Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Onderaannemer Amersfoort

Gevelisolatie - Amersfoort

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Gevelisolatie in Amersfoort?

In de winter heb je het koud en tegelijkertijd heb je een torenhoge verwarmingsrekening. In de zomer weet je niet hoe je van de hitte afkomt. Herken je dat?
Misschien is je gevel dan niet (goed) geïsoleerd en is het verstandig om die beter te isoleren. Gevelisolatie is een investering, maar je bespaart flink op stookkosten en daarbij help je het milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende prijzen.

De isolatiespecialisten via Casius staan voor je klaar om je te helpen. Zo helpen ze je graag bij het isoleren van je gevel, maar ook bij het afzonderlijk isoleren van je vloer of dak. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Kosten gevelisolatie

Gemiddeld kost gevelisolatie €7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 soorten isolatie: spouwmuurisolatie, binnenmuur isolatie en buiten gevel isolatie. Spouwmuurisolatie is het voordeligst en biedt keuze uit diverse materialen. Bij binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Let op: de isolatiespecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Soort woning Binnenmuur Buitenmuur Spouwmuur
Appartement (25m²) €2.200 - €2.700 €3.000 - €3.500 €200 - €600
Tussenwoning (65m²) €6.000 - €7.000 €8.000 - €9.000 €500 - €1.200
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500 €9.000 - €10.000 €650 - €1.400
2 onder 1 kap (100m²) €9.000 - €11.000 €12.000 - €14.000 €750 - €1.900
Vrijstaand (150 m²) €14.000 - €16.000 €18.000 - €22.000 €1.150 - €2.600

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Prijsvoorbeelden

Let op: de onderstaande prijzen zijn indicaties en kunnen in de praktijk afwijken.

Voordelig

Je woont in een hoekhuis en wilt de isolatie verbeteren. Het duurste isolatiemateriaal hoeft niet, zolang de isolatie maar effectief is. Binnenmuurisolatie is dan een goede keus. De stookkosten dalen, je geveluitstraling blijft hetzelfde en je helpt mee aan een beter milieu. Je binnenmuren laten isoleren kost je rond de €6.500.

Maximale besparing

Je woont in een mooie vrijstaande woning, maar je stookkosten mogen lager. Besparen is belangrijk voor je. Het laten plaatsen van buitenmuurisolatie is dan een goede optie. De stookkosten dalen, maar de temperatuur van je woning wordt ook comfortabeler. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een gemiddeld bedrag van €18.000.

Kleine woning

Je hebt een appartement met een vloeroppervlakte van 25 m² en wilt je gevels isoleren. Je appartement is al vrij klein, daarom kies je voor buitenmuurisolatie, zodat je dan geen woonruimte verliest. Je buitenmuur laten isoleren kost je dan ongeveer €3.000.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Hoe wordt de prijs van gevelisolatie bepaald?

Buitenmuur isoleren of binnenmuur isoleren?

De keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie heeft invloed op de prijs, maar waar je misschien niet direct aan denkt, is dat voor buitenmuurisolatie een vergunning nodig is en die kost natuurlijk geld. De exacte kosten van een vergunning kan je opvragen bij je eigen gemeente.

Soort afwerking

Als je kiest voor buitenmuurisolatie, moet je ook kiezen voor het soort afwerking dat je wilt hebben na het isoleren van je gevel. Er zijn meerdere opties om je gevel af te werken of te bekleden:

  • Sierpleister: Hiermee creëer je een unieke gevel. Met sierpleister kunnen er stukken worden geaccentueerd, bijvoorbeeld met een andere kleur. Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Wel vergt het meer onderhoud dan gevelbekleding.

  • Steenstrips: Wil je liever het uiterlijk van bakstenen behouden? Dan kan je kiezen voor steenstrips. Deze strips zien eruit als bakstenen en hebben dezelfde kwaliteit, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor heb je geen extra fundering nodig en kunnen de kozijnen op dezelfde plek blijven. Je kunt hierbij ook kiezen voor een natuursteen uiterlijk.

  • Bakstenen: Je kan kiezen voor gewone bakstenen. Hiervoor is het vaak nodig om de fundering te verbreden en de kozijnen te verplaatsen, omdat deze anders te diep in de muur zitten. Deze optie kies je eigenlijk alleen bij een grondige renovatie, want het is een erg ingrijpende en arbeidsintensieve oplossing.

  • Andere mogelijkheden: Verder heb je houten planken, kunststof platen en vezelcementplaten. De houten planken geven je woning een natuurlijke uitstraling. Kunststof is onderhoudsarm en zorgt voor een strakke afwerking. Vezelcementplaten vergen ook niet veel onderhoud en zorgen voor een zakelijke uitstraling.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes gevelisolatie in Amersfoort vergelijken

Recente opdrachten in Amersfoort

maandag 24 april 2023

Buitengevel isoleren

spauwmuurisolatie 3,34 Rwaarde 154 m2 Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Nee, ik ben alleen op zoek naar informatie In welke isolatievorm(en) heb je interesse? (meerdere opties mogelijk): Gevelisolatie Type woning:: Anders Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amersfoort
maandag 24 april 2023

Buitengevel isoleren

Vrijstaande woning met 1 verdieping voorzien van gevelisolatie In welke vorm(en) van isolatie heb je interesse?: Gevelisolatie In wat voor type huis woon je?: Woonhuis Wanneer is je woning gebouwd?: Na 1991 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Isolatie Amersfoort
donderdag 06 augustus 2020

Woning isoleren

Graag ontvang ik meerdere offertes over het isoleren en afwerken (gips) van mijn huis met een R waarde rond de 3.5-4.5. - Binnengevelisolatie oppervlak: 135m2 - Grondvloer oppervlak: 76m2 waarvan 15m2 onbekend is of die te isoleren vallen = hal en wc met tegels - Dak oppervlak: 103 m2 Deze oppervlaktes zijn gebaseerd op de makelaar verstrekte plattegronden. Graag zie ik uw offertes en optioneel planning tegemoet.


Isolatie Soest
dinsdag 19 september 2017

Complete woningisolatie

Graag wil ik advies en een offerte voor: 72 m2 dakisolatie (schuin pannendak) 10 m2 gevelisolatie (enkelsteens met kunststof plaat ervoor) 60 m2 vloerisolatie (beton met kruipruimte eronder) Graag verneem ik uw reactie om een afspraak te maken.


Isolatie Hoevelaken
zondag 07 december 2014

Gevelisolatie: muren isoleren

Graag zouden wij de mogelijkheden willen bespreken voor het isoleren van de vloer en de wanden van onze vrijstaande woning. De woning is 12 meter lang, 8 meter breed en ongeveer 9 meter hoog. De vloeren zijn van hout en de kruipruimte is zeer klein. Koude vloeren en muren verhelpen door isoleren. Wat wordt besparing?


Isolatie Maarn
zondag 30 november 2014

Gevelisolatie in de spouw aanbrengen

Ik wil 1 buitenmuur van mijn hoekhuis laten isoleren met spouwmuur isolatie. De zijgevel van het huis is vrij bereikbaar. Oppervlakte 40 m2. Graag informatie over welke materialen mogelijk zijn, welke isolatiewaarde ze hebben en wat het dan ongeveer kost.


Isolatie Woudenberg

Gevelisolatie in regio Amersfoort

Andere klussen in Amersfoort

Offertes aanvragen