Casius logo
Offerte aanvragen Aanmelden als vakman
Houtskeletbouw ontwerp Waalwijk

Constructieberekening laten maken - Bouwtekening laten maken - Waalwijk

Erkend Vakwerk

✔ Snel, gemakkelijk en betrouwbaar
✔ Tot 3 geheel vrijblijvende offertes
✔ Enkel erkende vakbedrijven

Casius is sinds 1999 dé manier om
aan een erkende vakman
te komen.

Constructieberekening laten maken

Het gaat om een vrijstaand geschakelde woning. Er staat een losse serre tegen de achterzijde van de woning tegen de muur van de keuken aan (2500 mm diep). We willen de losse serre afbreken en een vaste aanbouw zetten in plaats van deze serre. Buren hebben deze verbouwing al eerder uitgevoerd. De achtergeval van de woning zal moeten worden opgevangen met een balk, tussen een kolom en de zijmuur (overspanning van ca. 3500 mm). Dan zal er een balk komen van de kolom tot aan de garage (overspanning van ca. 2120 mm). Om de muur van de keuken af te breken en deze ruimte bij de nieuwe aanbouw te betrekken zal hier ook een balk moeten komen (dak keuken is met dakpannen, niet met platdak, hier zal ook een balk moeten komen (overspanning van ca. 2500 mm). In de aanbouw willen we een lichtstraat plaatsen tegen de gevel (3 m x 1,2 onder een hoek van 15 graden). De losse serre staat nu tegen de achtergevel en tussen de muur van de keuken van de buren en de keuken van het eigen huis. We willen de muur tussen de keuken van het eigen huis en serre afbreken om daarmee een open ruimte te creëren.


Architect Drunen

Offertes bouwtekening laten maken in Waalwijk vergelijken

Recente opdrachten in Waalwijk

donderdag 28 mei 2020

Constructieberekening t.b.v. muur uitbraak

Graag zou ik een offerte ontvangen voor een constructieberekening. De twee kozijnen in de buitenmuur willen we omzetten tot openslaande deuren, daarnaast willen we de keukenmuur ook eruit laten halen (deze twee muren staan als T-positie op elkaar). Er zijn geen bouwtekeningen bekend bij de gemeenten. Graag hoor ik of het mogelijk is een constructieberekening te maken zonder bouwtekening. Wanneer zou de constructieberekening gemaakt kunnen worden en zit er een meerprijs op het sneller afleveren (2-6 weken)? De verbouwing vind namelijk pas in augustus plaats, maar t.b.v. de offerte voor de uitbraak zou ik de constructie berekening graag eerder ontvangen. Moet de muur op locatie worden bekeken, zo ja zit hier ook een meerprijs aan vast? En is het nodig een constructietekening te laten maken, of behoort dit tot de berekening?


Bouwtekening en ontwerp Dussen
zaterdag 20 januari 2018

Bouwtekening en constructieberekening maken

Ik wil een bouwtekening en constructie tekening laten maken voor het verwijderen van een draagmuur en hiervoor in de plaats een draagbalk te monteren. Het gaat om een muur van 3,05 meter lang, het is de muur tussen de keuken en de huiskamer in. Het huis zelf komt uit de jaren '70. Wie kan mij hiermee helpen?


Bouwtekening en ontwerp Waalwijk
maandag 06 augustus 2012

Toevoeging aan bestaand pand

Ik wil achter aan mijn huis een slaapkamer/badkamer toeveoegen. Daarvoor heb ik bouwtekeningen nodig die ik kan gebruiken om een vergunning aan te vragen en offertes van aannemers.


Bouwtekening en ontwerp Drunen
Offertes aanvragen