Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Muntstukken

Vijf tips voor bouwen met een beperkt budget

Ben jij van plan om binnenkort te gaan bouwen maar heb je geen geldboom in de tuin? Wij geven je enkele tips waardoor je flink kan gaan besparen, zonder in te leveren op kwaliteit of persoonlijke voorkeuren.

Maak een budgetplanning

Aangezien bouwen niet goedkoop is, is het aangeraden om op voorhand een budgetplanning op te stellen. Op deze manier kun je kosten vooraf inschatten en kom je niet voor onverwachte grote kosten te staan tijdens het bouwproces. Het is aangeraden om in deze planning ook een aanzienlijke veiligheidsmarge te verwerken. Dit geeft je de zekerheid dat je bij het maken van extra kosten niet in in financiële moeilijkheden komt te zitten.

Maak een keuze in materiaal

De kosten van de gebruikte materialen is een belangrijke en ook dure factor waar je rekening mee moet houden. Zo is het een optie om meer aandacht en budget te spenderen aan objecten die zich op ooghoogte bevinden. Je kunt ook kiezen om de gebruiksfrequentie in het achterhoofd te houden wanneer je het budget voor een specifieke ruimte bepaalt. Door deze overwegingen te maken kan je vermijden dat je meer dan de helft van je budget aan één ruimte spendeert en vervolgens moet inleveren op kwaliteit bij de overige ruimtes.

Bouw niet te groot

De afmetingen van een nieuwbouw zijn een fundamentele en extreem belangrijke keuze. Het is echter zo dat je beter kan kiezen voor een compacter volume om dit dan efficiënter te benutten. Je dient ook rekening houden dat elke extra vierkante meter ook extra kosten met zich meebrengt. Deze factor hangt natuurlijk ook af van het beschikbare budget en de grootte van de bouwgrond die je bezit.

Neem je tijd

Bouwen is een zeer tijdrovend en intensief proces dat van start tot finish makkelijk enkele jaren in beslag kan nemen. Wij raden dan ook aan om kwaliteit altijd op de eerste plaats te zetten. Het heeft geen zin om snelle, impulsieve beslissingen te maken om tijd te besparen en het project te versnellen. Dit kan resulteren in foute beslissingen of een minder kwalitatief resultaat waar je vroeg of laat toch spijt van zal krijgen.

Kies de juiste professional

Het hele bouwproject staat en valt met het kiezen van de juiste vakman. Het zijn namelijk deze specialisten die jouw plannen moeten omzetten in een knap resultaat. Het vergelijken van vakmannen is een absolute must omdat men op deze manier een weloverwogen keuze kan maken met wie men uiteindelijk in zee gaat.

Op zoek naar een erkende vakman in de buurt? Casius brengt al ruim 20 jaar particulieren in contact met erkende vakmensen in de regio. Het mooiste hiervan? Onze dienst is 100% gratis! Laat ons weten welke werken er moeten worden uitgevoerd en wij bezorgen je een aantal vrijblijvende offertes op maat.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen