Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
241 Keuken Montage Apeldoorn

Keuken ontwerpen - Apeldoorn

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Keuken ontwerpen in Apeldoorn?

Ben je bezig met een keukenrenovatie? Of heb je nog een nieuwe keuken nodig voor in je (nieuwbouw) woning? Heb je je droomkeuken in je hoofd, maar weet je niet waar je moet beginnen met de keuken tekenen? Of wil je je nieuwe keuken samenstellen met een specialist? De erkende keukenspecialisten via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo helpen ze je om je droomkeuken visueel te maken. Maar ook het plaatsen van de keuken doen ze graag voor je. 

Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten keukenontwerp

De gemiddelde kosten voor een keuken ontwerp liggen tussen de €370 en €530, inclusief btw. De minimale kosten bedragen gemiddeld €70 en de maximale kosten €700. De kosten zijn afhankelijk van je eigen wensen. Wil je liever alleen een adviserend gesprek? Dan liggen de kosten lager, dan wanneer je er extra ontwerpen bij wil hebben.

In onderstaand overzicht krijg je een indruk van de mogelijkheden en wat de gemiddelde kosten ervan bedragen.

Let op: de keukenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Activiteit Gemiddelde kosten incl. btw
Adviserend gesprek/(sfeer)tekening €70 - €250
Keukenontwerp €400 - €650
Keukenontwerp plus extra's (zoals bouwbegeleiding of licht- en kleuradvies) Vanaf €700

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Verschillende mogelijkheden keukenontwerp

De kosten voor het samenstellen van jouw keuken zijn afhankelijk van jouw wensen. Hieronder beschrijven wij kort wat de mogelijkheden inhouden en welke kosten eraan verbonden zijn. 

Advies nieuwe keuken

Wanneer je nog in de oriëntatiefase zit en je eigenlijk nog niet goed weet hoe je moet beginnen, kan je voor inspiratie brainstormen met een specialist. De specialist kan een moodboard voor je maken of een simpele 2D-tekening. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de €70 en de €250.

Keuken ontwerp

Je ziet precies voor je hoe je jouw nieuwe keuken wil hebben, maar is dit haalbaar en hoe zou het er in het echt uitzien? Laat daarvoor een keukenontwerp maken van je complete droomkeuken. Het keuken ontwerp is tegenwoordig in 3D waardoor je een heel duidelijk beeld krijgt van je toekomstige keuken. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €400 en de €650.

Keukenontwerp en extra's

Wil je het hele project laten verzorgen, dus ook de bouwbegeleiding? Dat kan! Je geeft dan het hele proces uithanden. Je zorgen maken tijdens het plaatsen van de keuken? Dat hoeft niet.

Nog een voordeel: de ontwerper kan een kleur- en lichtadvies geven, waardoor je keuken echt één geheel wordt. Wanneer je naast het keukenontwerp gebruik wil maken van de extra services, dan moet je rekening houden met een minimum bedrag van €700.

Verschillende keukenindelingen

U-vormige keukens

Een U-vormige keuken is een ideale keukenindeling. Doordat de keuken U-vormig is, hoef je niet ver te lopen om bij dat ene keukenkastje te komen waar je pannen staan. Alles is binnen handbereik. Doordat je aan twee kanten een werkblad hebt, is er genoeg werkruimte, maar heb je ook genoeg bergruimte in de keukenkastjes erboven en er onder. 

Traditioneel gezien staat iedere zijde van de U-vormige keuken tegen een muur. Wil je een U-vormige keuken in een grotere ruimte? Dat is geen probleem, dan kan er creatief met de keukenopstelling worden omgegaan. In de geval kan er bijvoorbeeld één zijde los in de ruimte geplaatst worden. Zo heb je een bar of eethoek gecreëerd, wat een zeer exclusieve uitstraling als resultaat heeft. 

Om nog voldoende loopruimte te houden, is het aan te raden om een U-vormige keuken alleen te plaatsen in een ruimte die minimaal 4 meter breed is.

L-vormige keukens

Een L-vormige keuken wordt ook wel hoekkeuken genoemd. Dit is één van de meest gebruikte keukenopstellingen. Tijdens het koken is de loopafstand optimaal: je bent zo van het gasfornuis bij de koelkast om die room te pakken.

Wil je graag met zijn tweeën koken? Dat is in de L-vormige keuken geen enkel probleem. Doordat de keuken L-vormig is, heb je veel bewegingsruimte. Zo loop je elkaar niet snel in de weg als je beide druk bezig bent in de keuken.

In de (verloren) hoek kan je een draaicarrousel plaatsen, waardoor de onbruikbare hoek toch nog gebruikt kan worden.

I-vormige keukens

I-vormige keukens worden ook wel rechte keukenopstelling genoemd. Bij dit soort keukens is het keukenblok één rechte lijn. I-vormige keukens worden daarom veel toegepast in wat kleinere of langwerpige ruimtes. Vanuit een ergonomisch standpunt is deze opstelling minder geschikt.

De spoelbak wordt vaak in het midden geplaatst. Dit is ook aan te raden, omdat deze het meest gebruikt wordt.

Om voldoende werkruimte te hebben, raden we aan om een vrije werkbladruimte te hebben van minimaal 3 meter. Dit mag wel worden onderbroken door de spoelbak, kookplaat of het fornuis.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes keuken ontwerpen in Apeldoorn vergelijken

Keuken ontwerpen in regio Apeldoorn

Andere klussen in Apeldoorn

Offertes aanvragen