Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Parketvloer schuren leggen Amersfoort

Parket - Amersfoort

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Amersfoort?

Parket leggen in regio Amersfoort?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Amersfoort

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Amersfoort. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Achterveld, Baarn, Barneveld, Bunschoten Spakenburg, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Maarn, Maarsbergen, Nijkerk, Nijkerkerveen, Scherpenzeel, Soest, Soesterberg, Terschuur, Voorthuizen, Woudenberg, Zwartebroek woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Amersfoort aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Amersfoort

donderdag 21 september 2023

Leggen van laminaat

Graag willen wij laminaat lagen leggen in de gehele woning. Dit betref de woon kamer van 20 m² 2 x 12 m² in de slaapkamers, 5 m² kleinere slaapkamer en de keuken van ongeveer 4 m². Daarnaast moet er ook in de hal laminaat worden gelegd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
vrijdag 15 september 2023

PVC vloer leggen of vervangen

van de gehele benedenverdieping moet de vloer vervangen worden, nu ligt er lamparket, al meer dan 20 jaar die is nodig aan vervanging toe. Het is een jaren 70 huis Huidige vloer verwijderen:: Ja Oppervlakte vloer:: 70


Vloer leggen en vloeronderhoud Leusden
dinsdag 12 september 2023

Leggen van laminaat

Ik wil nieuw laminaat in de woonkamer met daaraan vast een kleine kinderkamer. Er zitten geen drempels tussen de kamers en ik wil de vloer dus ook mooi laten doorlopen. Ik heb de Decomoda Tahiti vloer. De oppervlakte is 33 m² en de ruimtes zijn beide mooi vierkant. het zal dus een vrij makkelijk klusje zijn. Ondervloer is er ook, die zou voldoende moeten egaliseren. De ondervloer is een hardhouten vloer die vast ligt, deze ligt als een huis en mag dus ook lekker op zijn plek blijven.


Vloer leggen en vloeronderhoud Soest
woensdag 30 augustus 2023

Lay new Laminate

Vanwege de waterschade in het appartement onlangs moest ik de hele vloer vervangen (ongeveer 78m2). Op aanraden van een timmerman kocht ik de benodigde materialen, maar hij deed het niet goed. Het appartement is nog niet volledig klaar. De deuren gaan niet meer goed open, dus wellicht moet ik de ondervloer vervangen en het laminaat opnieuw leggen. Daarvoor heb ik professionele hulp en advies nodig. Mijn verzekering dekt slechts 25% van de kosten en ik heb mijn budget al overschreden om alles te repareren. Ik zou het op prijs stellen als u een wijs bod doet.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
maandag 28 augustus 2023

Terrazzo plaatsen of vervangen

Goedenavond, Via Google ben ik op uw site terechtgekomen, omdat wij geïnteresseerd zijn in een terrazzo vloer. Wij gaan eind van het jaar beginnen aan de renovatie van onze woning. Er komt een nieuwe betonvloer in met vloerverwarming en wij zouden graag in de gang en het toilet een terrazzo vloer willen hebben. Wij willen graag een vloer met de oude en authentieke uitstraling. (zwart wit met een mozaïek rand). Het gaat om ongeveer 13-15m2 en ik vroeg me af of het mogelijk is om prijsindicatie te ontvangen? Alvast bedankt voor uw reactie! Groeten Robert Op welke ondergrond moet de gietvloer geplaatst worden?: vaste, stabiele ondergrond op het juiste niveau (dekvloer, tegels, beton,...) Om welke toepassing gaat het?: woonruimte Hoeveel vierkante meter moet er geplaatst worden?: tussen 10 en 50 m² Ben je eigenaar?: Nee, ik word binnen de 3 maanden eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
maandag 21 augustus 2023

Gietvloer aanbrengen of vervangen

We hebben een cementdekvloer 45m2 ongeveer welke nog 13 weken moet drogen en aansluitend op zelfde hoogte een klein deel fermacel 5m2 ongeveer we weten dat dit nooit naadloos een gietvloer kan worden dus zullen op die rand een afwerking moeten bedenken.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort

Parket in regio Amersfoort

Andere klussen in Amersfoort

Offertes aanvragen