Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij vochtexperts voor optrekkend vocht:

Optrekkend vocht

Wij hebben last van een vochtplek van circa 60 cm in de muur. We denken dat het om optrekkend vocht gaat. We zouden graag willen dat er iemand langs komt om dit te bekijken en op te lossen. Bijgevoegd 2 foto's van de vochtplek.
Onze klant uit Leiden (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van vochtexperts voor vochtproblemen te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor optrekkend vocht uit heel Nederland:

Gevel renoveren

Mijn gevel is op een bepaald gedeelte in zeer slechte staat. Op een ander gedeelte zijn de stenen goed maar niet mooi. Het voegwerk is overal niet goed, ook is het wenselijk dat er een aantal nieuwe ramen in komen en heb ik last van optrekkend vocht. De gevel is in totaal 50 m2. Ik kom graag in contact met een bedrijf wat uitstekend advies en werk verricht en geen overdreven prijzen hanteert, graag gespecificeerde offertes. En ook een subsidie aanvraag alvorens kan doen.

Wanden afwerken met spachtelputz

In verband met optrekkend vocht is een deel van de muur geïmpregneerd en opnieuw gestuct met grover ademend materiaal. In verband met een lelijke overgang van dit materiaal op de rest van de muur (gips) zou ik graag de gehele muur laten stucen met een fijnpoets van tubag. De muur is nu in zijn geheel bewerkt met latex. Hier moet dus overheen gestuct worden. Graag hoor ik van stucadoors die hier ervaring mee hebben en op korte termijn kunnen starten.

Optrekkend vocht in de muren

We hebben een huis uit 1900, en hebben last van optrekkend vocht in de muren. Er zit ook schimmel en de muren zijn soms nat. We zouden dit vochtprobleem graag willen oplossen. Het gaat om muren met een totaal oppervlakte van meer dan 100 m2. We denken aan spouwmuurisolatie.

Vocht vrij maken fundering al dan niet in combinatie met onderkelderen

Optrekkend vocht in de fundering en muren b.g.g. (tot 40/50 cm) verhelpen door spouw leeghalen en permanente vochtwerende maatregelen aan te brengen. Dit al dan niet in combinatie met onderkeldering. Het gaat om een recentelijk gerenoveerd huis uit rond 1920. Woonoppervlak b.g.g. van ongeveer 50 m2.

Buitenmuur stucen

Deze woning is per 1 januari officieel in mijn bezit. Nu is het zo dat de buitenmuur ( volgens mij gecementeerd over stenen heen ) onderaan los laat. Volgens de bouwkundige keuring komt dit door optrekkend vocht. Wat kan ik het beste met deze muur doen? De bovenkant is opzich wel goed nog maar wil het wel gelijk goed doen, eventueel incl. isolatie. Ik hoor het graag.

Optrekkend vocht aanhechten loslatend stucwerk

Aanhechten loslatend stucwerk op muur met rond 20-22% vochtpercentage. 50 cm vanaf de vloer (4 strekkende meter) + stucwerk muurtje 2 m x 1,5 m.

Vochtdetectie souterrain

In het souterrain (houtskeletbouw), dat lager ligt als buiten, hebben we last van optrekkend of doorlatend vocht in de vloer (30 m2), waar we graag de oorzaak van weten en opgelost willen zien. Er is schimmelvorming. Het betreft een vrijstaande woning van 12 jaar oud. De muren zien er nu nog oké uit, maar wij verwachten dat daar ook ieder moment vocht kan optrekken.

Optrekkend vocht vanuit de kelder verhelpen

Onze kelder zorgt voor vocht en optrekkend vocht langs de wanden. Dit willen we graag laten verhelpen. Huis is uit 1890 en we hebben een plavuizenvloer. Deze is ontzettend poreus en de vloer is altijd nat en niet droog te krijgen. Dit vocht trekt via de muren omhoog naar de keuken erboven. We hebben dubbelsteens en de kelder heeft geen isolatie. De muur waar het vocht zit is ongeveer 1,50 meter breed x 1,40 meter hoog.

Het isoleren en bekleden van gevels

Wij hebben een huis uit 1923, geen spouwmuur. Met daaraan allerlei verschillende soorten aanbouw in mix van verschillende stenen en bouwstijlen. We willen graag het originele huis verduurzamen middels isolatie. We brengen zelf aan de binnenkant met en met steeds isolatie aan wanneer we een kamer verbouwen maar willen graag de mogelijkheden bespreken voor buitenmuur isolatie. We hebben namelijk ook veel last van doorslaand vocht maar ook van optrekkend vocht. De muren van het originele huis (excl aanbouw) zijn extreem dik (30cm) en is driedubbelsteens gemetseld. We vragen ons af of het voor ons handig is deze buitengevel isolatie te doen. Ik kan me namelijk voorstellen dat stenen muren ook koude opnemen vanuit de grond, en moeten we daar dan niet eerst ‘iets’ mee. Het mooiste lijkt ons een hardhouten buitengevel maar we staan open voor andere opties.

Kelderrenovatie

Ik wil allereerst de vochtproblematiek van mijn kelder verhelpen. Bij hevige regenval komt er water omhoog. Er is een dompelpomp aanwezig. In een van de wanden op de verdieping erboven zijn vochtproblemen. Er lopen in de kelder ook stalen H balken over de lengte onder de houten vloer, die aan de koppen aan het roesten zijn en vervangen moeten worden. Ook is er optrekkend vocht naar de verdieping naar boven. De kelder is ongeveer 4 x 11 meter groot. Ik wil daarnaast deze kelder graag laten verdiepen en waterdicht laten maken zodat er een bruikbare woonverdieping ontstaat. Betonnen vloer moet weggehaald worden. Daarnaast moet er zand uit de kelder worden gezogen. Ook nodig om een trapgat te maken en - indien mogelijk - de toilet van de begane grond te verplaatsen naar de kelder. (toegang tot de kelder is nu alleen via de tuinzijde, en aan de straatzijde is een raampje van ongeveer 1m x 30 cm.) Ik heb 2 buren in de straat die hetzelfde overwegen, dus eventueel is een grotere opdracht mogelijk.

Partners

Partners van Casius