Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Deur Plaatsen Maastricht

Deuren plaatsen - Maastricht

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Deuren plaatsen in Maastricht?

Wil je je binnendeur vervangen of is wil je je voordeur vervangen? Ben je opzoek naar iemand die dit professioneel doet? 

De timmermannen via Casius helpen je hier graag mee. Ze staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Ze helpen je niet alleen bij het vervangen of plaatsen van nieuwe deuren, maar ook bij het plaatsen van (houten) kozijnen of bij het timmeren van een tuinhuis of schuttingNatuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat het ongeveer gaat kosten. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Wat kost een deur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een deur is erg afhankelijk van het soort deur. Gaat het om een binnendeur? Een buitendeur? Wil je deurkozijnen vervangen? Wil je een stompe deur of een opdekdeur? Al deze zaken spelen mee in de prijs. 

Hieronder in de tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor nieuwe deuren plaatsen of deuren vervangen.

Let op: de timmermannen via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Inmeten binnen- en buitendeuren €50 - €70 per deur (prijs inmeten extra deur €10 per stuk)
Opdekdeur plaatsen Opdekdeur plaatsen
Stompe binnendeur plaatsen €120 - €160 per deur
Stompe buitendeur met 1-puntslot plaatsen €250 -€300 per deur
Stompe buitendeur met 3-puntslot plaatsen €300 - €350 per deur
Kozijn vervangen of plaatsen (in bestaande uitsparing) €50 - €200 per kozijn
Opdekdeur afhangen €55 - €75
Stompe deur afhangen €65 - €100

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Wat is het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: Een opdekdeur valt op het kozijn en een stompe deur valt er in. Belangrijk is om te weten dat je voor een opdekdeur speciale scharnieren nodig hebt.

Het is belangrijk om te weten wat voor deur je nu hebt en wat voor deur je zou willen hebben, omdat zowel de kozijnen als scharnieren er op afgestemd moeten worden. Wil je graag advies? De timmermannen via Casius helpen je er graag bij.

Deurkozijn vervangen

Heb je een keuze gemaakt welk soort deur je wilt hebben en blijkt het dat je kozijnen daardoor vervangen moeten worden? Of misschien is de deurpost beschadigt en moet je de deurpost vervangen?

Dan kan je kiezen voor verschillende materialen voor je nieuwe kozijnen: 

  • Kunststof;
  • Hout;
  • Aluminium.

Ben je opzoek naar de goedkoopste optie? Kies dan voor kunststof. Wil je de kleur later graag nog kunnen aanpassen? Dan is hout geschikter. Aluminium geeft een luxe uitstraling.

Factoren die de prijs bepalen

Afhankelijk van wat voor deur je plaatst en waar, verschillen de prijzen. Dat komt omdat de prijzen afhankelijk zijn van de volgende factoren:

Het aantal deuren

Plaats je meer deuren, dan is de prijs onder aan de streep hoger dan bij een deur. Maar wist je dat de prijs per deur vaak daalt als je meerdere deuren laat plaatsen. Heb je dus een aantal deuren in huis die vervangen of geplaatst moeten worden? Dan is het aan te raden om het in één keer te doen. 

Soorten deuren

Opdekdeuren en stompe deuren verschillen in prijs. Een stompe deur laten plaatsen kost gemiddeld €120 tot €160 en een opdekdeur laten plaatsen gemiddeld €60 tot €80. Er is ook een verschil tussen buiten- en binnendeuren. Buitendeuren zijn een stuk steviger dan binnendeuren, dat moet wel omdat ze bestand moeten zijn tegen weersomstandigheden en je huis beschermen van mensen die ongewenst naar binnen willen. Binnendeuren hoeven niet zo stevig te zijn, dus die zijn goedkoper.

Aanschaf van een deur

Het materiaal, formaat en design van een deur bepalen heel erg de prijs. Afhankelijk van je eigen wensen kan de prijs dus verschillen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes deuren plaatsen in Maastricht vergelijken

Recente opdrachten in Maastricht

maandag 28 augustus 2023

Houten dakopbouw plaatsen of vervangen

Houten dakkapel van 4,30 ongeveer en diepte is 2,20 meter. De raamkozijnen hebben we zelf al. Het liefst zo snel mogelijk plaatsen.


Kozijnen, deuren en dakramen Maastricht
dinsdag 18 juli 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

Goedemiddag, Ik zou graag een offerte willen aanvragen voor houten kozijnen (voor een jaren 20 woning). Het gaat om kozijnen voor twee verschillende dakkapellen: Dakkapel slaapkamer: 237x109cm, 2 draairamem en 1 vast raam. Dakraam165x109cm, 2 draaidagen. Uitvoering grenenhout met isolatieglas. Dakkapellen bevinden zich op de eerste verdieping. Graag zou ik ook, als alternatief, een offerte ontvangen voor kunstofkozijnen. Met vriendelijke groet, Peter Eltink In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Kunststof, Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ja, na het vergelijken van offertes Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 1-2 Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar


Kozijnen, deuren en dakramen Maastricht
maandag 01 mei 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

We hebben drie kiepramen op de 1e verdueping, ze sluiten niet goed meer. We zouden graag willen onderzoeken wat onze beste optie is om het aan te passen of waar mogelijk te vervangen. Daarnaast zouden wij graag onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om onze voordeur te vervangen. We hebben in ons gezin in een kind die rolstoel afhankelijk is waar het dus belangrijk dat de deur makkelijk open en dicht gedaan kan worden. In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Kunststof, Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer


Kozijnen, deuren en dakramen Maastricht
maandag 24 april 2023

Houten kozijnen plaatsen of vervangen

monumentale boerderij, kozijnen met enkel glas zijn aan vervanging toe ! Begin 70 er jaren is de boerderij verbouwd ! In welke materiaalsoort ben je geïnteresseerd?: Hout Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Ben je eigenaar van de woning?: Ja, ik ben eigenaar Hoeveel kozijnen en/of deuren wil je laten plaatsen?: 3 of meer


Kozijnen, deuren en dakramen Eijsden
maandag 09 januari 2023

Groot raam + openslaande deuren vervangen

Ik zoek een kozijnspecialist die een groot raam aan de voorzijde van de woning kan vervangen. Het is een ouder houten kozijn en oud dubbelglas dat erg nat wordt nu het koud is. Graag ontvangen we informatie over de verschillende typen glas (prijsverschil) en ook of het kozijn vervangen zou moeten worden. Het liefst zouden we hier ook een ventilatierooster willen laten plaatsen in het raam. Tevens overwegen we om de deuren aan de achterzijde te laten vervangen voor openslaande deuren. We zien graag een offerte tegemoet. .


Kozijnen, deuren en dakramen Maastricht
maandag 28 november 2022

Deur plaatsen

Ik wil een deur plaatsen om de woonkamer dicht te maken. Ik heb de deur al aangeschaft, hij hoeft alleen maar geplaatst te worden.


Kozijnen, deuren en dakramen Maastricht

Deuren plaatsen in regio Maastricht

Andere klussen in Maastricht

Offertes aanvragen