Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen Venlo

Parket - Venlo

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Venlo?

Parket leggen in regio Venlo?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Venlo

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Venlo. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Arcen, Baarlo, Belfeld, Broekhuizenvorst, Egchel, Grashoek, Grubbenvorst, Helden, Helenaveen, Horst, Kessel, Koningslust, Kronenberg, Lomm, Lottum, Maasbree, Meijel, Panningen, Reuver, Sevenum, Steijl, Tegelen, Velden woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Venlo aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Venlo

vrijdag 10 februari 2023

Tapijt en lijmresten verwijderen (230m2)

Ik wil dat het tapijt wordt verwijderd in mijn pand. Ook de lijmresten moeten verwijderd worden. Het gaat om 230m2. Ik wil dat ergens eind maart uitgevoerd wordt.


Vloer leggen en vloeronderhoud Venlo
woensdag 01 februari 2023

Laminaat in woonkamer en keuken.

Ik zou graag een laminaatvloer gelegd willen hebben van ongeveer 50 m2. De laminaatvloer en ondervloer ligt al op locatie.


Vloer leggen en vloeronderhoud Reuver
dinsdag 27 december 2022

Vloertegels leggen (~35m2)

Voor +- 35 vierkante meter wil ik graag vloertegels laten leggen in een nieuwbouwwoning op de benedenverdieping. De woning is voorzien van vloerverwarming. De tegels zal ik zelf aanscahffen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Reuver
zondag 13 november 2022

Laminaatvloer vervangen na waterschade (~78m2)

Wegens een overstroming is onze laminaat vloer bol gaan staan. Wij willen deze graag laten fixen door nieuw laminaat neer te leggen. Het betreft ongeveer 78m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Venlo
dinsdag 08 november 2022

Betonvloer storten en egaliseren (~18m2)

Ik heb een ongelijke vloer in de woonkamer, de keukenvloer ligt 9,5/10 cm hoger en dit wil ik graag gelijk laten maken. Ik ben van plan zelf esp platen te plaatsen zodat hier een afdekvloer (beton) op gestort kan worden. Deze zal dan ook geëgaliseerd moeten worden. Betreft ongeveer 18m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Tegelen
zondag 06 november 2022

Laminaat in de woonkamer laten leggen (55 m2)

We willen graag een nieuwe laminaat vloer in de woonkamer. De woonkamer is ongeveer 55 m2. Er ligt nu een houte vloer in. Zou daar een laminaat vloer overheen gelegd kunnen worden? Wat is de prijs om deze te leggen? Er liggen al plinten, zouden deze kunnen blijven zitten?


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarlo

Parket in regio Venlo

Andere klussen in Venlo

Offertes aanvragen