Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Openhaard vervangen door een houtkachel? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende loodgieters / installateurs uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één loodgieter / installateur of meerdere loodgieters / installateurs bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke loodgieter / installateur een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: openhaard vervangen door een houtkachel. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze loodgieters / installateurs u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw loodgieter / installateur!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende loodgieters / installateurs in uw regio.

Voor een loodgieter / installateur, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: openhaard vervangen door een houtkachel

Openhaard vervangen door een houtkachel

Ik zoek een openhaardenspecialist die onze openhaard kan vervangen door een houtkachel. Ook de ombouw dient verwijderd te worden. Daarna zal het plafond moeten worden hersteld. Wij willen ook de aanwezige pijp laten nakijken, omdat wij niet weten of hij aan de normen voldoet. Het betreft een hoekwoning met 3 woonlagen.

Houtkachel plaatsen

Ik zoek een openhaardenspecialist die mijn huidige openhaard kan vervangen door een houtkachel. Het moet geplaatst worden in de woonkamer. Daarnaast dient er een luchtpijp gerealiseerd te worden. Het werk moet uitgevoerd worden in een tussenwoning.

Houtkachel en pijp in het schoorsteenkanaal plaatsen

Op dit moment zit er een werkende openhaard in huis. Deze haard zouden wij graag willen vervangen voor een houtkachel “Dovre 425CB”. Graag zou ik willen weten of het bestaande rookkanaal geschikt is of dat er eventueel een pijp geplaatst dient te worden in het bestaande schoorsteen kanaal.

Herstel openhaard klep

De as van de klep in het rookkanaal van mijn Buddenbrook haard is afgebroken. Is dit middels laswerkzaamheden nog te repareren of moet deze worden vervangen? De klep zit nog aan één zijde vast en werkt nog gedeeltelijk (zit scheef). Op advies van de schoorsteenveger hiernaar te laten kijken.

Openhaard laten vervangen door een inzetkachel

Ik wil graag mijn open haard laten vervangen door een inzetkachel, de kachel heb ik al. Deze inbouwkachel behoort te passen, moet alleen nog een flexibele buis in de 'oude' afvoer getrokken worden, met natuurlijk een nieuwe kap er op. De pijp is namelijk van asbest.

Openhaard vervangen

We willen onze huidige open haard vervangen door een inzethaard met aan drie kanten glas en tevens de gemetselde ombouw (bxd = 213x76) versmallen naar ongeveer 1 meter breed. Foto's huidige situatie toegevoegd.

Koker in het rookkanaal vervangen

Onze woning (woonhuis) heeft een openhaard. Een aantal jaar geleden is een extra verdieping op de woning geplaatst en na enige tijd bleek het verlengstuk van de openhaard niet veilig te zijn aangelegd. Dit verlengstuk dient te worden vervangen. Het kanaal is dus wel reeds doorgetrokken.

Lekkende schoorsteen van de openhaard reviseren

Het betreft een gemetselde schoorsteen van plusminus 7 meter lengte. Schoorsteen is 54 jaar oud en regelmatig gestookt met de openhaard. Vertoont lekkages, ontdekt bij vervangen plat/zadeldak dakbedekking was zwart geblakerd. De doorsnede van het rookkanaal is circa 17,5 cm. Wat zijn de globale kosten van lekkagevrij maken van schoorsteen? Een vakkundige uitvoering gewenst.

Rookkanaal voor de houtkachel aanleggen

Graag wil ik een kachel laten aansluiten/installeren in ons jaren '30 huis. De situatie is als volgt: Op de eerste etage is door de vorige bewoner een openhaard geplaatst. Hierdoor is het bestaande rookkanaal opengebroken voor de haard en is hier van de eerste etage tot aan de top van de schoorsteen een flexibele RVS pijp in geplaatst. Nu is de haard op de eerste etage verwijderd en heb ik reeds een passende kachel gekocht om te plaatsen op de begane grond. Nu wil ik graag deze flexibele buis verlengen (indien mogelijk) tot de begane grond zodat de houtkachel hierop aangesloten kan worden. Graag zie ik een offerte tegemoet voor deze werkzaamheden en zit ik met enkele vragen waarvan ik hoop dat u mij hier verder mee kan helpen. Kan de bestaande RVS pijp verlengd worden? Of moet er een compleet nieuwe in (ik gok dat deze pijp nog geen 10 jaar oud is). De houtkachel heb ik het liefst zo dicht mogelijk geplaatst op de muur. Dit is momenteel een gips voorzet wand. Kan dit in verband met hitte of dien ik deze wand te vervangen (zo ja, wat zijn de oplossingen hiervoor). Bijgevoegd enkele foto's. Het rookkanaal is 20 x 20 centimeter. De huidige RVS buis is doorsnee 15 centimeter. Het metselwerk om het kanaal dicht te maken doe ik het liefst zelf om kosten te besparen, eventueel mee te nemen in de offerte.

Dubbelwandige RVS-buis aanleggen en aansluiten

Er is een doorgang steen van oude openhaard waar nu een gaskachel voorstaat, Deze gaskachel willen we vervangen voor een hout kachel. Mijns inziens is er geen dubbelwandige pijp aanwezig. Denk een enkele, pijp willen we laten vervangen door rvs flexibele dubbelwandige pijp. Geschatte lengte 8 meter. Tevens kachel aansluiten

Partners

Partners van Casius