Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Error loading MacroEngine script (file: WSTopBlock.cshtml)

Rookkanaal aanleggen voor de houtkachel

Het gaat om plaatsing van een rookkanaal voor een houtkachel in een nieuwe stacaravan waarbij het gat in het dak al is gemaakt in de fabriek. Materiaal (pijp, trekkap, dubbelwandig stuk, etcetera) moeten we zelf nog kopen of kan ik overleg. Over 2 weken is de plaatsing van de caravan.

Houtkachel en rookkanaal plaatsen in de stacaravan

Graag wil ik een houtkachel in mijn stacaravan plaatsen, ik heb deze nog niet en er is ook geen rookkanaal aanwezig, Het rookkanaal kan via de zijkant of via het dak naar buiten. De hoogte van de stacaravan is 3 meter. Voor de rookkachel ontvang ik graag advies welke ik het beste zou kunnen aanschaffen.

Houtkachel plaatsen

Een houtkachel plaatsen in een stacaravan: ter vervanging van een gaskachel. Er zit een schoorsteen(tje) achter. Graag het kanaal geschikt maken voor de houtkachel. De kachel wil ik bij Gamma bestellen. Wat kost het aanpassen van het kanaal en het aansluiten van de kachel?

Houtkachel plaatsen in een stacaravan

Houtkachel plaatsen in een stacaravan

Plaatsen houtkachel en aanleggen rookkanaal

Voor mijn stacaravan heb ik een ecofire five aangeschaft, maar de caravan is nu nog niet geschikt om deze in te gebruiken. Ik voeg een foto bij van huidige schouw/afvoerkanaal. Opdracht heeft geen haast hoor met dit weer.

Rookkanaal aanleggen in een chalet

In onze chalet/stacaravan willen we een houtkachel plaatsen. Daarvoor moet nog een rookkanaal aangelegd worden door het dak van de chalet. Het dak wordt binnenkort ook vervangen dus dit kan simultaan plaatsvinden. Het nieuw dak zal ook een houten dak zijn wat met bitumen bedekt gaat worden. Eventueel is levering en plaatsing van de kachel mogelijk.

Houtkachel plaatsen in stacaravan

Ik overweeg om een houtkachel in mijn stacaravan te gaan installeren. Er ligt een laminaat vloer in, de wanden zijn van hout. Op het aluminium dak zal een vonken reductor moeten komen. Ik zit in een bosrijke omgeving dus we moeten het brand gevaar naar 0 brengen. Het afvoer kanaal kan rechtstreeks omhoog, hier zal nog wel een gat voor in het dak gemaakt moeten gaan worden. De afvoer word dus niet extreem lang.

Houtkachel in een stacaravan plaatsen

Kachel wordt geplaatst in een stacaravan. Afvoer gaat door het dak. LivinFlame Kalmar houtkachel metaal antraciet 70 x 37.90 cm. Er is geen toestemming nodig van een parkbeheerder. Ik koop de houtkachel zelf.

Houtkachel in een stacaravan plaatsen

Het betreft het plaatsen van een houtkachel in een stacaravan, met een bitumen dak. Op dit moment hangt er een gasgevelhaard van Dru. Op die plek wil ik nu een houtkachel hebben. Deze gasgevelhaard heeft achter een uitgang. Dus er moet wel een opening in het dak gemaakt worden. De stacaravan staat op een camping in Hoenderloo. Ik moet de houtkachel nog kopen. Afhankelijk van de installatie kosten neem ik een besluit.

Dubbelwandige pijp plaatsen

Wij willen in onze stacaravan een houtkachel gaan gebruiken. Hiervoor dient een dubbelwandige pijp naar buiten te worden geplaatst. Wij vernemen hier graag de kosten en mogelijkheden voor.

Partners

Partners van Casius