Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Zwevende Trap Beton Breda

Betonnen trap - Breda

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Betonnen trap in Breda?

Ben je opzoek naar een moderne en onderhoudsvriendelijke trap? Een betontrap kan dan wat voor je zijn. 

Het plaatsen van een betonnen binnentrap of een betonnen trap buiten is een specialistische klus en vereist meestal een aantal ingewikkelde constructieve ingrepen. Deze moeten secuur en met kennis van zaken gebeuren. Het is dus aan te raden dit door een gespecialiseerde vakman uit te laten voeren. 

Maar dat is geen probleem voor de trapspecialisten via Casius. Zij staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ook helpen ze je graag bij een (open) traprenovatie of helpen je bij het plaatsen van een vaste zoldertrap. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Prijs betonnen trap

De afwerkingsgraad, bereikbaarheid en moeilijkheid van de betonnen trap bepaalt de prijs. Een draaitrap of hoektrap duurt langer om te maken dan een rechte steektrap. Traptreden van beton die niet gepolierd zijn, kosten gemiddeld €100 per traptrede. Wil je de trap wel polieren, zodat deze mooi glad en strak is afgewerkt? Dan ben je rond de €200 per traptrede kwijt.
Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen. 

Let op: de trapspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Product Gemiddelde prijs
Trapgat maken in betonnen vloer prijs €1.300 - €1.500
Niet-gepolierde treden €100 per traptrede
Gepolierde traptreden €200 per traptrede

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt een betontrap gemaakt?

Bij het maken van een betonnen trap, maakt de vakman eerst een mal of bekisting waarin het beton gestort zal worden. Dit is een klus dat vrijwel onmogelijk is om zelf te doen wanneer je geen ervaring hierin hebt. Wil je liever een prefab trap, die van te voren al gemaakt wordt en waar alleen lichte aanpassingen aan mogelijk zijn? Ook dat is mogelijk.

Afwerkingsmaterialen

Misschien ben je een beetje huiverig om voor een betontrap te kiezen, omdat je gelijk het beeld van standaard beton voor je ziet. Beton hoeft er zo niet uit te zien, met een afwerking kan je het omtoveren tot een mooie eyecatcher in je woning.
De meest gebruikte materialen om een betontrap mee te bekleden vind je hieronder.  

Kale betontrap

Wanneer het beton storten perfect gelukt is, kan je ervoor kiezen om geen verdere afwerking te nemen. Je zou dan het beton kunnen laten polijsten. Op deze manier ontstaat er een glanzend oppervlak. Wanneer je dan nog kleurpigment en kwarts toevoegt, dan kan het beton afgewerkt worden met een uithardende finish. Hierdoor krijg je een keramische uitstraling.
Betonnen trappen vind je veel in loften en bedrijven. 

Voordelen: Geeft een industriële look, heel onderhoudsvriendelijk, je kan het bekleden of verven, het is verkrijgbaar in veel kleuren en het is slipbestendig. 

Hout

Een betontrap kan een wat kille en industriële uitstraling geven en hout heeft juist een warme en natuurlijke uitstraling. Een betonnen trap kan je op twee manieren afwerken met hout. De eerste mogelijkheid is om hout op de betonnen trap te bevestigen. De tweede optie is om een complete houtentrap over de betonnen trap te plaatsen. Wanneer er nog geen trap geplaatst is, dan is het makkelijker om direct een houten trap te laten plaatsen wanneer je graag een houtentrap wil.

Voordelen: Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling, het is makkelijk om te overschilderen, relatief goedkoop, te verkrijgen in veel kleuren en variaties en makkelijk te bewerken.   

Natuurstenen trap

Een natuurstenentrap kan er heel mooi uitzien, maar omdat een massieve natuurstenen trap duur is, kan je de betonnen trap laten bekleden met natuursteen. Natuursteen is slijtvast, maar het kan zijn dat na enige tijd het steen iets donkerder wordt op de plekken waar het meest gelopen wordt. Je kan eventueel ook stenen tegels gebruiken als afwerking van de trap, maar dan moeten de tegels wel minimaal 3 mm dik zijn.
Een nadeel is dat het door de voegen wat druk kan ogen. 

VoordelenElegant en rijkelijk, te krijgen in veel verschillende variaties, het is onderhoudsvriendelijk. 

Tapijt

Tapijt is nog altijd een veel gebruikt materiaal voor de afwerking van trappen. Een tip is om voor tapijt te kiezen met een hoge slijtvastheid. Controleer ook altijd even of de onderlaag te zien is wanneer je het tapijt buigt. Zie je de onderlaag? Dit zorgt ervoor dat het straks bij de neuzen van de traptreden er niet zo netjes uitziet. 

Voordelen: Warmer aan je voeten, blootvoets lopen is fijner, het vormt een geheel met de vloeren, het is eenvoudig te onderhouden en te krijgen in veel verschillende kleuren. 

Steentapijt 

Bij steentapijt worden er miljoenen kleine steentjes gemengd met epoxyhars. Vervolgens wordt het mengsel op de trap gesmeerd en vormt zo een naadloos geheel. Je kan kiezen uit verschillende kleuren en het is zelfs mogelijk om het te combineren met LED-verlichting. Steentapijt geeft een warme uitstraling en is eenvoudig in onderhoud. 

Voordelen: Het is origineel, eenvoudig aan te leggen op maat, het is slipbestendig en het is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en formaten. 

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes betonnen trap in Breda vergelijken

Recente opdrachten in Breda

maandag 10 januari 2022

Betonnen trap plaatsen

Bestaand pand, waarbij er een nieuwe trap moet komen voor de toegang naar 2 appartementen op de 1e verdieping. Hoogte is plusminus 2,90 meter. Op- en aantrede moeten voldoen aan bouwbesluit. Breedte van de trap is ca 1 meter, minimum aantrede moet 22 cm zijn, maximum hoogte van een optrede dient 18,8 cm zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Zundert
donderdag 06 april 2017

Vuren trap naar zolder laten plaatsen

Graag ontvang ik een indicatie wat de kosten zijn voor het plaatsen van een Vuren dichte vaste trap naar zolder. Het gat van de vlizotrap dient te worden gedicht en voor de vaste trap dient er een nieuw gat gemaakt te worden in de betonnen vloer. De nieuwe trap zal met twee keer een kwart slag moeten zijn.


Trappenbouw en traprenovatie Breda
zondag 01 mei 2016

Vlizotrap vervangen door vaste trap

Ik wil graag de vlizotrap naar zolder laten vervangen door een vaste trap op een andere plek. Het betreft een betonnen vloer op zolder. Ik wil graag een trap met een draai.


Trappenbouw en traprenovatie Breda
maandag 13 oktober 2014

Vaste trap naar zolder plaatsen

Graag ontvang ik een indicatie wat de kosten zijn voor het plaatsen van een vaste trap naar zolder. Het gat van de vlizotrap dient te worden gedicht en voor de vaste trap dient er een nieuw gat gemaakt te worden in de betonnen vloer.


Trappenbouw en traprenovatie Breda
zaterdag 31 januari 2009

Timmerman

Wij willen graag een vaste trap naar zolder. Hiervoor zal een gat gemaakt moeten worden in een betonnen vloer.


Trappenbouw en traprenovatie Sprundel
donderdag 05 januari 2006

Timmerman

We willen een vaste trap naar de zolder. Er is nu nog een vlisotrap. Deze moet dus weg en er moet een nieuw gat gezaagd worden in de ( gedeeltelijk ) betonnen vloer/ plafond.


Trappenbouw en traprenovatie Sprundel

Betonnen trap in regio Breda

Andere klussen in Breda

Offertes aanvragen