Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Domotica installateur Amersfoort

Domotica - Amersfoort

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Domotica in Amersfoort?

Wil je jouw woning “slim” maken? Wil je al jouw apparaten met elkaar kunnen verbinden en kunnen bedienen vanaf een plek? Dan is een domotica systeem wat voor je.

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van een domotica systeem, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten domotica

De kosten zijn afhankelijk van vele factoren. Hoe meer functies je toevoegt aan het systeem, hoe duurder het wordt, maar ook de situatie van de woning maakt uit. Over het algemeen kost het laten plaatsen van domotica minder bij een nieuwbouwwoning dan bij een renovatieproject. Hieronder staan de gemiddelde kosten van de verschillende componenten.

Let op: de elektriciens via Casius bepalen zelf hun prijs. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Prijs
Elektrische installatie €600 - €700
Uitbreiding zekeringskast €700 - €800
Standaardinstallatie domotica (rolluiken en verlichting) €3.000
Totale standaardinstallatie €4.300 - €4.500
Verwarming toevoegen €1.000 - €1.500
Alarmsysteem toevoegen €1.800 - €2.500
Audio toevoegen €2.500 - €3.000
Domotica plaatsen in nieuwbouwwoning 3 - 5% van de waarde van de woning

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat is domotica?

Domotica in huis is tegenwoordig steeds meer te zien, maar nog lang niet iedereen heeft ervan gehoord en weet wat het is. Simpel gezegd zorgt het ervoor dat je huis "slim" gemaakt wordt. Dit heet ook wel een smart home. Domotica is een verzamelnaam voor een systeem waar je elektrische apparaten op kan aansluiten. Vervolgens kan je deze apparaten bedienen via een controller, een tablet of je telefoon. Het aantal voorzieningen dat je kunt aansluiten op domotica systemen is groot en groeiende. Denk aan: verlichtingverwarmingssystemen, audiosystemen, alarmsystemen, je rolluiken of gordijnen en je wasmachine. Huishoudelijk apparaten kunnen ook gekoppeld worden, zoals koffiezetters, magnetrons of ovens. De apparaten kunnen op afstand bestuurd worden, met je telefoon of tablet. Ben je vergeten je raam dicht te doen en de verwarming lager te zetten? Sensoren hebben in de gaten wanneer je een raam openzet, zodat de verwarming direct lager wordt gezet.

Een domotica systeem biedt veel voordelen voor hulpbehoevende mensen, maar ook voor liefhebbers van gadgets en mensen met veel elektrische apparaten.

Welke soorten domotica zijn er?

Er zijn inmiddels een hoop systemen die domotica ondersteunen. Van standaard en goedkoop tot heel luxe en prijzig. Als je overweegt om domotica aan te schaffen, dan is het handig om je hierin te verdiepen.

Apple HomeKit

Met een Apple HomeKit kan je al je slimme producten aansturen vanaf 1 centrale plek. Zo kan je de lampen of slimme thermostaat bedienen. Deze hoeven trouwens niet gemaakt te zijn door Apple, ze hoeven alleen het Homekit protocol te ondersteunen.

IKEA home smart

Met de IKEA home smart hoef je je luie stoel niet uit om je rolgordijnen te openen of om je leeslicht aan te passen. Je kunt al je apparaten slim bedienen met de IKEA Home smart app.

Samsung SmartThings

Samsung SmartThings is het smart home platform van Samsung en tevens de app waarmee je al je smart apparaten kunt besturen vanaf één plek. Heb je ook producten die niet van Samsung zijn? Geen probleem, er zijn meer apparaten die je kan aansturen met dit systeem.

KNX

KNX verbindt de verschillende apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem. KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woningautomatisering. Het zorgt ervoor dat alle apparaten en installaties verbonden worden tot één gezamenlijk systeem. Het is een intelligent systeem gemaakt om alle elektrische apparaten vanaf een punt makkelijk te bedienen. Ook is het een communicatieprotocol waarmee je apparaten en installaties met elkaar kunnen "communiceren".

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes domotica in Amersfoort vergelijken

Recente opdrachten in Amersfoort

zaterdag 24 juli 2021

Plaatsen van domotica

Plaatsen domotica gehele woning. Maken van een “slim/smart” huis denk aan: op afstand bestuurbare deuren, gordijnen, verlichting, rolluiken airco etc. etc.


Elektra en groepenkast Nijkerkerveen

Domotica in regio Amersfoort

Andere klussen in Amersfoort

Offertes aanvragen