Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Groepenkast laten vervangen Zwolle

Groepenkast vervangen - Zwolle

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Groepenkast vervangen in Zwolle?

Kosten groepenkast vervangen

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de verschillende prijzen.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Aantal groepen Prijs 1-fase groepenkast Prijs 3-fase groepenkast
4 €365 - €530 €535 - €555
5 €490 - €560 €565 - €620
6 €515 - €590 €585 - €665
7 €540 - €620 €605 - €685
8 €565 - €645 €625 - €710
9 €665 - €760 €675 - €770
10 €695 - €785 €705 - €800
11 €725 - €815 €730 - €825
12 €745 - €845 €755 - €875

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wanneer moet je je groepenkast vervangen?

De groepenkast of stoppenkast (ook wel verdeelkast of verdeelinrichting genoemd) is een belangrijk onderdeel bij elektriciteit. Je vindt de stoppenkast altijd in de meterkast van je woning. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat de groepenkast aan alle eisen voldoet van deze tijd. In een oude woning kan het nodig zijn om de groepenkast of stoppenkast te vervangen. Als je een oude woning moderniseert, een ingrijpende verbouwing uitvoert of als je compleet nieuwe elektrische apparaten laat plaatsen die veel wattage verbruiken, zal de groepenkast waarschijnlijk moeten worden vervangen. De onderstaande aspecten kunnen er ook voor zorgen dat groepenkasten moet worden vervangen:

  • Wanneer je de meterkast wilt verplaatsen;
  • Vervanging van de oude meterkast;
  • Bij (nieuwe) krachstroomvoorzieningen;
  • Bij uitbreiding van elektrische apparaten;
  • Bij uitbreiding van de keuken (bijvoorbeeld keramische kookplaat, vaatwasser of combi-oven).

Benieuwd naar de kosten? Kijk dan op onze pagina groepenkast vervangen.

Wanneer heb ik een 3-fase aansluiting nodig?

Een 1-fase groepenkast volstaat meestal bij woningen en kleine bedrijfspanden, waar geen elektrische apparaten zijn die krachtstroom nodig hebben. Een 3-fase groepenkast zie je veel bij kantoren en fabrieken. Ligt je eigen verbruik van je apparaten hoger dan 8000 watt? Dan heb je een 3-fase groepenkast nodig. Denk aan apparaten als een jacuzzi of een elektrische kookplaat. Bij elektrische apparaten met een vermogen tussen de 7,4 kW en de 11,4 kW heb je een krachtgroep nodig.

Om zelf een 3-fase groepenkast aan te sluiten, is niet veilig. Dit moet je overlaten aan een gespecialiseerde elektricien. Zo weet je zeker dat het werk goed uitgevoerd wordt.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes groepenkast vervangen in Zwolle aanvragen

Vergelijkbare opdrachten in regio Zwolle

woensdag 06 april 2022

Groepenkast vervangen

De bestaande groepenkast wil ik laten vervangen voor een groepenkast die voldoet aan de huidige eisen. De nieuwe groepenkast moet voorzien zijn van 10 aardlekautomaten 16 ampère, 1 maal 3-fasen groep uitgevoerd als aardlekautomaat 16 ampère en 1 maal 3-fasen groep uitgevoerd als aardlek automaat 20 ampère, beltrafo en 3 fasen hoofdschakelaar 40A.


Elektra en groepenkast Zwolle
maandag 18 oktober 2021

Vervangen groepenkast

3x25A gewenst : 6 groepen (nb zonnepanelen aanwezig) Bekabeling kookplaat is al aanwezig. Laatste voorbereiding voor aansluiten inductiekookplaat gewenst (stopcontact aanleggen)


Elektra en groepenkast Wapenveld
maandag 24 augustus 2020

Groepenkast met groepen en aardlekschakelaar uitbreiden

We zijn ons aan het oriënteren op elektrische vloerverwarming. Hiervoor dient onderstaande gerealiseerd/uitgebreid te worden. Er dienen 2 groepen van 16A aanwezig te zijn in de meterkast, met aansluitdraden icm met nieuwe aardlekschakelaar. van 3 x 2,5 mm en dan voor elke groep met een lengte van 2,5 m. Waar de thermostaat komt, dient er een wandcontactdoos van 5 cm diep, aanwezig te zijn. Vanuit de wandcontactdoos dienen er 2 gladde buizen van 16 mm aanwezig te zijn, een naar de relaiskast en een naar de vloer voor de sensor. De relaiskast inclusief de relais wordt door vloerverwarming leverancier geleverd en aangesloten. De relaiskast komt in de meterkast. Ter info. Waar de thermostaat geplaatst word. daarachter zit de meterkast. ideale situatie wat mij betreft :-)


Elektra en groepenkast Zwolle
vrijdag 26 juni 2020

Groepenkast fatsoeneren

Ik wil mijn groepenkast laten fatsoeneren. Degene die bij mij zonnepanelen heeft geinstalleerd, meldt dat de groepenkast moet worden gefatsoeneerd.


Elektra en groepenkast Zwolle
donderdag 18 juni 2020

Uitbreiding groepenkast

Ik wil mijn groepenkast uit laten breiden omdat er te weinig capaciteit op zit. Soms vliegen de stoppen er uit. Ik hoor graag wat de kosten hiervoor zijn.


Elektra en groepenkast Zwolle
woensdag 12 februari 2020

Extra groep in de meterkast maken tbv ind koken

Ik wil de groepenkast uitgebreid hebben met extra groep(en) omdat wij gaan overstappen op inductie koken. Er ligt een loze leiding vanaf de vloer van de meterkast tot aan de doos achter de kookplaats. Foto van de meterkast is toegevoegd. Van de meterkast naar de kookplaat is ongeveer 5 meter. Ik heb een kruipruimte maar hier ligt al veel leiding en wil ik verder niks doorheen hebben.


Elektra en groepenkast Zwolle

Groepenkast vervangen in regio Zwolle

Andere klussen in Zwolle

Offertes aanvragen