Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Schoorsteen en rookgasafvoerkanaal plaatsen? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende loodgieters / installateurs uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één loodgieter / installateur of meerdere loodgieters / installateurs bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke loodgieter / installateur een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: schoorsteen en rookgasafvoerkanaal plaatsen. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze loodgieters / installateurs u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw loodgieter / installateur!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende loodgieters / installateurs in uw regio.

Voor een loodgieter / installateur, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: schoorsteen en rookgasafvoerkanaal plaatsen

Schoorsteen en rookgasafvoerkanaal plaatsen

We willen de schoorsteenpijp laten zetten om een kachel te kunnen plaatsen. Ik heb al een hittebestendige vloer. De kachel moet door 2 plafonds heen. Dat is een lengte van ongeveer 6-7 meter totaal. Ook moet er een schoorsteen gemaakt worden.

Houtkachel installeren en schoorsteen openen

Ik wil een houtkachel installeren. Schoorsteen en rookgasafvoerkanaal is aanwezig, maar de schoorsteen is nog dicht (opgevuld met beton).

Kleine houtkachel plaatsen

Graag willen wij in ons jaren '30 huis een kleine houtkachel plaatsen (gewenste kachel is type Buntfire Julius 6). Er is een schoorsteen aanwezig, maar wij weten niet of deze nog in goede staat is. Foto's zijn toegevoegd. Ik heb geen rookgasafvoerkanaal en geen hittebestendige vloer. Het gaat nu alleen om een controle eerst.

Houtkachel op de schoorsteen aansluiten

Ik heb een houtkachel aangeschaft die ik wil aansluiten op de schoorsteen. Ik heb geen rookgasafvoerkanaal van de begane grond naar de eerste verdieping, maar vanaf de 1e verdieping naar de schoorsteen toe wel. Ik weet niet of de schoorsteen nog wind en waterdicht is. Daar moet eventueel naar gekeken worden

Houtkachel plaatsen

Ik heb al een kachel gekocht. Ik weet niet of mijn schoorsteen in goede staat is. Ik wil dit graag laten controleren en vervolgens de houtkachel plaatsen. Er is al een rookgasafvoerkanaal aanwezig en er is geen hittebestendige vloer maar er kan wel een metalen plaat geplaatst worden. Die heb ik wel in mijn bezit.

Twee houtkachels plaatsen

Ik wil 2 houtkachels laten plaatsen. Hiervoor moet een rookgasafvoerkanaal gemaakt worden voor de schoorsteen en dit zal door het platte dak heen moeten. Er is helemaal niks dus de pijp moet helemaal doorlopen naar boven. Er is ook geen hittebestendige vloer. Onder de ene kachel ligt laminaat en de andere is een tegelvloer. Het zijn wel twee etages maar een ervan hoeft maar 1 verdieping omhoog.

Houtkachel van GAMMA aan laten sluiten

Wij hebben een aantal weken geleden bij de Gamma een houtkachel gekocht. Echter, deze willen wij nu laten aansluiten. We hebben een rookgasafvoerkanaal. We hebben ook beschikbare buizen voor de kachel naar het afvoerkanaal. En we hebben natuursteen onder de kachel. Tevens moet wellicht ook de schoorsteen geveegd worden voor gebruik.

Houtkachel aansluiten op een bestaand afvoerkanaal

Ik heb een houtkachel gekocht en deze inmiddels in mijn woonkamer geplaatst op een betegelde ondergrond. Er is in de woning al een dubbelwandig rookgasafvoerkanaal van ongeveer 14 cm diameter aanwezig en dus niet van 15 cm. Ik weet niet of dit een probleem is. Het kanaal komt uit de muur op een hoogte van 1 tot 2 cm boven het afvoergat aan de achterzijde van de kachel. De afstand rondom de kachel is goed maar de kachel kan niet 60 cm van de achtermuur, wel 40 ongeveer. Verder woon ik op de 2e verdieping met lage plafonds en komt de pijp direct boven mijn huis op de schoorsteen uit, dit is allemaal vrij recent en netjes gedaan. Die pijp is door de lage plafonds ook niet exact 3 meter maar eerder 2 á 2,5 meter lang). De pijp is door de vorige bewoner aangelegd en gebruikt voor een soortgelijke houtkachel. Ik laat de kachel graag op een goede en veilige manier aansluiten op het afvoerkanaal. Ik ontvang hiervoor graag uw offerte.

Houtkachel plaatsen en rookgasafvoerkanaal aanleggen

Wij hebben een huis gekocht en krijgen daarvan in maart de sleutel. We hebben bij Gamma een aanbieding gezien voor de kachel Livinflame Lund zwart en willen graag weten wat de montage daarvan zal kosten. Er is in het huis nog geen schoorsteen. Er moeten doorvoeren worden gemaakt door 2 betonnen verdiepingsvloeren en door het dak. Er moeten beneden een aansluiting op de kachel en enkelwandige pijpen worden geplaatst. Boven moeten er dubbelwandige pijpen komen en een doorvoer met trekkap op het dak. Ik ontvang graag uw prijsindicatie.

Rookgasafvoerkanaal onderzoek en herstellen

Ik heb enige tijd geleden bij Gamma een gesloten inzet-openhaard gekocht en deze gemonteerd. De schoorsteen is daarbij ook geveegd. Wij hebben de haard in gebruik genomen, maar krijgen de indruk dat er onvoldoende trek is in de schoorsteen. Er komt tijdens het stoken rook in de kamer. Via via ben ik in contact gebracht met wat mensen voor een oplossing. Dat bleken echter een paar 'cowboys' die het alleen wilden oplossen met een dure trekkap. Ik heb de vorige bewoners van het huis gesproken. Die hadden hier ook een open haard in, maar dan een open systeem. Ze vertelden dat de open haard nooit echt naar behoren had gefunctioneerd. Mogelijk is het rookkanaal niet op de goede wijze aangelegd. Ik zoek nu naar een vakman die de situatie hier wil onderzoeken. Ik wil mij laten adviseren over de benodigde aanpak en ontvang graag uw offerte.