Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Raam in buiten spouwmuur realiseren? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende timmermannen uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één timmerman of meerdere timmermannen bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke timmerman een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: raam in buiten spouwmuur realiseren. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze timmermannen u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw timmerman!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende timmermannen in uw regio.

Voor een timmerman, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: raam in buiten spouwmuur realiseren

Klapraam maken van vast raam

Ik wil graag een klapraam laten maken van een vast raam aan de voorkant (wegkant) van de woning. Zie bijgaande foto's, het gaat om het kleine raampje rechtsboven (van buiten bezien). Afmeting van het raam zelf is ongeveer 50.5cm hoog en 20cm breed Afmeting van het raam incl lijst is ongeveer 58cm hoog en 31.5cm breed

Balkondeur plaatsen

Graag zou ik mijn raam, dat momenteel naar binnen open gaat, laten vervangen door een naar buiten slaande (houten) balkondeur. De breedte van het kozijn is 110cm en de hoogte is 255cm. Ik heb een klein balkon van ongeveer 1 meter breed, dus de uiteindelijke deur kan niet veel breder worden dan 90 cm. De klus houdt dus eigenlijk in het huidige raamkozijn te vervangen door een deurkozijn.

Draairamen naar draai kiepramen ombouwen

Graag zouden we willen weten wat de mogelijkheden zijn om een bestaand houten kozijn met naar buiten openslaande ramen om te bouwen naar een draai/kiepraam constructie zonder de volledige kozijnen te vervangen. Op het ogenblik hebben we een 4-tal ramen waar dit speelt nml. - Keukenraam; afmeting bewegend raamdeel ca. 910x1540mm (bxh) – 1 stuks - Slaapkamer 1; afmeting bewegend raamdeel ca. 710x1650mm – 1 stuks - Slaapkamer 2; afmeting bewegend raamdeel ca. 825x1750mm (bxh) - 2 stuks In de bijlagen stuur ik een aantal foto’s welke hopelijk duidelijkheid geven omtrent de huidige situatie. Vraag is daarbij is of bij vervanging de afmeting van het bestaande raam zelf na aanpassing niet kleiner zou gaan worden. Kunt u aangeven of ombouw mogelijk is? En zo ja, wat zijn hierbij de geschatte kosten? Mocht u zelf nog vragen hebben om een beter beeld te krijgen, dan hoor ik dat graag! Alvast bedankt voor uw reactie en met vriendelijke groet,

Vervangen beweegbare deel van 2 draairamen (kozijnen zijn nog prima)

Door slecht onderhoud van de vorige bewoners van onze woning zijn twee draairamen verrot. Het kozijn werk is echter nog prima dus graag zou ik alleen het deel van het raam dat open kan willen vervangen door een kopie van het bestaande openslaande deel. Het gaat om twee ramen met de afmetingen 96,5 x 137,5. (foto's zijn bijgevoegd). Bij voorkeur volledig geschilderd installeren. Binnenzijde van het raam in het wit RAL 9010 en de buiten zijde in de volgende kleur; Sikkens Rubbol Sb Hoogglans voor buiten Grachtengroen Q0.05.10.

Raam van buiten naar binnen laten draaien drie stuks

Drie ramen die nu naar buiten open gaan moeten omgebouwd worden zodat ze naar binnen opengaan. Eventueel draai korporaal van maken. Dit ten behoeven van rolluik dat er opkomt. De kozijnen zijn van hout. Ik durf niet te zeggen of de ramen vervangen moeten worden of dat het met de huidige ramen ook lukt. De ramen zijn ongeveer 92 cm x 1 meter.

Houten luiken laten maken

De luiken moeten functioneel zijn (het zonlicht buiten houden). Aan beide zijden van het raam dubbele luiken (scharnierend) vanwege beperkte ruimte op de gevel. Formaat raam ongeveer 190cm hoog en 220cm breed. Bijlage van het raamkozijn en voorbeeld luiken v.w.b. de stijl.

Draairaam vervangen. De ruit (dubbelglas) zelf is nog OK.

Het vervangen van een naar buiten draaiend raam waarvan het nieuw te plaatsen raam voorzien moet zijn van een eerste laag witte grondverf. De bestaande scharnieren kunnen hergebruikt worden. Het sluitwerk wordt door ondergetekende vervangen. De afmetingen van het raam zijn (LxBxD): 890x489x38 mm De ruit zelf (dubbelglas) is nog OK en dient in het nieuwe raam overgezet te worden. De afmetingen van het ruit zijn (LxBxD): 760x375x14 (mm) Toegankelijkheid is zowel binnen als buiten op de dakkapel staand, prima. Gaarne alleen via email reageren!

Twee ramen kleiner maken

Wij hebben twee naar buiten draaiende ramen, die wij kleiner willen maken. Dit heeft te maken met een rolluik aan de buitenkant die geplaatst gaat worden, waardoor het raam niet meer open kan. Eerst dachten we eraan om er een draai-kiepraam naar binnen van te maken, maar die optie is voor ons te duur. Het raam is ongeveer 1,35 meter hoog (hier moet 15 cm vanaf) en ongeveer 77 cm breed. We hebben houten kozijnen.

Ventilatiegat/ raam in badkamer maken

Ik heb in mijn badkamer geen raam of ventilatie gat deze wil ik graag erin laten plaatsen. Als het een raam wordt, dan zal gaan om ongeveer 30 x 40 cm of 30 x 50 cm, ik denk aan een tuimelraam. Ik zou graag het prijsverschil tussen houten kozijnen en kunststofkozijnen willen weten. Gaat het om ventilatie dan zal de diameter ongeveer 20 cm moeten worden. Het gaat hier wel om een bestaande badkamer dus helemaal betegeld. Badkamer staat tegen de vrije buiten muur

Vervangen van achterdeur

Wij willen onze houten achterdeur laten vervangen voor een nieuwe buitendeur. De huidige begint vocht op te nemen. Draait naar buiten open, heeft twee dievenklauwen, drie puntsluiting en geen raam. Buitenkant heeft een lekdorpel en cilinder moet overgezet worden. Hang en sluitwerk kan volgens ons overgenomen worden. In de nieuwe deur hoeft geen raam, zoals op foto is prima. Wij gaan eerder voor goedkoper maar functioneel, omdat wij waarschijnlijk over 1,5 jaar gaan verhuizen. De deur is ongeveer 2.04 m hoog bij 88 cm breed. De precieze maten kunnen wij u doormailen.

Partners

Partners van Casius