Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
234 Natuursteen

Natuursteen of keramische tegels?

Je terras: hét gezelligste plekje in je tuin. Het is de plek om te ontspannen met je familie of vrienden, te genieten van de zon of een barbeque te houden. Je wil daarom natuurlijk wel dat je terras er naar wens uitziet. Ga je een terras aanleggen en twijfel je nog tussen natuursteen of keramische tegels? In deze blog zetten wij de voor- en nadelen van beide soorten tegels voor je op een rijtje. Wil je de beste keuze maken tussen natuursteen tegels en keramiek en wil je daarom alles weten over de voor- en nadelen van deze tegels? Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Keramische terrastegels voordelen en nadelen

Keramische terrastegels gaan minimaal een leven lang mee wanneer deze goed gelegd worden. Het zijn dus kwaliteitstegels die ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn amper poreus, waardoor vuil niet makkelijk in de tegels trekt en hebben een glad oppervlak, waardoor algen en mossen zich niet makkelijk hechten. Mocht er toch vuil op de tegels hechten, is dit makkelijk schoon te maken. Daarbij zijn keramische tegels in veel verschillende kleuren en afmetingen te krijgen, waardoor je altijd slaagt met het vinden van de juiste tegels. 

Keramische terrastegels hebben ook een paar nadelen. Zo is de aanschafprijs van dit soort tegels vrij hoog. Daarbij is voor het leggen van keramische tegels een ondergrond van split nodig in plaats van het traditionele zandbed. Dit is vrij prijzig. 

Keramische tegels hebben dus veel voordelen, maar ook een nadeel: de aanschaf en de verwerking zijn kostbaar. 

Natuurstenen terrastegels voordelen en nadelen

Natuurstenen terrastegels gaan net als keramische tegels je leven lang mee. Ook zijn ze makkelijk in onderhoud: het enige wat je hoeft te doen is een aantal keer per jaar het oppervlak schoon te vegen om algvorming te voorkomen. Naast dat het makkelijk in onderhoud is, geeft natuursteen een stijlvolle afwerking aan je tuin. Nog een voordeel is dat je keuze hebt uit veel verschillende soorten natuursteen terrastegels. De drie populairste natuursteen tegels zijn graniet, leisteen en basalt. Natuursteen tegels worden uit grote blokken gezaagd, waardoor iedere tegel uniek is. Dit geeft een levendig karakter aan je tuin. 

Het grootste nadeel aan natuursteen terrastegels is dat dit soort tegels meestal een redelijk hoog prijskaartje heeft. Echter, de prijs is afhankelijk van de soort natuursteen. Ook kunnen er kleine oneffenheden en kleurverschillen voorkomen in de tegels, omdat het een natuurproduct is. Maar deze kleine oneffenheden en kleurverschillen hoeven niet per se een nadeel te zijn: sommigen vinden het de tegels juist meer charme geven. 

Keuze gemaakt?

Heb je een keuze gemaakt en wil je je terras met keramische of natuurstenen terrastegels laten leggen? Dat is een kostbare investering en je wil natuurlijk wel dat je terras gelijk in ene goed gelegd wordt. Je wil kwaliteitswerk. Schakel voor het beste resultaat een erkende vakman in. Casius staat voor je klaar.

Offertes aanvragen