Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
vinylvloer pvc vloerbekleding Venlo

PVC - Venlo

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

PVC in Venlo?

Vinylvloer plaatsen in regio Venlo?

Als je het even gehad hebt met tegels of natuursteen en ben je op zoek naar een vloer die gemakkelijker te onderhouden is? Dan is een vinylvloer uit kunststof misschien iets voor je. Weinig onderhoud, slijtvast en gemakkelijk te plaatsen. Het zijn voordelen die velen overtuigen.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerders in Venlo. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een vinylvloer te plaatsen. Ook wie in Arcen, Baarlo, Belfeld, Broekhuizenvorst, Egchel, Grashoek, Grubbenvorst, Helden, Helenaveen, Horst, Kessel, Koningslust, Kronenberg, Lomm, Lottum, Maasbree, Meijel, Panningen, Reuver, Sevenum, Steijl, Tegelen, Velden woont kan hier zeker een goede vloerder vinden.

Vinylvloer plaatsen: werkwijze

Je kan een vinylvloer gemakkelijk zelf leggen, maar dan moet je wel op een paar zaken letten als je prutswerk wil vermijden. Of je nu vinyl wil plaatsen op een houten vloer zoals parket, een betonnen ondergrond of een andere ondergrond. De werkwijze blijft ongeveer dezelfde: Ondergrond voorbereiden, lijm kiezen en vinyl leggen.

Ondergrond voorbereiden

De ondervloer moet vlak zijn en mag geen scheuren vertonen. Hoe gladder de vloer, hoe mooier de vinyl die erop zal liggen. Ligt er nog een oude vinylvloer? Dan kun je die beter weghalen om doordruk te vermijden. Lijkt dat te veel werk, dan kan je de oude vloer bedekken met enkele platen om zo een effen, harde ondergrond te maken. Let wel op dat je de vloer niet te veel verhoogt. Je kan dit controleren door bij de deuren en kieren te gaan kijken of je niets zal moeten inkorten.

Een betonnen vloer kan al eens scheuren vertonen die je op voorhand moet opvullen met een vulmiddel. Bij een houten vloer schuilt het grootste gevaar in uitstekende nagels of de groeven tussen de individuele planken. Je kan die groeven opvullen voor een effen resultaat.

Vinyl vloer plaatsen

De vinylvloer zelf plaatsen kost eigenlijk niet zoveel moeite. Rol klaarleggen, een trap tegen geven en tadaaa ... de vinylvloer is gelegd. Rol de vinyl ver genoeg uit zodat die tegen de rand naar boven komt. Later kan je het teveel afsnijden. Is de kamer breder dan de rol vinyl? Dan kan je twee rollen over elkaar leggen en aansluitend met elkaar afsnijden.

Als je de vinyl mooi rond deurposten, radiatoren en andere oneffenheden hebt uitgesneden, kan je alles op maat gaan bijsnijden. In kleine ruimtes hoef je niet per se de hele vinylvloer vast te lijmen op de houten of betonnen ondergrond. Dubbel klevende tape aan de randen zou voldoende moeten zijn. In grotere ruimtes kies je er beter wel voor om alles vast te lijmen. Druk alles goed aan en rol de vinylvloer systematisch uit.

Voordelen en nadelen vinyl plaatsen?

Vinyl is een veerkrachtige vloerbedekking uit kunststof die uit verschillende lagen bestaat: een stevige onderlaag, een glasvezel laag, een patroon of tekening en een toplaag. Die toplaag beschermt de vinylvloer tegen vocht, vuil en krassen. Een dikke toplaag biedt dus een grotere bescherming. Let wel op bij de goedkopere varianten. Een lagere prijs betekent vaak dat de vloer minder krasbestendig is.

Extra bonus: vinyl is goed bestand tegen vocht, dus is het gemakkelijk schoon te maken. Bovendien dempt een vinylbekleding geluid. Voetstappen op de bovenverdieping klinken een pak minder hard dan bij pakweg tegelvloeren.

Wat kost vinylvloer plaatsen in regio Venlo?

De prijs van een vinylvloer hangt van enkele factoren af. De kwaliteit van het vinyl, de oppervlakte en de vorm van de vloer en het tarief van jouw installateur. Een klikvloer kost je heel weinig. Gemiddeld mag je rekenen op €10 per vierkante meter. Vinylvloer met patroon of in stroken is duurder en daarbij mag je rekenen op prijzen rond de €15 à €30 per vierkante meter.

Laat je liever je PVC-vloer door een erkende vakman leggen? Klik dan hier om tot 3 gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes pvc in Venlo aanvragen

Vergelijkbare opdrachten in regio Venlo

vrijdag 07 oktober 2022

PVC vloer leggen (90 m2)

In mijn 2 onder 1 kap woning wil ik graag op de onder verdieping PVC visgraat laten leggen en boven normaal PVC. Het gaat ongeveer om90m2 in totaal. Er ligt nog een vloer onder die eerst gelegaliseerd dient te worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Reuver
woensdag 05 oktober 2022

Vloer egaliseren 80m2

We hebben een huis gekocht waar vloerverwarming in zit onder een leisteenvloer. De leisteen moet geschuurd (met diamant) en geprimerd worden, daarna geëgaliseerd. De egalisering moet over de leisteen heen komen, zodat wij er een PVC vloer over heen kunnen leggen. Het gaat om ongeveer 80m2. Contact het liefst via mail.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tegelen
donderdag 30 juni 2022

Pvc vloer leggen woonkamer,gang, keuken ~38m2

Op de begane grond wil ik een PVC vloer laten leggen in de woonkamer, gang en keuken. De oppervlakte bedraagt zo'n 38m2. Graag in visgraatmodel.


Vloer leggen en vloeronderhoud Belfeld
maandag 20 juni 2022

PVC vloer leggen in keuken (~21m2)

Ik zoek een vakman die voor mij een PVC vloer kan leggen over een vlakke tegelvloer. De keukenvloer is 6.70x 3.20 mtr = 21.44 m2. Vloer is PVC donker marmer tegel 405x810 = inclusief ondervloer Kosten vloer 42.99 p/m. Is het mogelijk om de offerte te specificeren. Kosten vloer+ Kosten leggen?


Vloer leggen en vloeronderhoud Horst
dinsdag 07 juni 2022

Egaliseren + PVC vloer leggen (54m2)

Wij zoeken iemand die een PVC vloer in onze gehele woonkamer kan vastlijmen/leggen. De ondergrond is momenteel van tegels. Dus zal het ook nog benodigd zijn om de vloer te egaliseren.


Vloer leggen en vloeronderhoud Kessel
zondag 01 mei 2022

Egaliseren tegelvloer

Egaliseren van benedenverdieping, hal, leefruimte (woonkamer/keuken) gang en berging ca 81m2 totaal oppervlakte. Bestaande vloer tegels met 1cm voeg naden. Woning van 1972, originele vloer in nette staat. Toepassing word click pvc. Gewenste dikte, strak op drempel tegels. Nog niet in bezit van een sleutel (29 Juli 2022). Periode midden/eind Augustus 2022


Vloer leggen en vloeronderhoud Meijel

PVC in regio Venlo

Andere klussen in Venlo

Offertes aanvragen