Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Schoorsteenkanaal maken voor een houtkachel? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende loodgieters / installateurs uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één loodgieter / installateur of meerdere loodgieters / installateurs bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke loodgieter / installateur een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: schoorsteenkanaal maken voor een houtkachel. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze loodgieters / installateurs u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw loodgieter / installateur!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende loodgieters / installateurs in uw regio.

Voor een loodgieter / installateur, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: schoorsteenkanaal maken voor een houtkachel

Houtkachel plaatsen en aansluiten

Wij hebben een houtkachel gekocht en willen deze laten aansluiten op het bestaande rookkanaal in ons huis. We willen het schoorsteenkanaal laten bekijken, mogelijk moet daar eerst een flexibele buis in worden geplaatst. We willen een afspraak maken en ontvangen daarbij graag uw advies en een offerte.

Schoorsteenkanaal maken voor een houtkachel

We hebben een houtkachel gekocht en deze moet geïnstalleerd worden. We wonen op de begane grond in een oud appartement met 3 verdiepingen (1913), waar van oudsher alle woningen aangesloten waren met een gaskachel. In ons appartement is deze kachel niet meer aanwezig en bij de verbouwing is het kanaal dichtgemaakt. We zouden dus: De ingang van het kanaal open willen maken. De kachel met achter uitgang aan dit kanaal laten bevestigen. Het kanaal schoonvegen, zodat we de komende winter van onze houtkachel kunnen genieten. Er is een mogelijkheid om bij de schoorsteen te komen. Dit kan via het dakraam en het dak.

Schoorsteenkanaal openen en geschikt maken voor een houtkachel

Wij wonen in een hoekwoning uit bouwjaar 1916 en willen daar graag een houtkachel laten aansluiten. We weten alleen niet hoe we het schoorsteenkanaal kunnen bereiken. Bij een renovatie in het verleden is er een wand geplaatst. Wij vermoeden dat daarachter het afvoerkanaal naar de schoorsteen zit. Ik heb de situatie bij woningen in de buurt bekeken, waar de ongewijzigde situatie nog bestaat. Ik ben op zoek naar een vakman die voor mij een nieuwe toegang tot het schoorsteenkanaal kan maken. Er is in het verleden vermoedelijk een gaskachel op aangesloten geweest. Ik wil laten nakijken of het kanaal geschikt is of geschikt gemaakt kan worden voor het stoken van de houtkachel. Ik hoor bovendien graag wat hiervoor de kosten zijn.

Houtkachel plaatsen en rookgasafvoerkanaal aanpassen

In onze woning zit al een open haard met een afvoerkanaal met diameter van 15 cm. We willen daar een houtkachel op laten aansluiten. Daarbij willen we een flexibele afvoerpijp in het bestaande schoorsteenkanaal laten plaatsen. Ons huis heeft 3 woonlagen. Mogelijk dient de schoorsteen extra brandveilig geïsoleerd te worden, we laten ons daarover graag adviseren. We willen een afspraak maken om de situatie hier te laten beoordelen en ontvangen daarna graag uw offerte.

Rookkanaal voor een houtkachel aanleggen

Wij hebben een tussenwoning gekocht uit bouwjaar 1969 en krijgen daarvan op 28 februari de sleutel. Er is daar op het dak een gemetselde schoorsteen maar inpandig geen schoorsteenkanaal. We willen daar een rookkanaal voor een houtkachel laten aanleggen vanaf de begane grond tot op het dak. Er moeten doorvoeren door 2 betonnen vloeren worden gemaakt. We ontvangen graag uw offerte voor het aanleggen van het complete rookkanaal en aansluiten van een houtkachel die wij zelf aanschaffen. We maken graag even een afspraak.

RVS flexpijp met rotor aanleggen en houtkachel plaatsen

Omdat onze inzet-houtkachel onvoldoende of middelmatige trek had, hebben we deze verwijderd. We stoken deze al wel 10 jaar op een bestaand schoorsteenkanaal van 10 meter lengte. We laten de situatie hier graag beoordelen en laten ons daarbij adviseren over aan te brengen verbeteringen. Misschien moet de diameter van het kanaal worden vergroot of moet er een flexibele RVS-pijp met rotor worden geplaatst. De houtkachel moet weer herplaatst en aangesloten worden. We maken graag een afspraak en ontvangen daarbij uw prijsopgave.

Flexibele pijp plaatsen in schoorsteen en houtkachel aansluiten

Wij willen onze houtkachel graag laten aansluiten op het bestaande schoorsteenkanaal. Dit kanaal moet even beoordeeld worden, want misschien moet er eerst een flexibele pijp in worden geplaatst. We maken graag een afspraak en laten ons dan adviseren over de beste aanpak. We ontvangen graag een gespecificeerde offerte.

Inbouw gashaard plaatsen

Wij willen graag een openhaard op gas laten inbouwen op de plek van de huidige gaskachel. Er kan dan gebruik worden gemaakt van het bestaande schoorsteenkanaal. De gashaard willen we laten inbouwen in de schouw. We willen graag een afspraak maken om de situatie hier met ons te bespreken en om het rookkanaal te laten beoordelen. We laten ons graag adviseren over de inbouwhaard en ontvangen daarna uw offerte.

Inspectierapport schoorsteen laten maken

Ik woon in een woning van ongeveer 50 jaar oud, waar de schoorsteen met een schot is dichtgemaakt. Ik weet niet of het schoorsteenkanaal geschikt is om er een open haard of houtkachel te gaan plaatsen en wil dit laten bekijken. Ik wil ook een inspectierapport ontvangen. Ik begrijp dat hier kosten aan verbonden zijn.

Afvoerkanaal aanpassen en gashaard aansluiten

Wij willen onze bestaande gashaard gaan vervangen. We hebben al een schouw gekocht en zijn bezig met de aankoop van een Faber Hestia Nostalgic inzetgashaard. Er is al een gasleiding en ook al een verouderd rookkanaal aanwezig. Ik wil graag bedrijven uitnodigen om het schoorsteenkanaal voor ons te bekijken. Ik denk dat daar een nieuw rookkanaal in moet worden geplaatst. Ik heb een vrijstaande woning. Daarom wil ik ook laten bekijken of er een schoorsteenafvoer door de gevel kan worden gemaakt. Ik wil graag een offerte ontvangen voor het maken van het afvoerkanaal en het plaatsen en aansluiten van de nieuwe gashaard met een dubbele boezem.