Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen Haarlem

Parket - Haarlem

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Haarlem?

Parket leggen in regio Haarlem?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Haarlem

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Haarlem. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Aerdenhout, Bloemendaal, Driehuis, Haarlemmerliede, Overveen, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Spaarndam, Spaarndam West, Velserbroek, Vijfhuizen, Zwanenburg woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Haarlem aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Haarlem

dinsdag 07 maart 2023

Vloerbedekking leggen of vervangen

Traplopen van wol voor 15 treden Wat is de te bekleden oppervlakte?: minder dan 10 m² Wat wil je bekleden?: trappen Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
maandag 27 februari 2023

Tapijttegels leggen

Ik zoek iemand die tapijttegels kan leggen. Betreft 17 m2. Ik heb ze zelf al in bezit.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
dinsdag 21 februari 2023

PVC vloer leggen 44m2

Ik wil graag PVC in visgraat laten leggen over mijn bestaande parketvloer. Het gaat om ongeveer 44m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
zaterdag 11 februari 2023

Gietvloer leggen

wij willen gietvloer laten leggen gaat om 55 m²


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
maandag 30 januari 2023

Verwijderen tapijtlijmresten van trap

Onlangs is het tapijt verwijderd van de trap die onze begane grond met de eerste verdieping verbindt. Ik zoek iemand die de tapijt- en lijmresten van de traptreden kan verwijderen.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem
zaterdag 28 januari 2023

Cementdekvloer leggen (90m2)

Ik wil een cementdekvloer laten leggen in mijn kantoor gebouw. Het gaat om twee verdiepingen, in totaal is het 90 m2. Ik dat er een wapeningsnet in komt. Het moet ergens midden april gelegd worden.


Vloer leggen en vloeronderhoud Haarlem

Parket in regio Haarlem

Andere klussen in Haarlem

Offertes aanvragen