Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houtskeletbouw ontwerp Utrecht

Constructieberekening en -tekening maken - Bouwtekening laten maken - Utrecht

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Constructieberekening en -tekening maken

Het gaat om dakopbouw van ca. 100 m2 (uitbreiding 2 bovenwoningen) in centrum Utrecht op bestaand pand. Een bouwvergunning/omgevingsvergunning is reeds verleend. Offerte moet bestaan uit: 1. Locatie bezoek en inmeten situatie en archief onderzoek (panden uit ca constructie berekening opbouw Schuin dak, HSB wanden, stabiliteit op plat dak (hout) 3. Bestaande daklaag (nieuwe vloer) doorrekenen inzake belasting en eventuele versterkingen. 4. Check bestaande fundering in verband met de belastingtoename 5. Check stabiliteit bestaand pand. 6. Tekenwerk: plattegronden (aangepaste) daklaag en nieuwe woonlaag en belangrijkste detailleringen.


Architect Utrecht

Offertes bouwtekening laten maken in Utrecht vergelijken

Recente opdrachten in Utrecht

maandag 06 december 2021

Bouwtekening, constructieberekening en vergunning voor dakopbouw

In verband met gezinsuitbreiding willen wij graag meer ruimte creëren in onze nu uit 2 woonlagen bestaande woning. We hebben aan de voorkant zeer hoge plafonds die aflopen naar de achterkant, waardoor ik niet zo goed weet of we naar een nokverhoging of opbouw zouden moeten kijken en of het uberhaupt mogelijk is een vergunning te krijgen. We willen vooral graag ontzien worden en niet hoeven te stessen bij het aanvragen en realiseren van de extra woonruimte. We hopen dat u hierin kunt ondersteunen en ons om te starten een vrijblijvende indicatie van mogelijkheden en kosten kunt geven.


Bouwtekening en ontwerp De Meern
maandag 01 november 2021

Dakopbouw: bouwtekening, constructieberekening en vergunningsaanvraag

Wij willen een extra woonlaag realiseren, waarvan de afmetingen +/- 7 bij 7 meter zijn. De aanvraag betreft het creëren van een bouwtekening, constructieberekening en het regelen van de vergunning hiervoor. De buitenzijde willen we graag volledig afgewerkt in kunststof, inclusief de kozijnen. Over de binnenzijde zijn we nog niet helemaal over uit, graag een offerte voor de verschillende opties. De verwarming mag aan de hand van radiatoren. Er zal ook en trap in moeten komen, dit als doorgang.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
woensdag 23 december 2020

Bouwtekeningen opbouw op platdak

ik wil graag een opbouw plaatsen op mijn bestaande woning. De woning heeft een platdak. De opbouw moet een grote lege kamer worden van ong 30 m2. De opbouw moet eerst stukje gemetseld worden en dan met een houtenskelet gebouwd worden. Voor deze opbouw heb ik bouwtekeningen nodig zodat ik een vergunning aanvraag kan doen. ik ben nu opzoek naar iemand die de bouwtekeningen voor mij kan maken.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
donderdag 02 juli 2020

Draagkracht berekening plat dak tbv dakterras

Ik wil een dakterras bouwen op een plat dak. Afmetingen van het dakterras zijn 6,82 x 3,37m. Het betreft een terras op de 2e verdieping van een uitbouw. Zie de bijgevoegde bouwtekening voor nadere informatie. Tbv de aanvraag van een omgevingsvergunning wil ik graag een draagkrachtberekening laten uitvoeren.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
dinsdag 14 april 2020

Draagkracht dakterras jaren 30 woning meten

Ons jaren 30 huis (1937) heeft vanaf de bouw al een dakterras op de keuken en bijkeuken. We zijn het dakterras aan het inrichten en ik wil voor alle zekerheid graag de draagkracht weten. We hebben eventueel bouwtekeningen uit het gemeente archief beschikbaar. Het dakterras is 1.80 meter breed en 3.60 meter lang. Op het dak ligt dakbedekking en tegels. Van welk materiaal het dak is, is onbekend.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
woensdag 01 april 2020

Bouwtekeningen en draagkrachtberekeningen voor een dakterras maken

Ik wil bij de gemeente Utrecht een vergunning aanvragen voor een dakterras aan mijn woonhuis. Graag zou ik daarom bij u een offerte aanvragen voor het doen van het volgende: Berekeningen of een versteviging van het dak nodig is voor het plaatsen van een dakterras, of dat dit direct op het dak kan Het maken van bouwkundige tekeningen voor dit dakterras Enige achtergrond: Op dit moment heb ik een dakterras, echter het blijkt dat deze zonder vergunning is aangelegd (voordat ik het huis kocht). Ik heb contact gehad met de gemeente dat het mogelijk is om een vergunning te krijgen voor een kleiner dakterras. Het formaat van het nieuwe dakterras zal 4,2 meter breed worden (volledige breedte van het huis) en 3 meter diep (toegestane diepte volgens de gemeente). Er is reeds een toegangsdeur aanwezig die vanuit de studeerkamer (1e verdieping) uitkomt op het dakterras. De gemeente geeft het volgende aan wat er nodig is voor de aanvraag van een vergunning: Bij uw aanvraag stuurt u bouwkundige tekeningen mee waarop de maatvoering van het dakterras duidelijk is weergegeven. U moet aannemelijk maken dat het dakterras voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit 2012; We willen graag plattegronden, aanzichten en doorsnedetekeningen zien; Er moeten detailtekeningen van bijvoorbeeld het hekwerk (+ materiaalvoering en aansluiting aan dak en woning) worden ingediend; Graag enkele foto’s van de situatie toevoegen;


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
maandag 21 oktober 2019

Constructieberekening tekening maken

We willen een deel van een draagmuur doorbreken (doorgang van de kamer naar de keuken verbreden van 0,95m naar 1,90m) en moeten daarvoor een omgevingsvergunning indienen. Ik ben op zoek naar een offerte voor de : - Bouwtekeningen (voor en na) - Constructieberekening voor de steunbalk Ik ben in het bezit van de meest recente bouwtekeningen uit het archief (1985!!) ter referentie/hergebruik. In de bijlage heb ik een korte beschrijving gemaakt van wat we willen gaan doen. Dank voor de hulp!


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
woensdag 03 april 2019

Constructie bouwtekening dakterras

Ik heb een op de bovenste verdieping gelegen appartement (3hoog). Er is al een bestaande trap met (openslaand) dakraam. Ik zou graag een dakterras willen realiseren op het dak. Daarbij heb ik hulp nodig bij het ontwerp, bouwtekening contructie, berekening en aanvraag bij gemeente. Ik heb al eens een concept opgezet in sketchup. Deze heb ik als bijlage toegevoegd. Ik zou zou graag een keer in gesprek willen om te bespreken wat er mogelijk is en of wat ik gedachten heb beter kan en of het binnen de regels valt. Mijn uiteindelijk doel is om een maximaal aan m2 te realiseren binnen de wet en regelgeving. Ik zou graag offerte willen ontvangen voor dit traject. Mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik het graag.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
vrijdag 18 mei 2018

Bouwkundige tekeningen aanpassen

Door diverse verbouwingen op 2 van onze locaties kloppen de tekeningen niet meer. Hier zouden we graag voor beide locaties 1 goede tekening willen laten maken. De ene locatie is in Vleuten en de andere in Utrecht. Wij willen een goede bouwtekening.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
zaterdag 24 maart 2018

Bouwtekening en constructieberekening maken

Graag zouden wij een bouwtekening laten maken voor een uitbouw en het verwijderen van een draagmuur. Graag willen we weten (voor de aannemer) hoe de staalconstructie ten behoeve van het verwijderen van de draagmuur moet wezen, en of bijvoorbeeld een U constructie voldoet of dat de stalen H balken ook in de vloer moet. De te overspannen breedte is de gehele breedte van de woonkamer namelijk: 4.30 meter. Er zijn nog twee verdiepingen boven.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
woensdag 24 mei 2017

Bouwtekening maken voor een uitbouw

Ten behoeve van een vergunningsaanvraag zou ik graag een aantal bouwtekeningen laten maken. Het betreft een uitbouw van een bestaande woning. In deze uitbouw dienen een slaapkamer en badkamer gerealiseerd te worden voor iemand met een handicap. Er is reeds een ontwerp gemaakt in overleg met een ergo therapeut. Dit ontwerp is echter alleen een plattegrond. Voor de vergunningsaanvraag moeten er ook plattegronden van het bestaande aangeleverd worden en dienen er twee gevelaanzichten getekend te worden. Als bijlage stuur ik het ontwerp van de uitbouw mee. Wij horen graag van u.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
zaterdag 28 januari 2017

Bouwtekening voor een vergunningsaanvraag maken

Ik wil een bouwtekening laten maken voor het maken van een dakopbouw, centrum Utrecht, ten behoeve van de aanvraag voor een omgevingsvergunning. De indicatieaanvraag is goedgekeurd door de gemeente. Het pand heeft reeds vier verdiepingen, er dient een vijfde woonlaag (plus minus 34 m2) te komen met een kap (60 graden), dakkapellen en een terrasje. Plafond van de vierde woonlaag is dragend over een oppervlakte van 5.30 x 4.20 meter, het overig gedeelte (3 meter x 4.20 meter) fungeert nu als terras en dient te worden voorzien van een plafond / vloer.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
zondag 07 augustus 2016

Bouwkundige keuring en mogelijkheden voor verbouwen bepalen

Bezichtiging van het te kopen pand en advies over de mogelijkheden voor een verbouwing: het verwijderen van muren e.d. Ik wil graag weten of het mogelijk is bepaalde muren weg te halen. Onder de verdieping zit een (werf)kelder, boven de verdieping zit nog een slaapverdieping en een dakterras. Bij de gemeente heb ik een aanvraag gedaan om bouwtekeningen op te vragen. Van de originele bouw zijn er geen bouwtekeningen beschikbaar. Kunnen we een keer een afspraak maken om in het pand te gaan kijken? Wat zou dat kosten?


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
maandag 06 juni 2016

Bouwtekening voor een dakopbouw maken

Graag ontvang ik een offerte voor het maken van een tekening voor een opbouw aan de achterzijde van een jaren '30 woning. De tekening heb ik nodig in verband met een aanvraag voor de gemeente.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
maandag 08 juni 2015

Bouwtekening maken voor een dakopbouw op de woonwagen

Ik ben op zoek naar iemand die een bouwtekening kan maken. Het gaat om een dakopbouw met 2/4 dakkapellen op een woonwagen van 7,50x14 M.


Bouwtekening en ontwerp Utrecht
Offertes aanvragen