Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

RVS rookkanaal in schoorsteen monteren? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende loodgieters / installateurs uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één loodgieter / installateur of meerdere loodgieters / installateurs bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke loodgieter / installateur een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: rVS rookkanaal in schoorsteen monteren. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze loodgieters / installateurs u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw loodgieter / installateur!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende loodgieters / installateurs in uw regio.

Voor een loodgieter / installateur, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: rVS rookkanaal in schoorsteen monteren

Rookgaskanaal voor houtkachel in houten schuur plaatsen

Bijgebouw in Nederhorst den Berg. Hoogte van de nok van het gebouw aan de buitenzijde is 430 cm. Op het houten dakbeschot ligt een Kingspan dak. Diameter rookgasafvoer kachel (Livin’ flame Gotland) geleverd door Gimeg is 150 mm. Gezien de kachel bij een houten wand komt te staan, zal er ook een hitteschild geplaatst moeten worden. Afmetingen van die hitteschilden zijn dan ongeveer 700 mm x 1000 mm. Afstand vanaf bovenzijde kachel (diameter 150 mm) naar onderkant dakbeschot is 2100 mm. Tussen aftimmering en dakbeschot zit ongeveer 15 cm ruimte; dan kraaldelen en daarbovenop stalen dak van Kingspan voorzien 60 mm isolatie. Het is mogelijk om de binnenpijp met muurbeugels vast te zetten aan de wand. (waarvoor eventueel 2x 30 graden of 2x 45 graden bochten gebruikt moeten worden om de afstand te overbruggen? ). Ons idee is om een dubbelwandige 150 mm rvs rookkanaal door het dak te voeren, 1x 95 cm en 1x 115 cm met contraverloop, zodat deze buiten voldoende hoog komt en dan aan de binnenzijde een enkelwandig rvs pijp en uiteraard een stormkraag, regenkap met gaas etc. Ik heb met de leverancier van het (Kingspan) dak gesproken mbt de doorvoer. Hij stelt voor een standaard RVS Konische tuut met loodslap te hanteren, het lood in te kloppen, aan de bovenzijde, en de zijkanten in te kitten met een Zwarte lijmkit / bv Sitaflex en deze met parkers vast te zetten. Onderzijde loodslap niet kitten, zodat eventuele condensdruppels nog hun weg naar buiten kunnen vinden. De hellinghoek van het dak is 22 graden. Laat mij graag weten wat de mogelijkheden zijn en de kosten van de levering + aanleg. (wanneer dit ook eventueel zou kunnen). Uiteraard kunnen jullie mij bellen als er nog aanvullende informatie gewenst is.

Dubbelwandig rookkanaal laten aanleggen

In mijn hoekwoning wil ik een houtkachel. RVS pijp zal door 2 plafonds moeten (beton) en tegen de muur van de andere woning. Plus dakafvoer. Houtkachel is er nog niet. 150 mm pijp? Afwerking is niet nodig. Gaten moeten ook nog geboord worden. In de woonkamer is een zwarte, enkelwandige pijp voldoende. Hoogstwaarschijnlijk wil de buurman ook een Houtkachel plaatsen en zijn ook hier werkzaamheden nodig voor het aanleggen van het rookkanaal.

Flexibel rookkanaal plaatsen in bestaand kanaal

Doortrekken van flexibele RVS buis van 150 mm door een bestaand gemetseld rookkanaal inclusief montage van de dakdoorvoer.

Houtkachel en rookkanaal plaatsen

We hebben een nieuw huis gekocht, waarbij we de houtkachel iets willen verplaatsen naar links in de kamer. Meer richting de hoek (zie foto's). Het gaat om: een paar bochten van RVS, een RVS gaspijp extra, het op maat maken en weer netjes in de kleur spuiten. Het gaat om een verplaatsing van ongeveer 40/50 centimeter. Waarschijnlijk een 45 graden hoek in de kachel om ervoor te zorgen dat de pijp nog steeds aansluit op hetzelfde gat.

RVS rookkanaal in schoorsteen monteren

RvS rook kanaal in bestaande schoorsteen

Rookkanaal voor houtkachel plaatsen in bestaande schouw

Rookkanaal voor houtkachel plaatsen in bestaande schouw. De schoorsteenveger gaf aan dat de schouw brandgevaarlijk was graag wil ik een nieuw kanaal rvs flexibel laten plaatsen.

Houtkachel met een rookkanaal aansluiten

Nieuwe houtkachel plaatsen in keuken in bestaand rookkanaal en schoorsteen. Circa 2,5 meter binnenshuis in schoorsteen en 2 meter buitenshuis door schuin dak (boerderij) Incluis 1 bocht. Verder recht. Kachelpijp binnen in zicht circa 2 meter zwart staal. Door schoorsteen en daklijn dubbelwandig rvs. Circa 2,5 meter.

Rookkanaal aanleggen

De houtkachel komt tegen de muur aan te staan en het rookkanaal zal via de muur naar buiten gaan (hoekhuis) om vervolgens langs de muur omhoog langs het huis als rookkanaal verder te gaan. Hierbij de nodige gegevens van het huis welke zich in Sassenheim bevindt. Plaats van de houtkachel tussen de twee ramen op de vloer. Rookkanaal naar buiten door de muur heen (plafond is ongeveer 2.57 meter hoog) Vanaf buiten gaat de muur over in het schuine dak op ongeveer 4.5 meter De nok is minimaal 7 meter hoog Afstand van de muur tot aan de nok is ongeveer 3 meter Er bevindt zich geen overhangende dakgoot aan het huis. Waarschijnlijke benodigdheden: 1x 150 mm RVS dubbel gelagerd zware uitvoering 3x 1500 mm dubbelwandige pijp 1000 mm 1x 150 mm dubbelwandige pijp 300 mm 1x 150 mm dubbelwandige pijp 120 mm 1x 150 mm T-Stuk 90 graden om een dubbel kanaal te maken 1x 150 mm deksel om T90 af te sluiten 1x 150 mm brandseparatieplaat 2x 150 mm verlengset met muurbeugel verstelbaar van 60 tot 340 mm 1x 150 mm stoelconstructie voor op een verdieping 1x 150 mm Koppelverbinding van dubbelwandig naar enkelwandig 1x 150 mm Roset 2 mm carbonstaal 1x 150 mm kachelpijp 2 mm carbonstaal 1000 mm 1x 150 mm kachelpijp 2 mm carbonstaal lengte 500 mm met klep 1x 1500 mm 90 graden bocht met veegluik 2 mm carbonstaal

Houtkachel plaatsen

- Kachel aansluiten - Plafond aansluiting monteren - Flexibel rvs rookkanaal plaatsen Rookkanaal moet aangepast worden van open haard naar houtkachel. Kleinere afvoer bij plafondafwerking. Inspectie rookkanaal al uitgevoerd.

Houtkachel plaatsen

We hebben net een huis gekocht uit 1924 in Rotterdam. Daar heeft ooit een kachel ingezeten en er is dus ook nog een rookkanaal aanwezig. We willen graag een rvs houtkachel plaatsen en hulp bij veilige aansluiting en plaatsing van een pijp in het rookkanaal.

Partners

Partners van Casius