Stap 1: De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Vóór u offertes aan gaat vragen dient u het volgende voor te bereiden:

 

 • Verzamel Ideeën
 • Voorlopig Programma van eisen en wensen
 • Maatvoering (schetsen)
 • Wat mag het gaan kosten (budget)
 • Globale planning

 

Ideeënboek: Een nieuwe frisse keuken, een grotere badkamer, het aanbouwen van die droomserre of een hele nieuwe tuin?. In de eerste stap van het verbouwingstraject is het belangrijk ... Lees meer om zo veel mogelijk ideeën te verzamelen. Om inspiratie op te doen bladert u door woontijdschriften of bezoekt u eens een beurs of een showroom. Verzamel aansprekende voorbeelden in een stijlboek. Bepaal wat in de huidige situatie bevalt en wat juist niet en schrijf dat op. Kijk bij anderen hoe zij hun verbouwing hebben aangepakt en vraag naar hun ervaringen. Bespreek de ideeën met uw gezinsleden.

 

Voorlopig programma van eisen. Maak een eerste lijst met zaken die u per se op een bepaalde manier gedaan wilt hebben (eisen) aangevuld met zaken die u wenst. Hoe gedetailleerder ... Lees meer de lijst hoe beter u straks met de vakman in gesprek kunt.  Een omschrijving als: "2 nieuwe houten deuren" laat me ruimte voor interpretatie dan: "2 stompe binnendeuren incl deurbeslag in nieuwe FSC-houten kozijnen".  Nog beter is het als u ook merken en afmetingen kunt noemen. Maar u kunt dat ook in en later stadium in overleg de vakman of een architect doen.  U past het programma van eisen net zo lang aan tot u zeker weet dat er precies datgene op papier staat waarvoor u offertes gaat aanvragen.

 

Tekeningen/schetsen. Maak met potlood op ruitjespapier tekeningen van de bestaande situatie. Liefst op schaal zodat u verhoudingen van de ruimte goed voor ogen houdt. Een handige schaal ... Lees meer is 1 op 25 (1 cm op tekening is 25 cm in het echt). Per ruimte maakt u het liefst 6 tekeningen (vloer, 4 x aanzichten van de wanden, plafond) op A4-formaat. Teken ramen en deuren inclusief de draairichting op schaal in. Maak vervolgens een flink aantal kopieën en schets daarin de gewenste situatie. Net zo lang tot u goed beeld heeft van wat het moet worden.

 

Budget vaststellen. Wat mag deze totale verbouwing maximaal gaan kosten? Goed werk kost nu eenmaal geld, maar vooraf een maximum bedrag vastleggen, voorkomt dat u ... Lees meer voor onaangename financiële verrassingen komt te staan.  Als u straks offertes of indicaties ontvangt beslist u of u verder gaat met de plannen. Wellicht dat u de uitvoering wat moet versoberen of dat u juist een aantal wensen in "eis" kunt veranderen.  Als u meer wilt weten over uw financiële mogelijkheden schroom dan niet om met uw bank of hypotheekverstrekker in overleg te treden.

 

Globale planning Stel een voorlopige planning op. Wanneer wilt u beginnen en wanneer moet het klaar zijn? Houd er rekening mee dat een eventuele vergunningaanvraag tijd kost ... Lees meer en dat goede vakmensen dikwijls volle agenda's hebben. De definitieve uitvoeringsplanning maakt u in een latere fase samen met de vakman. Verbouwen heeft ook vaak invloed op het wooncomfort. Als u de keuken onder handen laat nemen, heeft u wellicht gedurende de verbouwing geen of weinig mogelijkheden om te koken.  En als u uw badkamer verbouwd wordt, is het prettig om een tijdelijk een alternatieve wasgelegenheid te hebben. Tijdelijke opslag van meubels of andere eigendommen kan ook nodig zijn. Houd hier ook rekening mee als u een voorlopige planning maakt.


 


 

 

 

offerteaanvragen

Erkend Vakwerk

 

 

 

Erkendvakwerk

 

 

.

Erkend Vakwerk

 

Alle vakbedrijven worden voortdurend beoordeeld en voldoen aan de volgende eisen:

 • meer dan 2 jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • financieel gezond en een goed betaalgedrag
 • ruime ervaring in werk waarvoor ze worden voorgedragen
 • geen openstaande klachten
 • aanbevolen door ten minste 8 van de 10 laatste klanten

 

Elk bedrijf heeft een klanttevredenheidsscore van gemiddeld "7" of hoger voor de aspecten:

 • nakomen werkplanning
 • kwaliteit van het werk
 • prijs/kwaliteitverhouding
 • algemene indruk en professionaliteit

 

Bedrijven die klachten niet naar behoren oplossen worden geroyeerd.

 

Partners van Casius.nl

 

Partners van Casius

 

 

Publicaties

Lees wat andere bronnen te zeggen hebben over verbouwen in het algemeen en over Casius in het bijzonder.

 

Relevante artikelen: