Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
HR Combiketel

Wat is het verschil tussen een boiler en een cv-ketel?

Een boiler of een cv-ketel, beiden termen heb je vast weleens gehoord. Wat is nou het verschil en welke kies je? Hieronder leggen wij uit wat beiden apparaten doen, zodat jij een beter beeld krijgt en een goede keuze kan maken.

Heel simpel gezegd ligt het verschil tussen een boiler en een cv-ketel bij wat er verwarmd wordt. Een boiler verwarmt alleen warm water in de keuken of badkamer. Een cv-ketel zorgt voor warmte in je woning. Cv staat namelijk voor centrale verwarming. Met een thermostaat kies je de gewenste temperatuur.    
Heb je een cv-ketel voor alleen je verwarming? Dan heb je ook nog een boiler nodig voor het verwarmen van water voor de keuken en de badkamer. Beiden werken ze samen om je huis en je water te verwarmen. 

Hoe zit het met de ketels die verwarmen én voor warm water zorgen?

Deze ketels zijn er ook. Dit zijn combinatieketels. Een combinatieketel is wat de naam eigenlijk al zegt dat het is: Een combinatie van een boiler en een cv-ketel. Deze ketel zorgt voor warm water én voor verwarming door je hele woning heen. Je hebt maar één apparaat nodig en dat bespaart in de plaatsing- en onderhoudskosten. 

Een combinatieketel heb je in twee varianten: De VR-ketel en de HR-ketel. De VR-ketel staat voor Verbeterd rendementsketel. Een HR-ketel is de nieuwe generatie ketels en staat voor hoogrendementsketel. Ze hebben een hoger rendement dan ander combinatieketels. Om een beeld te schetsen: Een HR-ketel zet van de energie meer dan 100% om in warmte. Een HR-ketel is door het hogere rendement wel duurder. 

Gemiddelde prijs combinatieketel: € 2.500 – 3.000 (incl. plaatsing, excl. btw).

Ben je op zoek naar een erkende vakman in de buurt die je kan helpen met het installeren van boiler of een cv-ketel? Casius brengt al ruim 20 jaar particulieren in contact met erkende vakmensen in de regio. Wat het beste hiervan is? Het is 100% gratis! Laat ons weten wat je wensen zijn en ontvang een aantal vrijblijvende offertes op maat.

 

Offertes aanvragen