Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Zwarte Kozijnen

Kozijnen zwart verven

Zwarte kozijnen: we zien het steeds vaker. Inmiddels is het een echte trend en dat is niet zonder reden: zwarte kozijnen zijn stoer, industrieel of juist klassiek. Maar, dan moeten de zwarte kozijnen goed en zorgvuldig zijn gebruikt, want het kan ook verkeerd uitpakken.  

Voordelen van zwarte kozijnen

Steeds meer mensen nemen zwarte kozijnen.

Wist je dat zwarte kozijnen nagenoeg in elk interieur passen? Ze kunnen verschillende stijlen benadrukken. Ze maken een industrieel en stoer interieur helemaal af. Heb je een modern interieur? Dan zorgen zwarte kozijnen voor een strak en kalm effect. 

Kies je voor zwarte kozijnen? Dan is het belangrijk dat je dat doet omdat je ze mooi vindt en niet omdat het een trend is, want je kozijnen gaan lange tijd mee.

Nadelen van zwarte kozijnen

Er is één nadeel: donkere kleuren absorberen licht en warmte. Hierdoor kunnen de kozijnen zeer warm worden. Dit geldt vooral bij houten zwarte kozijnen. Zwarte kozijnen van hout kunnen op een gegeven moment kromtrekken van de warmte. In het geval van zwarte kozijnen van aluminium of staal, gebeurt dit niet. 

Effect zwarte kozijnen

Wat is het effect van zwarte kozijnen? Het geeft een gevoel van geborgenheid, maar ook geeft het een focuspunt. Zwart trekt de aandacht en geeft contrast. Door het contrast laat het andere kleuren nog beter en mooier uitkomen. 

Bang dat zwart niet in jouw interieur past? Weest gerust, zwart past bij heel veel kleuren: wit, pastel, grijs, noem het maar op. Zelfs een heel zwart interieur is mooi en een tikkeltje mysterieus. 

Heb je een kleine ruimte en ben je bang voor het effect? Geen zorgen, want zwarte kozijnen zetten de buitenruimte in een soort lijst, waardoor de buitenruimte bij je kamer wordt betrokken. 

Combineren met de juiste accessoires

Wil je je zwarte kozijnen perfect afmaken? Combineer ze met de juiste raamdecoraties en accessoires! Kies bijvoorbeeld voor een sterk contrast: zoals een witte muur, of witte rolgordijnen. De kozijnen komen dan goed uit. 

Om het zwart van je kozijnen subtiel te laten terugkomen, kan je gebruik maken van zwarte haken, als je kiest voor gordijnen. 

Kozijnen zwart laten schilderen

Wil je jouw kozijnen zwart schilderen? Dan wil je natuurlijk wel dat dat gelijk in ene goed gedaan wordt. Je wil kwaliteitswerk. Schakel voor het beste resultaat een erkende vakman in. Casius staat voor je klaar.

Offertes aanvragen