Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Parketvloer schuren leggen Amersfoort

Parket - Amersfoort

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Parket in Amersfoort?

Parket leggen in regio Amersfoort?

Massief parket

Een massieve parketvloer bestaat uit massieve stukken hout die worden verzaagd in lange planken of kleine stroken. Hout is een natuurlijk product, dus het is gevoelig aan uitzetten en krimpen afhankelijk van de temperatuur. Je moet er dus vrede mee nemen dat het hout "leeft".

Meerlagig of halfmassief parket

Meerlagig parket wordt het meest verkocht. Het bestaat uit minstens drie lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De onderste twee lagen zijn gemaakt van goedkopere houtsoorten zoals multiplex, terwijl de bovenste laag uit hardhout bestaat. Die toplaag is tussen de 2.5mm en 6mm dik. Je kan, net als bij een massieve parket, nog gaan afschuren. Door verschillende lagen die haaks op elkaar staan te gebruiken, komt kromtrekken, uitzetten en krimpen bij dit soort parket veel minder frequent voor.

Prijs parket leggen of schuren in Amersfoort

De prijs om een nieuwe parketvloer te leggen of om oude parket op te schuren varieert afhankelijk van de opdracht en het type parket. Sowieso schommelt de gemiddelde richtprijs ergens rond de €35 à €55 euro per vierkante meter. Massief parket met een grotere dikte kost je uiteraard meer dan een dunnere parketvloer.

Ben je enkel op zoek naar een vakman om je parketvloer op te schuren, dan kost je dat natuurlijk ook minder dan een volledig nieuwe vloer te laten leggen. Gemiddeld mag je dan rekenen op een prijs rond de €20 à €35 per vierkante meter. Ga je voor een offerte op basis van uurloon, dan verschilt te totaalprijs uiteraard van vakman tot vakman.

Tip: Vergelijk prijsoffertes van meerdere vloerspecialisten in Amersfoort. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de kosten om een parketvloer te leggen. Ook wie in Achterveld, Baarn, Barneveld, Bunschoten Spakenburg, Hoevelaken, Hoogland, Hooglanderveen, Leusden, Maarn, Maarsbergen, Nijkerk, Nijkerkerveen, Scherpenzeel, Soest, Soesterberg, Terschuur, Voorthuizen, Woudenberg, Zwartebroek woont kan hier zeker een goede vloerspecialist vinden.

Parket schuren: een stappenplan

Stap 1: voorbereiding

Zorg dat je vloer netjes is. Stofzuig grondig en kijk of er geen nagels, spijkers of ander materiaal rondslingert. Is jouw parket vastgemaakt met spijkers, controleer dan of die niet uitsteken. Klop ze een drietal millimeter onder het oppervlak zodat ze je schuurpapier of machines niet beschadigen.

Stap 2: kanten schuren

Eerst de kanten schuren heeft als voordeel dat je een mooi afgeschuurde rand krijgt. Met de bandschuurmachine hoef je achteraf dan niet meer in de buurt van de muur te komen en kan je dus beschadigingen vermijden.

Stap 3: vloer grof schuren

Begin met je vloer diagonaal te schuren in een hoek van 45° op de lengterichting. Doe dit in beide richtingen. Start met grof schuurpapier: korrel 24 of 40. Wanneer je de tweede keer diagonaal afschuurt, haaks op de eerste richting, gebruik je een fijner schuurpapier. Om te eindigen schuur je best een derde keer in de lengterichting van de parketlatten. Hiervoor gebruik je een heel fijne korrel: 80 of 120. Ben je klaar? Stofzuig de ruimte zodat de vloer klaar is voor de afwerking.

Stap 4: afwerken

Tijd om de kleine onvolmaaktheden weg te schuren met de befaamde Woodboy. Schuur het hele oppervlak een laatste keer af. Je mag tot heel dicht bij de muur gaan, uiteraard zonder die te beschadigen.

Laat je het echter liever aan een ervaren vakman over? Klik dan hier om tot 3 gratis vrijblijvende offertes aan te vragen.

Offertes parket in regio Amersfoort aanvragen

Soortgelijke opdrachten in regio Amersfoort

vrijdag 17 maart 2023

Pvc plak laminaat

Egaliseren van de vloer + primer en leggen van de plak pvc vloer met bies Egalisatie en primer is niet aangekocht Pvc is aangekocht


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
dinsdag 14 maart 2023

Leggen van laminaatvloer appartement (65 m2)

Ik wil graag een laminaatvloer (Deco mode praxis Bilbao) laten leggen in een appartement (een gedeelte is al gelegd, de ondervloer kan ik zelf leggen). Het gaat om een totale oppervlakte van ongeveer 65 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Amersfoort
zondag 05 maart 2023

PVC vloer leggen 70m2

In ons bestaande woning willen wij in de woonkamer PCV vloer gelegd hebben. Het gaat om ongeveer 70m2. Uitvoer in mei.


Vloer leggen en vloeronderhoud Leusden
zaterdag 21 januari 2023

Tegelvloer egaliseren 12m2

Willen pvc over onze tegelvloer leggen en willen dus eerst onze tegelvloer van 12m2 laten egaliseren


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn
maandag 16 januari 2023

Verlijmde ondervloer verwijderen

In een slaapkamer op de 1e verdieping van een rijtjeshuis de ondervloer van ca 12m² verwijderen. De ondervloer lijkt van kurk te zijn en zit aan de betonnen vloer verlijmd.


Vloer leggen en vloeronderhoud Hoogland
woensdag 11 januari 2023

Beton vloer afwerken met egaline (40m2)

Wij willen onze betonnen ondervloer laten afwerken. We willen graag informatie voor de beste opties voor afwerking, zoals bijvoorbeeld egaline. Het gaat om ongeveer 40 m2.


Vloer leggen en vloeronderhoud Baarn

Parket in regio Amersfoort

Andere klussen in Amersfoort

Offertes aanvragen