huidige ondergrond: Oud stucwerk Gewenste afwerking: Pleisterwerk


Stucwerk en spackspuiten Oisterwijk
vrijdag 21 oktober 2022

65 m2 gevelisolatie

Wij zijn bezig in een voormalige stal 2 vakantiehuisjes te realiseren, hierbij moet een gedeelte brandwerend uitgevoerd worden, hierop overwegen we knauf skin toe te passen, waaroverheen een pleisterlaag zou moeten komen. Het buitenwerk van 65 m2


Stucwerk en spackspuiten Diessen
maandag 12 september 2022

Gevels stucen

Jaren 70 vrijstaande woning aan de buitenkant stucen. Het gaat om meer dan 100m2.


Stucwerk en spackspuiten Moergestel

Pleisterwerk gevel in regio Tilburg

Andere klussen in Tilburg

Offertes aanvragen