Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Parketvloer schuren leggen Sittard

Parket - Sittard

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Sittard?

Parket leggen in regio Sittard?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Sittard

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Sittard. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Beek, Born, Buchten, Doenrade, Einighausen, Elsloo, Geleen, Grevenbicht, Guttecoven, Holtum, Jabeek, Koningsbosch, Limbricht, Maria Hoop, Merkelbeek, Munstergeleen, Nieuwstadt, Obbicht, Ohe en Laak, Oirsbeek, Papenhoven, Puth, Roosteren, Schinnen, Schinveld, Spaubeek, Stein, Susteren, Sweikhuizen, Urmond woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Sittard aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Sittard

maandag 28 augustus 2023

Houten vloer leggen of vervangen

Welke zaken moeten gebeuren?: aankoop en plaatsing In welk type gebouw moeten de werken uitgevoerd worden?: gebouw in gebruik / afgewerkte ruimtes Wat is de huidige ondergrond?: beton Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: meer dan 100 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Grevenbicht
vrijdag 14 juli 2023

Grindvloer leggen 210m2

Grind vloer leggen. Het gaat om 210m.


Vloer leggen en vloeronderhoud Merkelbeek
donderdag 08 juni 2023

Vloerbedekking leggen of vervangen

vloerbedekking verwijderen en nieuwe leggen op trap en gang boven inclusief afvoeren. Tevens 4 gaatjes opvullen in laminaatvloer.Moet zo snel mogelijk i.v.b. traplift Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 10 en 30 m² Wat wil je bekleden?: trappen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Sittard
donderdag 25 mei 2023

Vloer storten

Onder de overkapping ligt nu bestrating en daar moet een beton vloer komen 6x4 m


Vloer leggen en vloeronderhoud Nieuwstadt
donderdag 18 mei 2023

Egaliseren van plavuizen en leggen PVC-click vloer

Het egaliseren van een plavuizen vloer, en hierover PVC-click laminaat leggen. Het gaat om een woonkamer l vorm. ongeveer 45 m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Stein
donderdag 20 april 2023

Laminaat leggen (60m2)

Ik wil laminaat laten leggen in mijn woonkamer. Het gaat om een vloer van 60 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Jabeek

Parket in regio Sittard

Andere klussen in Sittard

Offertes aanvragen