Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Verwarmingsmonteur​​ Leiden

Infrarood vloerverwarming - Leiden

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Infrarood vloerverwarming in Leiden?

Denk je erover na om over te stappen naar een milieuvriendelijkere manier voor een vloerverwarmingssysteem? Wil je weten wat er mogelijk is voor jouw woning? 

De elektriciens via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zo word je niet alleen geholpen bij het installeren van infrarood vloerverwarming, maar ook bij het aanleggen van elektra in je woning en het aansluiten van een brandalarm. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat is infrarood vloerverwarming?

Infrarood (Ir) vloerverwarming is een droog systeem waarbij infrarood verwarmingsmatten of folie onder de vloer gelegd wordt. Het warmt de ruimte efficiënt op en zorgt voor een comfortabele warmte. Infrarood verwarming kan je vergelijken met de warmte van de zon. De lucht wordt niet verwarmt, maar wel je lichaam. Je lichaam neemt deze stralen op waardoor je het warm krijgt. 

In tegenstelling tot de andere soorten vloerverwarming verwarmt infrarood het hele vloeroppervlak en niet alleen de plek waar de kabels of buizen lopen.
Je hebt verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit, des te geschikter het is als hoofdverwarming.

Kosten infrarood vloerverwarming

De prijs voor infrarood vloerverwarming is afhankelijk van de vloeroppervlakte van waar de vloerverwarming komt te liggen en de kwaliteit van de infraroodmatten. Om toch een indicatie te geven kun je gemiddeld uitgaan van €50 tot €75 per vierkante meter. Dit is dan inclusief plaatsing. 

Let op: de verwarmingsspecialisten via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen die hierboven zijn genoemd.

Voordelen infrarood vloerverwarming

Er zijn meerdere voordelen om voor Ir verwarming te kiezen:
  • Het verwarmt snel in vergelijking met andere soorten verwarming;
  • In tegenstelling tot elektrische vloerverwarming is dit type vloerverwarming geschikt onder verschillende vloerbedekkingen. Het wordt veel gebruikt onder zwevende vloeren, zoals laminaat, parket, pvc en vinyl. Ook is het geschikt in ruimtes waar een beperkte opbouwhoogte van vloeren mogelijk is.
  • Ir vloerverwarming is relatief zuinig. Doordat je lichaam de warmte opneemt en ook weer warmte afgeeft, gaat er weinig warmte verloren doordat de warmte niet naar boven stijgt.

Capaciteit

Het is mogelijk om infrarood vloerverwarming met een ander vermogen per vierkante meter te krijgen. Dit gaat van 80 watt per m² tot 220 watt per m². Elke capaciteit is weer geschikt voor iets anders: 

  • Infrarood vloerverwarming van 80 watt: Dit is beter geschikt wanneer je het als bijverwarming wil gebruiken in combinatie met een ander soort verwarmingsinstallatie;
  • Infrarood vloerverwarming van 160 watt: Dit is geschikt als hoofdverwarming. Een voorwaarde is wel dat het hele huis goed geïsoleerd moet zijn;
  • Infrarood vloerverwarming van 220 watt: Ook deze is geschikt als hoofdverwarming. Hierbij is een goed geïsoleerd huis minder belangrijk. Heb je een oudere woning of een slechtere isolatie? Dan kan je het beste voor deze optie kiezen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes infrarood vloerverwarming in Leiden vergelijken

Infrarood vloerverwarming in regio Leiden

Andere klussen in Leiden

Offertes aanvragen