Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Voegwerk gevel Leeuwarden

Voegwerken - Leeuwarden

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Voegwerken in Leeuwarden?

Moet je je voegen reinigen? Of moet je de voegen van je badkamer schoonmaken? Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? De voegbedrijven via Casius staan voor je klaar zowel voor grote als kleine klussen. 

Voegwerk is het zichtbare deel tussen de bakstenen van je gevel. Deze kunnen slijten door de weersomstandigheden, waardoor ze barsten krijgen en gaan brokkelen. Wanneer dat zo is kan dit voor problemen zorgen, zoals schimmel, of vocht dat door de muren trekt en lekkages. Om dat te voorkomen is het verstandig om het voegwerk op tijd te vervangen. Niet alleen beschermt voegwerk je huis, de uitstraling wordt ook mooier en de verkoopprijs kan daardoor stijgen. 

Naast de voegwerken reinigen kunnen de voegbedrijven via Casius je ook helpen met het impregneren van je muren. Zo wordt je gevel optimaal beschermd tegen vuil en de verschillende weersomstandigheden.

Je kan uit verschillende opties kiezen als je de voegen van je woning laat vervangen. Hieronder zetten wij 3 mogelijkheden op een rij. Let op: dit zijn indicaties, in de praktijk kunnen de prijzen verschillen.

Kosten voegwerken

De kosten voor het voegwerk vervangen en het voegwerk schoonmaken zijn afhankelijk van een aantal zaken. Voor het voegwerk vervangen bepalen de volgende zaken de uiteindelijke kosten: het soort woning, de leeftijd van de woning, het soort voeg dat nodig is en het aantal vierkante meter waarvan het voegwerk vervangen moet worden. Voor het voegwerk schoonmaken bepaalt het soort methode die gebruikt wordt om de gevel te reinigen, de prijs. 

Naast het voegwerk vervangen of schoonmaken, moet de gevel vaak geïmpregneerd worden. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten van het voegwerk herstellen, het voegwerk schoonmaken en impregneren.

Let op: de voegbedrijven via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Werkzaamheid Gemiddelde prijs
Voegen €600 - €800
Reinigen en voegen €1.400 - €1.800
Zandstralen, voegen en impregneren €4.300 - €4.900

Hieronder staat een kostenoverzicht van de 3 belangrijkste methodes om het snelste de viezigheid op je gevels te verwijderen.

Alleen voegen

Wil je alleen de voegen vervangen? Dan betaal je gemiddeld tussen de €1.200 en €1.600.

Het voegwerk vervangen is een grote kostenpost, maar het voegwerk vervangen is niet voor niets: door het renoveren van de voegen is je gevel weer als nieuw, wordt je gevel optimaal beschermd tegen weersomstandigheden, stijgt je de waarde van je woning flink en de gevel gaat langer mee.  

Wil je een unieke en nette uitstraling aan je woning? Laat een schaduwvoeg of een knipvoeg aanbrengen aan je gevel!

Reinigen en voegen

Heb jij een vrijstaande woning en wil je graag de horizontale lijnen van je huis accentueren? Dan kan je een schaduwvoeg laten aanbrengen. Dit kost tussen de €1.400 en €1.800, inclusief het reinigen van je gevel. Wil je meer weten over het reinigen van je gevel? Kijk dan op de pagina gevelreiniging.

Zandstralen, voegen en impregneren

Heb je knipvoegen en wil je hier zo lang mogelijk van genieten? Laat de gevel dan gelijk impregneren. Dit om waterschade te voorkomen en een betere isolatie van je woning te creëren. De kosten van deze afwerking liggen tussen de €4.300 en €4.900.

Welke factoren bepalen de kosten van voegwerk?

Wat de prijs bepaalt van het voegwerk hangt af van een aantal zaken. Hieronder zijn deze uitgewerkt.

Wel of niet reinigen?

Het vervangen van voegwerk verbetert de uitstraling van je woning al aanzienlijk, maar voor een nog beter resultaat is het goed om je gevel direct te laten reinigen. De vervuiling of aanslag worden van je stenen en voegen verwijderd. De kosten van het laten reinigen van je gevel zijn ongeveer €10 per vierkante meter. Wanneer je meerdere werkzaamheden laat uitvoeren, kan de prijs lager uitvallen. Voor meer informatie over gevelreiniging, kijk op de pagina gevelreiniging.

Soort voegwerk

Er zijn verschillende soorten voegwerk. Op de pagina voegwerken zie je een overzicht van soorten voegen en de kosten.

Voegwerk beschermen

Na het reinigen en vervangen van je voegwerk is het belangrijk om je gevel zo goed mogelijk te beschermen, om er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Impregnatie van de stenen en het voegwerk beschermt je gevel tegen de verschillende weersomstandigheden. Daarnaast heeft impregnatie ook een isolerende werking, waardoor je energierekening zal dalen. De kosten van het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw situatie? Vraag dan bij ons vrijblijvend en geheel gratis op maat gemaakte offertes aan.

Offertes voegwerken in Leeuwarden vergelijken

Recente opdrachten in Leeuwarden

donderdag 25 mei 2023

Gevels repareren

Schoorsteen is in slecht staat. Moet gerenoveerd worden. Ben je van plan om deze klus uit te laten voeren? : Ik weet het nog niet, afhankelijk van advies & informatie Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Gevel herstellen / renoveren Wat is de oppervlakte van de gevel?: Minder dan 10 m² Uit welk materiaal bestaat de gevel?: Bakstenen Welke renovatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd?: Voegwerk herstellen (uitslijpen en opnieuw voegen), Algemene gevelrenovatie (scheuren, beschadigingen, ...) Ben je eigenaar van het gebouw?: Ja, ik ben eigenaar


Gevel- en metselwerk Grou
donderdag 04 augustus 2022

Voegen voorgevels vervangen ~100m2

Graag willen wij en onze buren onze voegen laten vervangen. Het gaat om de voorgevel en bij de buren de achterkant. Het beslaat ongeveer 100 m2. De huizen zijn van 1960 en het voegwerk is nooit vervangen


Gevel- en metselwerk Tietjerk
woensdag 13 juli 2022

Voegen vervangen

Ik zoek een vakman voor het vervangen van mijn voegen van de gevel. Oppervlakte niet bekend, het gaat om 2 verdiepingen.


Gevel- en metselwerk Leeuwarden
maandag 11 april 2022

Gevels renoveren

Muur boven erker van 5,3 M2 uithakken/uitslijpen en opnieuw voegen; daarnaast zijn er in de loop der jaren van raamkozijn stukjes voeg afgebrokkeld, totaal 4m2. Wat is de oppervlakte van het uit te voeren voegwerk?: minder dan 10 m² Ben je eigenaar?: Ja, ik ben eigenaar Wie moet de werken uitvoeren?: De werken moeten uitgevoerd worden door een erkend vakman


Gevel- en metselwerk Leeuwarden
donderdag 10 maart 2022

Gevels renoveren ~35m2

Wij zouden onze gevels willen laten renoveren, dit betreft: gevels opnieuw isoleren en opnieuw voegen of met steen strips. Het gaat om ~30 a 40m2.


Gevel- en metselwerk Dokkum
maandag 11 januari 2021

Gevel renoveren

Geheel renovatie van een voorgevel (zuidwest georienteerd), vrijstaande woning bj 1902, drie bouwlagen. Scheurvorming her en der in de gevel, daardoor lekkages op aantal plekken binnen bij hevig regenval. Voegwerk niet dermate slecht, maar uit architectonisch oogpunt graag naast het repareren, ook de gevel geheel willen laten reinigen, uitbikken/opnieuw voegen, en impregneren, wanneer ons de totaalprijs daarvoor redelijk lijkt. Het betreft een 3 bouwlagen woning met veel kozijnwerk (in verhouding dus weinig metsel/voegwerk), waarvan de (klok)gevel op bovenste bouwlaag gecementeerd. Graag uiteraard een afspraak maken om ter plekke de situatie te bekijken alvorens langs te komen. Uitvoering in overleg.


Gevel- en metselwerk Leeuwarden

Voegwerken in regio Leeuwarden

Andere klussen in Leeuwarden

Offertes aanvragen