Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij loodgieters / installateurs voor stuk van het riool vervangen:

Stuk van het riool vervangen

Er moet een moet een stuk van het riool worden vervangen, zo'n 13 meter. Het komt voor ons goed uit als dit in maart kan worden uitgevoerd.
Onze klant uit Maarssen (Utrecht) wenst(e) offertes van loodgieters / installateurs voor installatie- en leidingwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor stuk van het riool vervangen uit heel Nederland:

Drainage aanleggen

In de achtertuin hebben wij een stuk van 10 bij 10 meter gras. Hier kan het water niet snel genoeg weg. Graag wil ik hier een drainage laten aanleggen waardoor het water naar de put geleid kan worden en vandaar uit naar hoger gelegen riool.

Voortuin en oprit aan laten leggen

Op dit moment gebruiken we de voortuin om de auto te parkeren. Er liggen klinkers/ sierbestrating. Ze moeten de riolering repareren, waardoor er nu een stuk open ligt. Ons idee is dat we de rest van de tegels na het repareren van het riool ook meteen laten verwijderen om vervolgens de voortuin eventueel af te graven en te voorzien van nieuw zand, en nieuwe tegels. Wij willen graag grotere tegels van 60 bij 60 cm, die voldoende draagkracht hebben voor het parkeren van een auto. De voortuin is 3.10 x 6 meter en niet onbelangrijk wat gaat dit ongeveer kosten?

Zand wegzuigen onder de woning

Door rioolproblemen moeten wij onder de grond komen. Helaas is er waar het riool ligt, geen kruipruimte maar wel zand. Ik zou graag willen weten wat het kost om een vrachtwagen te huren die dat kan en wat de eventuele bijkomstige kosten zijn. Het gaat om een stuk van ongeveer 8 meter, 1 meter diep en ca 80 cm. breed.

Keukenvloer met vochtschade herstellen

Onze keuken heeft vochtschade opgelopen door overstroming van het riool. De afvoer is inmiddels ontstopt. Schade aan laminaat vloer (ongeveer 8 m²) en plinten, klein stuk stucwerk vochtschade en een vochtige ondervloer. Er is ook stankoverlast van deze vloer op dit moment waar we graag vanaf willen.

Kleigrond afgraven en drainage aanleggen

Omdat wateroverlast een groot probleem is moet het volgende gebeuren: Afgraven kleigrond: het betreft een 24 m2 stuk kleigrond waar zo'n 15 cm afgegraven en afgevoerd moet worden ter bevordering van de drainage. Vervolgens een zandbed van breker- of lavazand aanbrengen en egaliseren van zo'n 13 cm hoogte. Resterende 2 cm moet worden gereserveerd voor de foam dempingsplaat die als onderlaag voor het bestaande kunstgras zal dienen, deze zal worden bevestigd met kunstgrashaken, vervolgens mag het kunstgras (6 x 4 meter) er weer netjes op. Zowel dempingsplaat als haken zijn aanwezig. Daarnaast zal een drainage oplossing bedacht moeten worden om het naastliggende terras (ook zo'n 24 m2 met voegmortel). Aangezien een aansluiting op het riool lastig wordt, aangezien leidingen onder een keramisch terras moet komen en dus tegels verwijderd moeten worden, is het wellicht een idee om te werken met Hydrorock infiltratieblokken of iets dergelijks, of wellicht hebben jullie andere ander plan. Een second opinion is welkom in ieder geval. Op de foto's is te zien dat er al al wel roosters liggen en dat er al uitsparingen gemaakt zijn in de tegels, de roosters doen echter nog niets en zijn niet aangesloten op wat dan ook. Mocht er daarna ook specialisme aanwezig zijn in het herstellen van losliggende keramische tegels dan houden we ons hiervoor ook aanbevolen.

Riolering met asbest laten vervangen

Wij hebben een cement/asbest riool in de kelder. Er is sprake van een lekkage. In 2015 is al een deel hiervan vervangen, namelijk de standleiding. Het rapport hiervan heb ik nog. Hierin staat: "De bron betreft asbesthoudende buis toegepast als afvoerleiding. De asbesthoudende buis loopt vanaf de badkamer van de zolder door de schacht naar de kelder, de meterkast en door de voorgevel. Het stuk buismateriaal wat zich in de fundering bevindt is van kunststof". Soort asbest: chrysotile en crocidoliet, 10 tot 15%.

Garage tot kapsalon verbouwen

Onze garage met carport willen wij verbouwen tot volwaardig kapsalon. We willen een stuk bergruimte houden van 3x3 meter of 2x3 meter. Bestaande garage is 6x3 meter enkelsteens, niet geïsoleerd. Aan de zijkant van de garage bevindt zich een achterom van 90 cm. Deze willen we graag behouden zodat we nog met de containers en fietsen achter het huis kunnen komen waar de nieuwe berging zich zal bevinden. Voordeur woning bevind zich nu aan zijkant woning, voor ingang van de garage. De garage willen we naar voren trekken (2 tot 3 meter) waardoor de carport deels verdwijnt. Dit zorgt dat onze voordeur in het midden van de kapsalon zou komen. Dat is niet wenselijk. We zoeken dus een oplossing waarin onze voordeur goed bereikbaar is. De kapsalon kan qua breedte 3 meter worden, qua lengte ongeveer 6 tot 7 meter. Er is een warmwatertappunt aanwezig. Aansluiting op het riool zal moeten worden gerealiseerd op meerdere punten vanwege wasbakken, eventueel een wc, en keukentje. De salon zal veel lichtinval moeten hebben, dus wellicht lichtstraten in dak, glazen voorpui enz. Hoogte mag hoger dan het huidige bouwwerk zodat er meer ruimte gecreëerd wordt. Eventueel een verdieping een bovenop waardoor we eventueel verloren bergruimte uit garage terugwinnen in extra kamer voor de woning. We hebben al meerdere schetsen voor de nieuwe situatie gemaakt.

Buitenriool vervangen

Het betreft de vervanging van (gresbuis-) buitenriool ongeveer 10 meter. Een stuk van 7 meter en een zijaansluiting van ongeveer 3 meter, inclusief aansluiting op het gemeenteriool, die aansluiting ligt precies op de erfafscheiding aan de straatkant, inclusief aansluiting op een kunststof regenwaterafvoer, Inclusief de aansluiting op twee andere regenwater afvoeren materiaal en soort ondergrondse regenwaterafvoer is niet bekend, en het installeren van een hulpstuk in het nieuwe riool dat het doorspuiten van het riool mogelijk maakt. De werkzaamheden omvatten het graven van een sleuf, het verwijderen en afvoeren van de oude gresbuizen), het leveren en aansluiten van het nieuwe riool met dezelfde diameter als het aan te sluiten gemeente riool. Onder het huis ligt nog een riool bestaande uit gresbuis die blijft liggen en waarop het nieuwe riool moet worden aangesloten. Naar schatting zal ongeveer 2 à 3 m2 bestrating tijdelijk verwijderd moeten worden, welke na het dichten van de rioolsleuven opnieuw in hetzelfde verband dienen te worden aangebracht.

Zinken goot en afvoeren plaatsen

Ik wil graag 25 meter zinken goot plaatsen en twee regenwater afvoeren (per stuk 3 meter) naar riool plaatsen. Steiger is aanwezig. Graag uurloon en kosten goot en afvoeren opgeven.

Riolering buiten vervangen

De oude riolering verstopt elke keer. Deze is zeer oud en loopt onder fietsenhok en een boom door. Een nieuw stuk riolering aanleggen is makkelijker. Hiervoor moet ongeveer 10 meter riolering PVC 160 mm worden aangelegd tot het hoofdriool, inclusief enkele bochten. Het riool ligt op ongeveer een meter diepte. Uitgraven langs/onder tuinpad. Hoofdriool loopt door de voortuin. Uiteraard moet alles na afloop er weer netjes uitzien. Op het riool zit nu ook nog het hemelwater aangesloten, deze moet ook worden aangesloten. Tevens een sifon plaatsen.