Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Klep in de open haard repareren? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende loodgieters / installateurs uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één loodgieter / installateur of meerdere loodgieters / installateurs bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke loodgieter / installateur een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: klep in de open haard repareren. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze loodgieters / installateurs u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw loodgieter / installateur!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende loodgieters / installateurs in uw regio.

Voor een loodgieter / installateur, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: klep in de open haard repareren

Waterslag verhelpen en lage waterdruk oplossen

We hebben al een tijdje last van waterslag in de waterleiding. Gek genoeg vrijwel alleen als we de kraan open draaien. Bij het open draaien van een kraan stroomt het water er eerst met normale druk uit, waarna de druk afneemt. Vervolgens neemt de druk weer snel toe tot normaal niveau, waarbij de waterslag hoorbaar is. Als we de kraan maar een beetje open draaien dan herhaalt het boven beschreven patroon zich meerdere keren achtereen (normale druk, afnemende druk, plotseling weer normale druk met waterslag, afnemende druk, etc. , etc. ... ) Het gebeurt bij alle kranen. Alleen als we net een was hebben gedraaid lijkt het effect tijdelijk iets minder te zijn. Op de watermeter zelf is het effect ook goed zichtbaar, het verbruik gaat dan ook met horten en stoten omhoog (0,05-0,1 liter per waterslag). Het is net of er een klep in de waterleiding zit die niet goed functioneert en daarbij verdenk ik een eventuele terugslagklep in/bij de watermeter. We hebben deze vraag ook op het forum van klusidee geplaatst en daar kwam men met opgezette leertjes van de hoofdkraan. Aangezien ik de expertise en het gereedschap niet heb om dit zelf te doen, wil ik dit door een vakman laten uitvoeren, zodat in ieder geval duidelijk is waar de oorzaak van het probleem zich bevindt.

Klep in de open haard repareren

Onze schoorsteenklep ontbreekt of is stuk. Het betreft het rookkanaal van een open haard. Wij zijn op zoek naar een nieuwe klep of reparatie van de klep die er nu nog (gedeeltelijk) inzit en zijn benieuwd wat de kosten zijn om dit te monteren. Graag ontvang ik een indicatie van de kosten.

Thermostaatklep of temperatuurregelaar vervangen

Stadsverwarming. Wij willen de thermostaatklep of temperatuur regelaar laten vervangen deze werkt niet meer op de thermostaat. Thermostaat is vervangen opmaar heeft geen effect gehad. Thermostaatklep of temperatuurregelaar zijn gesitueerd op zolder en moeten nu handmatig de klep open zetten om het warm te krijgen wat ook geen optie is. (noodoplossing) bijgevoegd foto's van plaats delict. ZITTEN NU VOOR EEN GROOT DEEL VAN DE DAG IN DE KOU

Klep in de open haard repareren

De as van de klep in het rookkanaal, is afgebroken. Of dit middels las-werkzaamheden gerepareerd kan worden, of vervangen? De klep zit nog aan één zijde vast en werkt nog derhalve. Naar advies van de schoorsteenveger hiernaar te laten kijken.

Nieuwe schoorsteenklep monteren

Onze schoorsteenklep ontbreekt. Het betreft het rookkanaal van een open haard. Ik schat dat het ongeveer 20 bij 20 cm groot is. Het draaimechanisme zit er nog wel. Wij zijn op zoek naar een nieuwe klep en zijn benieuwd wat de kosten om dit te monteren. Graag ontvang ik een indicatie van de kosten.

Klep open haard vervangen en regenkap op schoorsteen plaatsen

Van mijn open haard functioneert de rook kap in de haard niet goed meer. Hij sluit niet meer goed af en is verbogen. Bij regen en hagel komt de neerslag door de schoorsteen in de open haard/huiskamer. Naast de klep is mijns inziens het plaatsen van een regenkap op de schoorsteen ook een oplossing. Hier krijg ik graag advies over en een offerte.

Klep in open haard repareren

De klep in de open haard repareren. De klep is afgebroken.

Inzetkachel in de bestaande schouw plaatsen

Wij hebben een bestaande schouw / open haard waarin we graag een inzet-houtkachel willen plaatsen. Afgelopen week is de schoorsteen nog geveegd en hebben wij een kachel gekocht (nieuw). Wij zoeken iemand die de plaatsing van de inzethaard kan verzorgen. We hebben al een RVS flexibele pijp (180 mm) geregeld die op de kachel past en een stuk de schoorsteen in geschoven moet worden. Vermoedelijk moet hierbij een klep verwijderd worden die in de schoorsteen zit (zie foto).

Houtkachel aansluiten op aanwezige rookgasafvoer

Nieuwe houtkachel aansluiten op reeds geflexte dubbelwandige RVS rookgasafvoer van rond 25 cm en binnenpijp 20 cm. Was van bestaande open haard. De kachel is 90 cm hoog en het plafond 245 cm. De muur, plafond en vloer zijn reeds gestuct, gelegd en geverfd zie bijgesloten foto's. Benodigde kachelpijpen zwart 15 cm rond en 2 mm dik en bochten/versleping met klep, rozet en nisbus moeten ook meegeleverd worden daar ik niet exact weet wat ik nodig heb en wie dit kan leveren. Montage liefst zo snel mogelijk daar kachel nu in de woonkamer staat. Ik hoor graag van u.

Klep in de schoorsteen plaatsen

De klep in mijn gemetselde open haard is verdwenen en wij willen een nieuwe. De globale afmetingen is 20 x 30 cm. De open haard is gevestigd in het midden van de woonkamer. Het afvoeren van het afval kan, maar moet eerst worden overlegd worden.

Partners

Partners van Casius