Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Camera beveiliging installatie monteur Apeldoorn

Camerabewaking - Apeldoorn

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Camerabewaking in Apeldoorn?

Wil je camerabewaking in huis halen? Camerabewaking maakt de kans groter dat een inbreker wordt gepakt. 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van camera's, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten camerabewaking

Er zijn verschillende soorten camera’s op de markt. De gemiddelde kosten, per camera vind je hieronder in het tabel.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort camera Prijs
Dummy €25
Draadloos €150
Dome €150
Analoog €150
Infrarood €230
HD IP €250

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Waarom kiezen voor camerabewaking?

Camera beveiliging voor in huis kun je overal plaatsen. De camera’s houden dan altijd een oogje in het zeil, ook als jij er niet bent en dat geeft een veilig gevoel. Bovendien werken de camera's preventief, want inbrekers worden niet graag gefilmd.
Volgens de wet mag je om je eigen huis camerabewaking buiten plaatsen voor de beveiliging. Je bent wel verplicht het duidelijk aan te geven, met bijvoorbeeld een bordje. Als je later de beelden wilt gebruiken als bewijs in een rechtszaak, dan is het bewijs alleen geldig als je duidelijk hebt aangegeven dat er beveiligingscamera’s staan.

Camera’s zijn vaak een onderdeel van een compleet beveiligingssysteem, maar als je alleen je huis wil beveiligen met camera’s is dat ook mogelijk.

Hieronder staat meer over de soorten camera’s.

Welke soorten camerabewaking zijn er?

 • Dummy camera: Een dummy camera is geen echte camera, maar hij is nauwelijks van echt te onderscheiden. Je plaatst ze niet om beelden vast te leggen, maar om inbrekers af te schrikken. Dit is een voordelige en effectieve manier om je huis te beveiligen, totdat de inbreker echt inbreekt. Een dummy camera kan namelijk niets opnemen, waardoor je ook geen bewijs hebt.
 • Draadloze camera: Zoals de naam al zegt: een draadloze camera heeft geen bedrading nodig om te werken. Dat is een voordeel als het om het installeren gaat, of als je in de toekomst gaat verhuizen. Maar ook als de stroom een keer uitvalt. 
  Het grote nadeel is dat je de batterijen regelmatig moet vervangen, want dat is iets dat je snel vergeet.
 • Dome camera: Bij dome camera’s zit de camera in een bol. Hierdoor zie je niet welke kant de camera filmt. Veel dome camera’s kunnen niet draaien tijdens het filmen. De stand van de camera bepaal je bij de montage, zodat je de kant op filmt die je wil filmen. Ditzelfde geldt voor het inzoomen. 
  Als je wilt dat de camera kan draaien en inzoomen zijn er wel camera’s op de markt die dit kunnen. De kosten liggen uiteraard wel hoger. 
  Een dome camera is ook een goede optie als je camerabeveiliging wilt hebben, maar de camera’s niet mooi vindt. Dome camera’s zijn namelijk kleiner en hebben een modern uiterlijk.
 • Analoge camera: Een analoge camera neemt op met een videotape en is dus niet verbonden met het internet. Achteraf kun je de beelden bekijken van de recorder. De beelden zijn minder van kwaliteit dan bij digitale camera’s. Daar staat tegenover dat deze camera’s wel betrouwbaar zijn en relatief goedkoop. Door de vele voordelen van de digitale camera’s worden analoge camera’s steeds minder gebruikt.
 • HD IP camera: Een IP-camera is een netwerkcamera, die aangesloten is op het internet. De netwerkcamera filmt full HD en de beelden kunnen worden opgeslagen op het internet in de cloud, in plaats van op een recorder. Op elk apparaat waar je internet op hebt, kun je de beelden bekijken. Met een IP-camera ben je verzekerd van zeer scherpe beelden. IP-camera’s heb je draadloos en met bedrading.
 • Infrarood camera: Infraroodcamera’s zijn vooral ontworpen om in het donker met weinig licht goed te kunnen filmen. De camera’s gaan op warmte af en worden dan ook wel warmtebeeldcamera’s genoemd. Tegenwoordig hebben veel camera’s een infraroodfunctie, bekijk dat dus eerst goed voordat je een speciale infraroodcamera aanschaft.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes camerabewaking in Apeldoorn vergelijken

Camerabewaking in regio Apeldoorn

Andere klussen in Apeldoorn

Offertes aanvragen