Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houtskeletbouw ontwerp Rotterdam

Constructieberekening woningrenovatie - Bouwtekening laten maken - Rotterdam

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Constructieberekening woningrenovatie

We hebben een constructieberekening nodig voor: - Verwijderen van draagmuur 1 tussen keuken en woonkamer (165cm breed) - Verwijden van een stukje van draagmuur 2 tussen keuken en woonkamer (circa 50cm) - Verwijderen van 4 schoorstenen (2 shouwen verdeeld over 2 verdiepingen) - Dakterras (plat dak)


Architect Rotterdam

Offertes bouwtekening laten maken in Rotterdam vergelijken

Recente opdrachten in Rotterdam

vrijdag 19 augustus 2022

Bouwtekeningen/constructieberekeningen/-tekeningen/funderingsonderzoek voor splitsingsvergunning en uitbouwvergunning

Ik ben op zoek naar een partij die voor mij bouwtekeningen/constructietekeningen kan maken voor een project. Dit pand bestaat nu uit 605 vierkante meter. In dit pand willen wij zo'n 5 appartementen creëren van omstreeks 120 vierkante meter. Daarnaast willen wij aan de achtergevel een stuk aanbouwen met hierop balkons, zodat er bij elk appartement een buitenruimte wordt gerealiseerd. De bouwtekeningen en constructietekening/berekening zijn o.a. nodig voor de vergunningsaanvraag. Voor het splitsen dient er ook een funderingsonderzoek plaats te vinden. Graag kom in contact met de juiste personen voor het realiseren van deze documenten. Momenteel ben ik nog in afwachting van een meetrapport met plattegronden. Naar verwachting komt deze begin van de week bij mij binnen. Ik kijk uit naar de mogelijkheden. (bijgevoegd een vooraanzicht van het pand om een beetje een idee te geven)


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
woensdag 06 oktober 2021

Bouwtekeningen en vergunning maken voor opbouw (~40m2)

Ik ben op zoek naar een architect/bouwkundige die voor mij de bouwtekeningen, constructieberekeningen en vergunning kan regelen. Wij willen graag een extra verdieping, dit wordt een 2e verdieping. De oppervlakte van het huidige dak is nu ongeveer 40m2 en dit wil ik volledig gebruiken als dat mogelijk is. Ik ben nog niet in het bezit van een vergunning. De buitenzijde wil ik of in hout of in kunststof, ik laat mij informeren hierover over de voor- en nadelen hiervan. De kozijnen wil ik wel van kunststof. De binnenzijde wil ik graag casco opgeleverd hebben. De opbouw mag verwarmd worden aan de hand van radiatoren.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
maandag 08 juni 2020

Draagkracht berekenen van plat dak voor dakterras

Wij willen kijken of het mogelijk is om dakterras aan te leggen en een stuk groendak. De bouwtekening is uit 1938 en weet niet of die nog up to date is.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
maandag 27 april 2020

Constructieberekening muur uitbraak

Voor de uitbraak van een muur willen wij een constructieberekening laten maken. Het gaat om een tussenwoning uit 1978. Muur is ongeveer 365 cm lang. Of het een draag muur is weten we niet. Er zit al een deuropening, maar we willen deze muur er in zijn totaliteit uit. Eventuele kosten voor versteviging graag ook in de offerte. Bouwtekening op aanvraag. 1 juli krijgen we de sleutel, rond die tijd dan ook graag beginnen.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
vrijdag 20 maart 2020

Constructieberekening en nieuwe bouwtekening doorbreken draagmuur

We willen graag een draagmuur van 2,5 meter breed tussen de keuken en eetkamer laten doorbreken. Dit moet worden opgevangen door een draagbalk. Daarvoor hebben we al een specialist gevonden. We hebben alleen nog een constructieve berekening (incl. stempelplan) en nieuwe bouwtekening nodig. Voor de omgevingsvergunning. Helaas zijn er geen oorspronkelijke bouwtekeningen beschikbaar van het pand (verloren gegaan in de oorlog). Het gaat om een woning in Rotterdam. We ontvangen graag een offerte.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
zaterdag 19 januari 2019

Constructieberekening maken voor muurdoorbraak

Ik wil een constructietekening/berekening laten maken voor het doorbreken van een muur tussen de eetkamer en de keuken. Het betreft een huis in Rotterdam waar geen bouwtekening van aanwezig is. Het is met spoed.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
zondag 22 april 2018

Bouwtekening voor samenvoegen woning

Ik wil een bouwtekening van de benedenwoning waar de tussenmuur al eruit is. Wij willen namelijk de woning op de begane grond en deze op de eerste verdieping samen te voegen.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
dinsdag 20 maart 2018

Pand splitsen in drie woonlagen

Het pand word in 3 woonlagen gesplitst en voor de omgevingsvergunning dienen er bouwtekeningen aangeleverd te worden conform bouwbesluit


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
dinsdag 19 september 2017

Constructieberekening voor draagmuur verwijderen maken

In verband met het verwijderen van de draagmuur zijn we op zoek naar een constructeur voor constructieberekening. Helaas zijn er geen oorspronkelijke bouwtekeningen beschikbaar van het pand (verloren gegaan in de oorlog). Het gaat om een pand in Centrum Rotterdam, en het liefst zo snel mogelijk. Muur heeft lengte van ongeveer 6,2 meter breed, 3,6 meter hoog en 11 cm dik. Werkzaamheden in 2 delen: - 1e deel volledig openbreken muur - ongeveer 3,2 meter breed - 2e deel gedeeltelijk open breken tot hoogte (ongeveer) 2,4 meter voor plaatsing stalen/glazen pui, ongeveer 3 meter breed Ook moeten we de dikte van de balken on de vloer weten op 1e etage, i.v.m. met mogelijke plaatsen verwarming dmv convector in vloer. Graag verneem ik kosten en uw beschikbaarheid.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
woensdag 06 september 2017

Bouwtekening en contstructieberekening maken

Heer , mevrouw, Onder mijn slaapkamer is er een bergruimte, De bergruimte is 2:10 hoog. Ik wil hem bij trekken zodat ik vanuit mijn slaapkamer zo in mijn bergruimte terecht kan komen. Ik wil graag dat jullie de constructie kunnen berekenen.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
vrijdag 12 mei 2017

Bouwtekening voor een dakkapel laten maken

Ik wil een bouwtekening laten maken voor een dakkapel. De tekening is voor de omgevingsvergunning.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
dinsdag 27 december 2016

Constructieberekening voor een muurdoorbraak maken

In een appartement in het centrum van Rotterdam zou ik graag een muurdoorbraak van 350 centimeter realiseren. Aangezien het gaat om een dragende muur moet er een constructieberekening worden gemaakt. Het betreft een woning waar ik in de eerste week van januari de sleutel van krijg. Het betreft de muur tussen de keuken en de woonkamer, welke zich op de foto van de woonkamer aan de rechterzijde bevindt. Op de foto van de keuken betreft het de linkermuur. Dikte van de muur is ca. 15-20 centimeter. Bouwjaar 1933. Er zijn geen bouwtekeningen aanwezig bij de Gemeente.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
maandag 03 oktober 2016

Constructieberekening en -tekening maken

Wij hebben een benedenwoning gekocht, waar van voor naar achter een hele lange gang loopt. Wij willen de draagmuur van die gang wijzigen, waarbij een doorbraak wordt gemaakt, een extra deuropening wordt gemaakt en een bestaande deuropening wordt vergroot. Wij willen hiervoor een vergunning aanvragen en daartoe hebben we een constructieberekening en optioneel bouwtekeningen nodig. Wij ontvangen graag uw offerteprijs voor die werkzaamheden.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
zaterdag 17 september 2016

Bouwkundige tekening voor woningsplitsing

Wij willen graag de 3e verdieping laten splitsen tot een zelfstandige woning en die gaan verhuren. Bijgaand treft u de tekeningen aan van de huidige situatie. In de nieuwe situatie wordt een keuken toegevoegd op een gedeelte van het balkon. Wij hebben voor de splitsingsvergunning bouwtekeningen nodig en eventueel begeleiding in het aanvragen van de vergunning. Graag een offerte.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
woensdag 25 mei 2016

Bouwtekening en constructieberekening laten maken

Ik wil een aantal offertes: constructie berekening voor een aanbouw van 7 x 4 meter, bouwtekening voor een aanbouw van 7 x 4 meter en 4 heipalen slaan.


Bouwtekening en ontwerp Rotterdam
Offertes aanvragen