Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Schoorsteen vervangen plaatsen verwijderen Delft

Schoorsteen - Delft

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Schoorsteen in Delft?

De toevoeging van een schoorsteen met een kachel of openhaard kan waarde toevoegen aan je woning en jij kunt heerlijk genieten van een gezellig vuur en de warmte. Of misschien wil je een schoorsteenrenovatie.

De schoorsteenspecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het metselen van een schoorsteen, het aanpassen ervan, of met een schorsteen verwijderen, maar ook bij het plaatsen van een dakkapel of het isoleren van je dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten schoorsteen plaatsen

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. De diameter van het rookkanaal en de lengte zijn er twee van. Moet het rookkanaal een bocht hebben of niet? Is er een mogelijkheid om het langs de buitenkant van je woning te laten lopen of moeten er gaten geboord worden door het plafond? Heb je al een bestaand rookkanaal en is het alleen nog nodig om een nieuw kanaal erop aan te sluiten? Dan ben je aanzienlijk minder kwijt.

Hieronder in het tabel staan de kosten voor het materiaal en de montage voor een dubbelwandig rookkanaal met een diameter van 150 mm en een schoorsteen.

Let op: de schoorsteenspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort rookkanaal (7 meter lengte) Gemiddelde prijs
Recht kanaal €1.000
Kanaal met versleping €1.200
Recht kanaal langs gevel €1.300
Recht kanaal door plat dak en langs gevel €1.250
Montagekosten €350 - €550
Gat boren in muur of plafond €150

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden

Als je nog geen rookkanaal hebt, dan is een rookkanaal aanleggen nodig. Hieronder staan voorbeelden van verschillende soorten mogelijkheden om een rookkanaal aan te leggen. 

Recht kanaal

Is het niet nodig om het rookkanaal in bochten aan te leggen en kan het recht door de woning? Dan ben je inclusief montage en het boren van twee gaten ongeveer €1.650 kwijt. Dit is dus de goedkoopste en makkelijkste optie, maar het is natuurlijk afhankelijk van de bouw van je woning.

Kanaal met versleping

Als het niet mogelijk is om het rookkanaal recht door je woning te laten lopen, door bijvoorbeeld obstakels, dan is versleping nodig. Het rookkanaal loopt dan vaak onder de dakrand langs. Dit kost je ongeveer €1.850.

Kanaal langs de gevel

Moet het rookkanaal langs de gevel lopen, dan hoef je maar één gat te boren. Dit kan door een plat dak of door de buitenmuur gedaan worden. In beide situaties ben je gemiddeld tussen de €1.800 tot €1.850 kwijt. 

Welke factoren bepalen de prijs van de klus?

Wanneer je graag een kachel of een openhaard wilt, maar je hebt nog geen schoorsteen, dan zal je een rookkanaal moeten laten aanleggen met een schoorsteen op het dak. De kosten verschillen per woning en situatie.

Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de prijs hoger of lager wordt. Er zijn ook factoren waar je geen invloed op hebt en die er toch voor kunnen zorgen dat het je meer kost. De grootste kostenverhogers vind je hieronder.

Een recht kanaal of een kanaal met bochten

De aannemer zal weten waar het rookkanaal het beste langs zou kunnen lopen. Dit is geheel afhankelijk van de bouw van je woning. Als het een recht rookkanaal kan zijn, dan scheelt dit gemiddeld €200 op de totaalprijs. Helaas heb je hier zelf niet veel invloed op, maar je kan atlijd een second opinion overwegen.

De diameter van het kanaal

De diameter van het rookkanaal bepaalt wat jij erop aan wilt sluiten. Heb je een grote houtkachel? Dan heb je een breder kanaal nodig, in verband met de zuurstoftoevoer en de afzuiging. Een openhaard heeft ook een breder kanaal nodig, maar een simpele houtkachel weer niet.

Waar loopt het rookkanaal langs?

Is het mogelijk om het rookkanaal door het huis te laten lopen, of is het nodig om deze via de buitenmuur aan te leggen? De laatste optie kost je meer geld, maar er is wel minder schade aan de constructie van het huis. De plaatsing van je kachel bepaalt voornamelijk waarlangs het rookkanaal moet gaan lopen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes schoorsteen in Delft vergelijken

Schoorsteen in regio Delft

Andere klussen in Delft

Offertes aanvragen