Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Gevel pleisteren Groningen

Pleisterwerk gevel - Groningen

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Pleisterwerk gevel in Groningen?

Is je oude pleisterwerk van de gevel toe aan een renovatie? Of wil je het uiterlijk van je gevel aanpassen met gevel bepleistering? 

Gevel pleisterwerk is het aanbrengen van een laag pleisterwerk op de buitenmuur om de gevel egaal te maken. Hierdoor zijn bakstenen of oneffenheden niet meer zichtbaar.

De stukadoors via Casius helpen je graag bij het pleisteren van je gevel. Ze staan voor je klaar voor zowel grote of kleine stuc opdrachten. Ze helpen je niet alleen bij het bepleisteren van je gevel, maar plaatsen ook isolatie wanneer je dat graag wenst. Misschien heb je binnen ook een aantal muren of plafonds die toe zijn aan nieuwe bepleistering of een likje verf. Geen probleem daar kunnen ze je ook bij helpen. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten pleisteren muur

De prijs voor je gevel laten bepleisteren is afhankelijk van verschillende zaken: de oppervlakte die bepleisterd moet worden, het soort gevelbepleistering, de dikte van de pleisterlaag, de gewenste afwerking en hoe lastig het soort pleisterwerk aan te brengen is. Verder speelt het ook mee of je wel of niet isolatie wil aanbrengen. Hieronder geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de stukadoors via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de ondergenoemde prijzen.

Kunstharspleister per m²:

 • Zonder isolatie: 72 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 90 tot 110 euro (excl. BTW)

Minerale sierpleister per m²:

 • Zonder isolatie: 64 euro (excl. BTW)
 • Met isolatie: 80 tot 100 euro (excl. BTW)

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom zou je kiezen voor pleisterwerk?

Er zijn meerdere voordelen van pleisterwerk als gevel afwerking:

 • Betaalbaar: Gevelbepleistering is een betaalbare oplossing om de gevel mooi af te werken. 
 • Gevelisolatie: Wanneer je de gevel wil bepleisteren, kan je direct de gevel laten isoleren waarna de bepleistering eroverheen aangebracht zal worden.
 • Gevelrenovatie: Wanneer je gevel oud en beschadigd is, dan is dit een ideale manier om de gevel te renoveren. 
 • Vochtwerend: Gevelbepleistering laat geen vocht door. Ideaal wanneer je hier al last van hebt, maar ook om het te voorkomen. 

Waterdamp doorlatend: De waterdamp binnen in het huis wordt wél van binnen naar buiten doorgelaten. Dit is belangrijk voor de vochtregeling in huis.

Soorten gevelbepleistering

Op de markt zijn er verschillende soorten gevelbepleistering: een minerale sierpleister en kunstharspleister. Waar het verschil in zit is in de gebruikte bindmiddelen. 

 1. Kunstharspleister: Het bindmiddel bij kunstharspleister (synthetische sierpleister) bestaat uit kunsthars of siliconen. Een reden om voor kunstharspleister te kiezen is dat het elastischer is en minder gevoelig voor scheuren en vervuiling dan minerale sierpleister. Wanneer je oneffenheden wil bedekken, dan is minerale sierpleister wel weer geschikter dan kunsthars sierpleister. Dit komt doordat kunstharspleister dunner wordt aangebracht. 
 2. Minerale sierpleister: Het bindmiddel van minerale sierpleister is cement en/of kalk, aangevuld met zand, vulstoffen, kleurstoffen en water. Het voordeel is dat het een ecologisch product is met een dampopenheid en een waterkerende werking heeft. Dit soort sierpleister is gevoeliger voor algen, vuil, mossen, scheurvorming en het is minder flexibel dan kunstharspleister. Het voordeel is wel dat het dikker aangebracht kan worden dan kunstharspleister. Dit is ideaal wanneer je speciale afwerkingseffecten wil hebben of wanneer er oneffenheden weggewerkt moeten worden.

Mogelijke afwerkingen van gevelpleister

De gevel kan je op verschillende manieren afwerken afhankelijk van je eigen wensen. 

 1. Kleur: Een kleur kan je gevel een mooie uitstraling geven. Je zou het misschien niet meteen denken, maar het soort kleur heeft invloed op de levensduur van de sierpleister. Zo is het dat meestal lichte kleuren geschikt zijn voor geïsoleerde gevelbepleistering. Donkere kleuren geven een hogere kans op scheurvorming, doordat ze voor meer thermische spanning kunnen zorgen. 
 2. Korrelgrootte: Er zijn verschillende soorten texturen, van grof tot fijn. Des te fijner de korrel is, hoe egaler de buitenmuur zal zijn. Kies je voor minerale sierpleister? Dan is het mogelijk om een structuur erin te krabben. Dit heet dan ook wel krabpleister. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes pleisterwerk gevel in Groningen vergelijken

Recente opdrachten in Groningen

zondag 30 mei 2021

Buitengevel van nieuwbouwwoning stucen

Ik wil de buitengevel van mijn woning laten stucen. Het gaat om 75 m2.


Stucwerk en spackspuiten Spijk
woensdag 03 februari 2021

Oude gevel strak maken

Zoek een vakman voor het uitvoeren van pleisterwerk in kleur, .e.v.t. wokkels plaatsen. Gaat ongeveer om 80 m2 aan de buitenkant.


Stucwerk en spackspuiten Groningen
donderdag 24 december 2020

Woonboerderij buitenom stuken en isoleren

Wil graag mijn woonboerderij buitenom stuken en voorzien van isolatie. Zitten ook een paar schuren in de gevels. Gaat om 80 m2.


Stucwerk en spackspuiten Eelde
maandag 31 augustus 2020

Buitengevel stucen

Ik wil de buitengevel van mijn woning laten stucen en ik zou graag willen weten wat dit kost. Het gaat om 50 m2 en de ondergrond is metselwerk.


Stucwerk en spackspuiten Roden
vrijdag 09 februari 2018

Vrijstaande woning isoleren en pleisteren

Welke oppervlakte moet bepleisterd worden? 150 m2 Om welk gebouw gaat het? Vrijstaande woning. Toelichting over de bestaande situatie en gewenste werken: Huis moet worden geïsoleerd middels buitengevel isolatie, daarnaast moeten ook de schoorstenen worden aangepakt. Tevens afschilderen van de woning


Stucwerk en spackspuiten Paterswolde
zondag 17 september 2017

Buitengevel stuken

Graag zou ik willen weten wat het stuken van een buitengevel kost per m2. Tevens of het uitmaakt welk soort isolatie geplaatst wordt in verband met het stuken. Buitenwerk Vierkante meter: 100 Huidige ondergrond: Metselwerk Gewenste afwerking: Met isolatie+Alle afwerkingen


Stucwerk en spackspuiten Lutjegast

Pleisterwerk gevel in regio Groningen

Andere klussen in Groningen

Offertes aanvragen