Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen Zoetermeer

Parket - Zoetermeer

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Zoetermeer?

Parket leggen in regio Zoetermeer?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Zoetermeer

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Zoetermeer. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Benthuizen, Bleiswijk, Moerkapelle woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Zoetermeer aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Zoetermeer

zondag 19 maart 2023

PVC vloer leggen

PVC vloer over bestaande parketvloer, 1 trap naar 1e verdieping Wat wil je bekleden?: vloeren Wat is de te bekleden oppervlakte?: tussen 30 en 100 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
maandag 06 maart 2023

Laminaat woonkamer/keuken en 2 hallen laten leggen.

Graag wil ik laminaat in de woonkamer/keuken laten leggen en 2 kleine hallen waar het door moet lopen. Ongeveer 50m2 bij elkaar. Hal 1;80×1,57 Hal 2; 1mx2.30


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
zondag 05 maart 2023

Laminaat leggen 90m2 (inclusief ondervloer en plinten)

Ik wil graag laminaat in woonkamer, keuken, hal overloop drie slaapkamers en grote zolder. De totale opervlakte is ongeveer 90 m2. Inclusief ondervloer en plinten. Laminaat is al aanwezig.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
dinsdag 21 februari 2023

Laminaat leggen 20m2

Opzoek naar een vakman die door waterschade 20m2 laminaat kan vervangen


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
donderdag 09 februari 2023

Laminaat leggen woonkamer/keuken en hal

Graag willen wij nieuw laminaat in de woonkamer en de gang laten leggen. Woonkamer loopt door naar keuken. Als dat kan laminaat laten doorlopen in de gang. Totale opp. ca. 40m2. Omdat de woonkamer voorzien is van in het verleden gelegd parket, graag overleg over de aanpassing van de ondervloer. Als afwerking denken we aan hoge plinten.


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer
maandag 30 januari 2023

Epoxy vloer op bestaande tegel vloer

Wij epoxy vloer marmer look leggen in woonkamer op bestaande tegelvloer 60 vierkante meters


Vloer leggen en vloeronderhoud Zoetermeer

Parket in regio Zoetermeer

Andere klussen in Zoetermeer

Offertes aanvragen