Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Parketvloer schuren leggen Zoetermeer

Parket - Zoetermeer

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Zoetermeer?

Parket leggen in regio Zoetermeer?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Zoetermeer

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Zoetermeer. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Benthuizen, Bleiswijk, Moerkapelle woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Zoetermeer aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Zoetermeer

dinsdag 19 september 2023

Vloerverwarming en vloertegels leggen

Er is een gedeelte vloerverwarming met tegels en een houten vloer zonder vloerverwarming in dezelfde ruimte niet meer dan 60 m². De oude vloeren moer eruit en 1 geheel worden met vloerverwarming.


Vloer leggen en vloeronderhoud Moerkapelle
woensdag 06 september 2023

Vloerbedekking leggen of vervangen

Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: trappen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
donderdag 31 augustus 2023

Schoorsteen kap vervagen voor natuursteen plaat

Ik heb uw gegevens gevonden op Google Bij ons thuis zouden wij de bovenkant van onze schoorstenen willen veranderen. Wij zouden op onze schoorstenen twee platte natuurstenen platen willen plaatsen. Zie bijlage foto's'. De stalen schoorsteen kappen wil ik er af laten halen. En die betonnen plaat waar die schoorsteenkap op bevestigd is wil ik er ook af laten halen. En vervangen voor een natuurstenen plaat. En dan 4x sokkeltjes En daar bovenop weer een mooi afgewerkte dekplaat Er zitten twee voorbeeld foto's bij wat ik ongeveer bedoel. Doet u dit werk ook? Wilt u langskomen om te kijken om het eventueel te bespreken? Ik hoor graag van u of u dat wilt doen en wanneer u eventueel langs kunt komen


Vloer leggen en vloeronderhoud Bleiswijk
donderdag 24 augustus 2023

Houten vloer leggen of vervangen

Ik heb een houten vloer deze is door dat de keuken is gaan ontdooien in mijn vakantie zijn er veel vlekken gekomen op de vloer. Deze krijg ik niet uit en daarom wil ik de vloer laten opschuren en weer met de zelfde laak als de woonkamer lakken. keuken is 9 vierkanten meters . Hoe duur gaat dit kosten? met vriendelijke gr, Mustapha Hayoun


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
donderdag 17 augustus 2023

Laminaat laten leggen in woonkeuken, slaapkamer, zitkamer

Wij willen laminaat laten leggen in bovengenoemde ruimtes. De afmetingen zijn: - zitkamer 5,02m x 5,81m - Slaapkamer ongeveer 3,81m x 3,50m - Woonkeuken ongeveer 3,81m x 3,82m (keuken inbegrepen)


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
vrijdag 04 augustus 2023

Zandcementvloer leggen 70m2

Zandcementvloer 5cm. Beganegrond zit al vloerverwarming. Het gaat om 70m2


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer

Parket in regio Zoetermeer

Andere klussen in Zoetermeer

Offertes aanvragen