Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Parketvloer schuren leggen Groningen

Parket - Groningen

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Groningen?

Parket leggen in regio Groningen?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Groningen

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Groningen. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Adorp, Aduard, Appingedam, Baflo, Bedum, Bierum, Borgsweer, Briltil, Delfzijl, Eelde, Eelderwolde, Eenrum, Farmsum, Garnwerd, Gerkesklooster, Glimmen, Grijpskerk, Grootegast, Harkstede, Hellum, Hoogezand, Kloosterburen, Kommerzijl, Lauwersoog, Lauwerzijl, Leek, Leermens, Loppersum, Lucaswolde, Lutjegast, Meedhuizen, Meerstad, Niekerk Grootegast, Nietap, Nieuw Roden, Nuis, Oldekerk, Oostwold gem. Leek, Overschild, Paterswolde, Peize, Pieterburen, Pieterzijl, Roden, Roderesch, Roderwolde, Sauwerd, Siddeburen, Spijk, Stedum, t Zandt, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Tolbert, Uithuizen, Uithuizermeeden, Wagenborgen, Warffum, Westerbroek, Westernieland, Wetsinge, Winsum, Zandeweer, Zevenhuizen, Zoutkamp, Zuidhorn woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Groningen aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Groningen

maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

Adres: Barnsteenstraat 28 Woonplaats: Groningen Aanvang werkzaamheden: 15-10-2023 Beneden en bovenverdieping. Beneden visgraat laminaat, onveveer 40m2 Boven extra breed normaal laminaat, ongeveer 35m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
maandag 25 september 2023

Laminaatvloer leggen of vervangen

50m2 laminaat leggen over 2 slaapkamers en een overloop


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenhuizen
zaterdag 23 september 2023

Egaliseren van de vloer

Ik zoek een vakman om 2 ruimtes in mijn appartement te egaliseren. De eerste ruimte is de woonkamer, het balkon is hierbij betrokken en hier zit een klein hoogteverschil in. De tweede ruimte is de keuken die ik bij de hal wil betrekken. De tegels zijn verwijderd alleen is het niet helemaal vlak en zit het gat van het kozijn er nog in, de hal zelf is al wel vlak. Het gaat om in totaal 50 m².


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen
zaterdag 23 september 2023

Laminaat en ondervloer leggen (50m2)

Het gaat om twee slaapkamers en een overloop.Ongeveer 50 m2 totaal. Er ligt nu vloerbedekking die eruit gehaald moet worden.Het zijn rechte kamers, zonder veel extra hoeken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zevenhuizen
woensdag 20 september 2023

Laminaat in entree-hal leggen

Graag willen we ondervloer, laminaat en plinten laten leggen in de entreehal van ons nieuwe huis. Deze is nu nog helemaal kaal, alleen betonvloer. Laminaat moet aansluiten op de woonkamer met een soort drempel, advies hierover is welkom. De aansluiting op de woonkamer is een schuine muur met een deur. Verder heeft de hal ook een waterput welke eenmaal per jaar bereikbaar moet zijn voor de watermeter. De hal is 3,40m lang en grotendeels 1,30m breed (bij de meterkast wat breder en dichterbij de deur naar de woonkamer iets minder breed). We willen een 7mm dikke ondervloer leggen met daaronder nog isolatie tegen vocht en kou. Hoge plinten moeten gelijmd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leek
zondag 10 september 2023

PVC vloer leggen of vervangen

Ongeveer 70m2 vloerverwarming plaatsen incl frezen. Wat voor type vloer wil je laten leggen?: PVC Moet de huidige vloer eerst worden verwijderd?: Weet ik niet / geef mij advies Hoeveel vierkante meter (m2) vloer moet er worden gelegd?: 70 Naar welke dienst ben je op zoek?: Nieuwe vloer leggen


Vloer leggen en vloeronderhoud Groningen

Parket in regio Groningen

Andere klussen in Groningen

Offertes aanvragen