Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Voegwerk gevel Enschede

Voegwerken - Enschede

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Voegwerken in Enschede?

Moet je je voegen reinigen? Of moet je de voegen van je badkamer schoonmaken? Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? De voegbedrijven via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als kleine klussen. 

Voegwerk is het zichtbare deel tussen de bakstenen van je gevel. Deze kunnen slijten door de weersomstandigheden, waardoor ze barsten krijgen en gaan brokkelen. Wanneer dat zo is kan dit voor problemen zorgen, zoals schimmel, of vocht dat door de muren trekt en lekkages. Om dat te voorkomen is het verstandig om het voegwerk op tijd te vervangen. Niet alleen beschermt voegwerk je huis, de uitstraling wordt ook mooier en de verkoopprijs kan daardoor stijgen. 

Naast de voegwerken reinigen kunnen de voegbedrijven via Casius je ook helpen met het impregneren van je muren. Zo wordt je gevel optimaal beschermd tegen vuil en de verschillende weersomstandigheden.

Je kan uit verschillende opties kiezen als je de voegen van je woning laat vervangen. Hieronder zetten wij 3 mogelijkheden op een rij. Let op: dit zijn indicaties, in de praktijk kunnen de prijzen verschillen.

Kosten voegwerken

De kosten voor het voegwerk vervangen en het voegwerk schoonmaken zijn afhankelijk van een aantal zaken. Voor het voegwerk vervangen bepalen de volgende zaken de uiteindelijke kosten: het soort woning, de leeftijd van de woning, het soort voeg dat nodig is en het aantal vierkante meter waarvan het voegwerk vervangen moet worden. Voor het voegwerk schoonmaken bepaalt het soort methode die gebruikt wordt om de gevel te reinigen, de prijs. 

Naast het voegwerk vervangen of schoonmaken, moet de gevel vaak geïmpregneerd worden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten van het voegwerk herstellen, het voegwerk schoonmaken en impregneren.

Let op: de voegbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Voegen €600 - €800
Reinigen en voegen €1.400 - €1.800
Zandstralen, voegen en impregneren €4.300 - €4.900

Hieronder staat een kostenoverzicht van de 3 belangrijkste methodes om het snelste de viezigheid op je gevels te verwijderen.

Alleen voegen

Wil je alleen de voegen vervangen? Dan betaal je gemiddeld tussen de €1.200 en €1.600.

Het voegwerk vervangen is een grote kostenpost, maar het voegwerk vervangen is niet voor niets: door het renoveren van de voegen is je gevel weer als nieuw, wordt je gevel optimaal beschermd tegen weersomstandigheden, stijgt je de waarde van je woning flink en de gevel gaat langer mee.  

Wil je een unieke en nette uitstraling aan je woning? Laat een schaduwvoeg of een knipvoeg aanbrengen aan je gevel!

Reinigen en voegen

Heb jij een vrijstaande woning en wil je graag de horizontale lijnen van je huis accentueren? Dan kan je een schaduwvoeg laten aanbrengen. Dit kost tussen de €1.400 en €1.800, inclusief het reinigen van je gevel. Wil je meer weten over het reinigen van je gevel? Kijk dan op de pagina gevelreiniging.

Zandstralen, voegen en impregneren

Heb je knipvoegen en wil je hier zo lang mogelijk van genieten? Laat de gevel dan gelijk impregneren. Dit om waterschade te voorkomen en een betere isolatie van je woning te creëren. De kosten van deze afwerking liggen tussen de €4.300 en €4.900.

Welke factoren bepalen de kosten van voegwerk?

Wat de prijs bepaalt van het voegwerk hangt af van een aantal zaken. Hieronder zijn deze uitgewerkt.

Wel of niet reinigen?

Het vervangen van voegwerk verbetert de uitstraling van je woning al aanzienlijk, maar voor een nog beter resultaat is het goed om je gevel direct te laten reinigen. De vervuiling of aanslag worden van je stenen en voegen verwijderd. De kosten van het laten reinigen van je gevel zijn ongeveer €10 per vierkante meter. Wanneer je meerdere werkzaamheden laat uitvoeren, kan de prijs lager uitvallen. Voor meer informatie over gevelreiniging, kijk op de pagina gevelreiniging.

Soort voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegwerk. Op de pagina voegwerken zie je een overzicht van soorten voegen en de kosten.

Voegwerk beschermen

Na het reinigen en vervangen van je voegwerk is het belangrijk om je gevel zo goed mogelijk te beschermen, om er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Impregnatie van de stenen en het voegwerk beschermt je gevel tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft impregnatie ook een isolerende werking, waardoor je energierekening zal dalen. De kosten van het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes voegwerken in Enschede vergelijken

Recente opdrachten in Enschede

maandag 21 november 2022

Gevels renoveren (~30m2)

De voorgevel, een deel van tussenmuur en de zijgevel moeten hersteld /gerenoveerd worden. Het zal gereinigd moeten worden, de voegen moeten hersteld worden er bevinden zich een aantal scheuren in de muur die hersteld moeten worden. Ik zoek een partij die mij hiervoor een offerte kan bieden en natuurlijk ook kan uitvoeren. De totale oppervlakte betreft ongeveer 30m2.


Gevel- en metselwerk Denekamp
vrijdag 20 mei 2022

Schoorsteen opnieuw voegen

Het gaat om schoorsteen... Wat opnieuw moet worden gemetseld wat opnieuw gevoegd moet worden Het gaat om een jarig 30 woning


Gevel- en metselwerk Enschede
dinsdag 25 augustus 2020

Gevel renoveren

Wij hebben last van doorslaan vocht in de binnenmuur, in het voorjaar is de buiten gevel geïmpregneerd en is nu water afstotend. De voegen zagen er niet heel fijn meer uit, wellicht zit hier het probleem. Ook zit de spouw vol met oude isolatie(wol) vermoedelijk allemaal ingezakt. Verder zitten er 2 regen pijpen door de spouw aan de uiteinden. Ook hier zou eventueel een lek kunnen plaats vinden. Ondanks dat het vocht van de muur afloopt aan de buitenzijde verdwijnen de vocht plekken nauwelijks tot niet! Het gaat om 80 m2. Graag zou ik een specialist erbij willen die hier kijk op heeft. En mij het juiste advies kan geven. En eventueel in staat is de werkzaamheden uit te voeren.


Gevel- en metselwerk Oldenzaal
maandag 03 augustus 2020

Gevel opnieuw voegen

Het gaat om een woning uit 1902. De achtergevel moet opnieuw gevoegd worden. Het is in totaal 10 m2.


Gevel- en metselwerk Enschede
maandag 03 augustus 2020

Gevels inspecteren op mankementen

Wij hebben een woning uit 1928 de muren moeten bijgewerkt worden. Het betreft een twee-onder-een-kap-woning. Zowel de achter- als zijgevel beginnen schuin te staan en de voegen verslechteren. Ik zoek een specialist die kan constateren wat er moet gebeuren om de gevels weer goed te krijgen.


Gevel- en metselwerk Enschede
zondag 24 november 2019

(Knip)voegwerk boerderij en bijgebouw

Van een deel van een boerderijtje uit 1921 willen wij de voegen laten uithalen en een knipvoeg laten aanbrengen. Het totaal zijnde 48 m2 alternatief incl. bijgebouw: 134 m2. Zie ook bijlagen.


Gevel- en metselwerk Diepenheim

Voegwerken in regio Enschede

Andere klussen in Enschede

Offertes aanvragen