Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij loodgieters / installateurs voor brink luchtverwarming vervangen en nieuwe geiser installeren:

Brink luchtverwarming vervangen en nieuwe geiser installeren

De huidige installatie van de heteluchtverwarming dient vervangen te worden, inclusief warmte terugwinmodule en inclusief een nieuwe geiser. Het betreft een Brink B-8 M. De woning is een tussenwoning.
Onze klant uit Soest (Utrecht) wenst(e) offertes van loodgieters / installateurs voor installatie- en leidingwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor brink luchtverwarming vervangen en nieuwe geiser installeren uit heel Nederland:

Brink hete luchtverwarming vervangen door Elan 4

Ik zoek een installateur die een hete luchtverwarming kan vervangen. Onze Brink hete luchtverwarming is overleden en nu zijn we opzoek naar een offerte voor de aanschaf en installatie van een indirect gestookte hete lucht unit welke aangesloten kan worden op onze intergas HRE compact van 3 jaar oud. Inclusief de afvoer van de oude installatie.

LUCHT - LUCHT warmtepomp plaatsen

Het betreft een apart bijgebouw. Nu verwarmd door een Brink heteluchtverwarming. Ruimte is een zwembadruimte welke alleen in de zomerperiode in gebruik is. In de winter staat ook de verwarming van het zwembad water uit en dan moet deze lucht-lucht warmtepomp de ruimte op ongeveer 15 graden Celsius houden, niet warmer. In de zomer staat het zwembad 'aan' en dan is de bak met water 30 graden Celsius. De lucht-lucht warmtepomp moet de ruimte dan op ongeveer 25 graden Celsius houden maar in de praktijk zie ik nu al met de Brink luchtverwarming dat deze nauwelijks aanslaat in de zomerperiode. De bak met water in die ruimte houdt de hele ruimte wel minimaal op 25 graden. In deze ruimte hangt nu ook een Brink WTW. Deze hangt aan de muur (hoog) en deze mag vervangen worden dus op deze plek binnen, en exact op dezelfde plek tegen de buitenmuur, kan een lucht-lucht warmtepomp hangen. Stroom is aanwezig op die plek. Als een lucht-lucht warmtepomp ook tevens iets van reinigen van de lucht kan is dat een pré maar als het systeem daar veel duurder van gaat worden dan laat maar zitten.

Installeren van warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp is de vervanging van de huidige gasgestookte luchtverwarming (Brink-Allure). Het huis is goed geïsoleerd. Uit de warmtebehoefte berekening blijkt dat de capaciteit ca 10 kW moet zijn. De Brink-Allure staat in een ruimte van ca 1x1 en 2,2 m hoog. In deze ruimte kan de binnenunit geplaatst worden. Van daaruit lopen de luchtkanalen naar de diverse vertrekken en ook weer retour. Vandaar dus als 1 ruimte aangemerkt. De buitenunit kan op het platte dak, gelijk boven de binnenunit. Uitvoering kan in de loop van dit jaar.

Luchtverwarming ombouwen van gas naar elektrisch

Ik heb een huis uit 1976 met Brink H28 luchtverwarming. Ik wil kijken of het mogelijk is om van gas naar elektrisch over te stappen. Ik wil hier graag informatie over. De woning is 220 m2.

Lucht-lucht warmtepomp plaatsen

Ik beschik voor de hoofdwoning over een Brink luchtverwarming en Vaillant geiser, welke inmiddels 27 jaar oud zijn. Ik verwacht op niet al te lange termijn deze Brink ketel te moeten vervangen, maar zou daarbij ook wel duurzamer beleid willen toepassen en er een lucht-lucht warmtepomp bij willen plaatsen en mogelijk een warmtepompboiler in plaats van huidige Vaillant geiser.

Pelletkachel aansluiten op een hetelucht cv

Huidige cv is een Brink direct gestookte hete luchtverwarming. We willen een pelletkachel aangesloten hebben op de heteluchtverwarming. Kan dat en wat zijn de kosten hiervoor?

Heteluchtverwarming vervangen

Ik zoek een CV-installateur die ons oude Brink-systeem kan vervangen. Wij hebben enkele jaren geleden een Intergas HRE 28/24 laten plaatsen ter vervanging van de geiser. Wij zouden nu graag een offerte willen voor het vervangen van de oude Brink voor een indirecte luchtverwarming (ook Brink) bijv. De Elan met wtw die gekoppeld kan worden aan de huidige HRE en het zo mogelijk gunstiger plaatsen van de nieuwe Brink en ook de HRE ketel (bijv. Draaien) ten opzichte van onze zolder. Daarnaast hebben we graag dat de bestaande leidingen gereinigd worden.

Lucht lucht warmtepomp plaatsen

Onze woning heeft het energielabel B en wordt vanaf 1993 toen we het als nieuwbouwhuis kochten verwarmd met hete lucht verwarming. Het is een systeem van Brink Luchtverwarming type B-8 MD(G). In het hele huis zijn geen radiatoren of vloerverwarming. Het Brink luchtverwarmingssysteem staat op zolder en ernaast hangt een Vaillant geiser atmo MAG. Beide systemen verbruiken gas. Ik wil graag meer informatie over een lucht lucht warmtepomp die aangesloten kan worden op de bestaande twee luchtkanalen die van boven naar beneden lopen met aansluitingen op de diverse ruimten in huis. Daarnaast informatie over een alternatief voor de Vaillant geiser.

Lucht - Lucht warmtepomp

Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden? Gebouw in gebruik / afgewerkte kamers Voor welke doeleinden wil je de LUCHT - LUCHT warmtepomp gebruiken? Verwarmen Hoeveel ruimtes moeten er verwarmd / gekoeld worden? Meer dan 5 ruimtes Toelichting over de bestaande situatie en gewenste werken Wij hebben een 20 jaar oud Brink luchtverwarming systeem Allure B16 HR(D) met bestaande luchtkanalen. En een boiler op gas (die wordt ook oud) . Wij willen lucht lucht warmtepomp , een hybride oplossing is ook prima.

Warmtepompinstallatie plaatsen lucht - lucht

Waar moet de warmtepomp geïnstalleerd worden? Gebouw in gebruik met afgewerkte kamers. Voor welke doeleinden wil je de LUCHT - LUCHT warmtepomp gebruiken? Verwarmen. Hoeveel ruimtes moeten er verwarmd / gekoeld worden? Meer dan 5 ruimtes. Wij hebben op dit moment al luchtverwarming in huis. Een cv-ketel (brink Alure 2015 geplaatst). Mijn vraag is of ons huidige systeem op een buiten unit aangesloten kan worden. In feite hebben wij al een kanalenstelsel liggen wat de verwarmende lucht van de buitenunit door het huis kan verspreiden.

Partners

Partners van Casius