Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Gevel isoleren methode Utrecht

Gevelrenovatie - Utrecht

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Gevelrenovatie in Utrecht?

Zien je voegen van je huis er slecht uit of ontstaan er scheuren in je gevel? Dan is het verstandig om snel een gevelspecialist in te schakelen om verdere schade te beperken. Benieuwd wat je gevel renoveren inhoudt en wat het kost? Hieronder lees je er meer over.

De vakmannen via Casius staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij kleine of grote klussen. Zo word je niet alleen geholpen met het renoveren, ze kunnen je ook helpen bij het impregneren van je buitengevel of het bekleden van je gevel. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden en wat de kosten van de gevelspecialist zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Gevelrenovatie kosten

Soms is het reinigen van je gevel niet voldoende om je gevel weer helemaal in goede conditie te brengen. In dat geval heb je een gevelrenovatie nodig. De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van €5 per m² tot €100 per m², afhankelijk van het project. Hieronder lees je de gemiddelde gevel renovatie prijzen per m² per werkzaamheid.

Let op: deze prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Werkzaamheid Kosten per m²
Voegen en impregneren €25
Voegen en renovatie schoorsteen €30
Renoveren, voegen en impregneren €35
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen €45

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden

Om een beeld te schetsen van de verschillende soorten projecten, hebben we hier een aantal situaties geschetst met de bijbehorende prijzen. Let op: deze prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Klein project

Als je jouw gevel volledig opnieuw laat voegen met platvol voegen (de voeg is gelijk met de voorzijde), betaal je gemiddeld €800 voor 60 m². Dit is inclusief btw en voorrijkosten.

Duurzaam project

Je hebt je gevel opnieuw laten voegen en je wilt daarna je voegwerk beschermen. Dan kan je de gevel laten impregneren. Voor voegen en impregneren van een gevel van 60 m² betaal je gemiddeld €1.420, inclusief btw en voorrijkosten.

Specifiek project

Heb je scheuren in je gevel? De voegen zouden dan moeten worden uitgehakt, de oude stenen moeten worden vervangen en daarna moet het weer opnieuw gevoegd worden. Daar betaal je voor een geveloppervlakte van 20 m² gemiddeld €3.100, inclusief btw en voorrijkosten.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes gevelrenovatie in Utrecht vergelijken

Recente opdrachten in Utrecht

woensdag 03 augustus 2022

Achtergevel renoveren 20m2

Wij willen graag de gevels renoveren. Het betreft met name wat voegwerk. Het zal ongeveer 20m2.


Gevel- en metselwerk Utrecht
maandag 27 juni 2022

Gevels renoveren 20m2

Het gaat om een Noordgevel in baksteen. Gebouwd circa 1975. Oppervlak circa 20 m2. Het is een halfsteensmuur van een garage. Aan de binnenkant staan kasten die de neiging hebben te gaan schimmelen. Ook groente en fruit in die ruimte gaat wel eens schimmelen. Dit gebeurde vooral in de winter (weinig zon, veel nattigheid). We hebben toen een luchtdroger neergezet, de vochtigheid is sindsdien circa 70 %. Maar we willen nu werken aan een duurzamer aanpak. Graag wat advies en info.


Gevel- en metselwerk Bunnik
woensdag 01 juni 2022

Gevels van schuurtje renoveren (~32m2)

Ik heb een enkelsteens schuurtje, van 100 jaar oud. Veel cement is verzand en de stenen zijn kapot. De muren zijn in slechte conditie. Ik wil dit gerenoveerd hebben. Het gaat om alle muren rondom. De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 32m2.


Gevel- en metselwerk Bunnik
vrijdag 20 mei 2022

Voegen renoveren (60m2)

Ik zoek een vakman voor de volgende werkzaamheden: Gevelrenovatie / Voegrenovatie (bijv. voegherstel en aanslag verwijderen). Ik schat de oppervlakte op een 60m2 in totaal, maar dit zal nog even nagemeten moeten worden.


Gevel- en metselwerk De Meern
maandag 28 maart 2022

Gevels renoveren

Tijdens storm Eunice hebben we helaas ondervonden dat er op meerdere plekken vocht door de muur is getrokken. Graag zouden we de gevel willen laten controleren. Tussen 10 en 50 m².


Gevel- en metselwerk Utrecht
woensdag 16 maart 2022

Voorgevel renoveren ~20m2

Bovenste gedeelte van de voorgevel betimmeren / vernieuwen / stukadoren net naar gelang het beste ( goedkoopste ) is , oude bakstenen zijn te zacht gebakken en dus uitgesleten. Ik zou graag met de vakman willen kijken naar de verschillende opties. Het gaat om ~20m2 Welke metselwerken moeten uitgevoerd worden?: voorzetgevel metsen In welke houtsoort(en) heb je interesse?: hardhout (ceder, padouk, eik, iroko,...) Wil je de muren ook laten isoleren?: nee Wat is de oppervlakte van de te behandelen muren?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Bunnik

Gevelrenovatie in regio Utrecht

Andere klussen in Utrecht

Offertes aanvragen