Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij loodgieters / installateurs voor rioleringsbuis vervangen:

Rioleringsbuis vervangen

Ik wil graag de gres rioleringsbuis vanuit mijn woning laten vervangen door een kunststofbuis en deze aansluiten op de gemeenteriolering. Aansluiting bevindt zich in toegankelijke kruipruimte en gaat daar direct de woning uit. Eerste deel (0.5 m) buiten de woning is reeds uitgegraven (circa 15 m). Materialen voor de vakman.
Onze klant uit Badhoevedorp (Noord-Holland) wenst(e) offertes van loodgieters / installateurs voor installatie- en leidingwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor rioleringsbuis vervangen uit heel Nederland:

Bestaande rioleringsbuis uitboren

Mijn probleem is op zich niet moeilijk. Ik kan alleen niemand vinden die aanbiedt wat ik nodig heb. Mijn jaren '30 huis bestaat een gietijzeren pijp naar het riool. Deze pijp loopt met een lengte van 5 meter onder de fundering van onze garage naar de rioolaansluiting van de gemeente. De binnendiameter van de gietijzeren pijp is ongeveer 130 mm. De pijp vervangen is geen optie, omdat mijn garage geen kruipruimte kent, maar een betonnen vloer/plaat. Deze pijp is nog aangelegd voordat de garage is gebouwd. Mijn idee was om ons riool te vernieuwen door een ø110 mm PVC pijp en die door de gietijzer pijp te laten lopen. Dit past goed, echter aan de binnenkant van de gietijzer pijp zit nogal wat aangekoekt. Deze pijp heeft reeds 80 jaar als riool gediend. Met hoogdrukslang van 7 meter van mijn eigen Karcher is de gietijzer pijp behoorlijk schoon gespoeld. Tevens heeft Zegwaard de pijp volledig schoon gespoeld. Echter het inbrengen van de ø110 mm pijp gaat moeilijk. Heeft u een boor(techniek) waarmee de gietijzer pijp aankoek kunt uitboren over een lengte van 5 meter?

Oude riolering relinen

Wij wonen in een oude tussenwoning uit bouwjaar 1906 waar in een minimale kruipruimte een heel oude bruine rioleringsbuis ligt van vermoedelijk gietijzer. Op die buis zijn de pvc-aansluitingen naar de woning aangelegd. De hoofdbuis is in slechte staat en is al eens doorgespoten en ook al eens gerepareerd. We willen de buis laten vervangen, maar daarbij niet alle vloeren in het toilet en de keuken moeten wegbreken. We hebben gehoord over nieuwe technieken, onder andere de 'kousmethode' die wellicht in ons huis is toe te passen. We nodigen bedrijven die die nieuwe technieken uitvoeren graag uit voor een bezoek, zodat de situatie kan worden beoordeeld. We ontvangen graag advies over de beste aanpak met bijbehorende prijsopgave.

Rioolrenovatie

Wij hebben een woning uit 1955. Er is een lek ontstaan in een liggende rioleringsbuis die in beton zit. Wij weten waar het lek zit. Je zou kunnen kiezen voor deelrenovatie. Maar wij overwegen totale renovatie aangezien de buizen meer dan 50 jaar oud zijn. Sommige buizen bevinden zich behalve in beton, ook nog eens onder de woning waar je er niet bij kunt vanuit een kruipruimte. Daarom liever verdere problemen voorkomen dan later moeten genezen. Het gaat dus om een horizontale buis. De diameter van die buizen schat ik op minimaal 10 cm. De hoofdbuis loopt van voor naar achter in een rechte lijn en schat ik op 18 meter lang. Dan is er nog een aftakking die ik op 7 meter schat. In totaal dus om en nabij de 25 meter riolering. De buizen zijn bereikbaar vanaf deksels direct voor de voorgevel, 1 meter onder de grond. Ook is er in de woning een oude, ongebruikte aansluiting die gewoon open is. Deze aansluiting bevindt zich midden in de woning, dus halverwege het rioolnet. De materialen waaruit de buizen zijn gemaakt zijn gietijzer, gres en asbest. Het gedeelte voor de gevel is pvc, de standleiding is ook grotendeels vervangen door pvc. De standleiding hoeft niet te worden meegenomen. Het gaat alleen om de liggende leiding. Weet u zo voldoende voor een prijsindicatie?

Renovatie van een riolering

Ik woon in een kleine woning uit bouwjaar 1886. Enkele maanden geleden is de oude riolering onder de woning onder hoge druk doorgespoten, in verband met een verstopping. Er is mij toen verteld dat de oude rioleringsbuis flink verroest is. Ik heb geen kruipruimte onder mijn woning. Graag bespreek ik hier ter plaatse de mogelijkheden om de buis te laten vervangen of om daar een kunststof binnenvoering in te laten aanbrengen zogeheten "relinen". Ik ontvang graag een offerte voor de verschillende opties.

Verzakte en gescheurde rioolbuis vervangen

De rioleringsbuis is buiten afgescheurd door verzakking, wat herhaaldelijke verstoppingen veroorzaakt. De buis moet uitgegraven worden, ongeveer 50 cm diep. De buis ligt op eigen terrein, niet betegeld en tijdelijk of permanent gerepareerd worden.

Staande toiletpot vervangen

De huidige toiletpot lekt. Een rioleringsbedrijf is er al bij geweest. De lekkage ontstaat bij het gebruik van de spoelknop, dus bij watergebruik. Op de rioleringsbuis zit een nieuwe manchet en de spoelbuis heeft achter in de pot een goede rubbersluiting met de spoelbuis. De rioleringsaansluiting is aan de onderkant. Betreft het toilet op de begane grond, graag oude toilet voor stort meenemen!

Riool aanleggen

Voor onze nieuwe badkamer op de begane grond moet een rioolafvoer worden aangelegd. Hierop dient een hangtoilet, een doucheafvoer en een wastafelafvoer te worden aangesloten. Tevens dient er een gootsteen van de keuken en bijkeuken op aan worden gesloten. Om onder/overdruk te voorkomen dient er waarschijnlijk een ontluchting te worden geplaatst bij begin van de rioleringsbuis, bij hangtoilet. De ontluchting kan via een doorvoer platte dak, 2. 5 meter hoog, naar buiten worden geleid. Ons huis kent op 2 plekken een doorvoer van de vuil water riolering naar buiten. Een van deze doorvoeren is 75 mm. Deze dient vervangen te worden door het nieuwe stuk van 110 mm. Buiten de fundering, voorkant, woning, dient het nieuwe stuk te worden aangesloten op de andere rioolafvoer van 110 mm.

Riolering vervangen

De rioleringsbuis vanaf mijn huis tot aan de gemeenteriolering, maximaal een meter of drie lang is oud, en er groeien boomwortels in. Daardoor heb ik regelmatig last van slechte doorstroming van het water uit mijn afvoeren. Vorige week is de riolering door gespoten, en de riolering is met een camera bekeken. Voorlopig kan ik dus weer even verder. Maar de boomwortels zullen door groeien, en dus moet de riolerinspijp vervangen worden door een van PVC.

Riolering herstellen

De rioleringsbuis die van ons huis naar de centrale afvoer loopt, circa 8 meter, dient vervangen te worden. Deze is door boomwortels vernield waardoor afvoer niet altijd meer goed functioneert. Hiervoor moet bestrating verwijderd worden, buis vrijgemaakt worden (graafwerk). Na vervangen buis dient alles weer netjes te worden afgewerkt (dus ook straatwerk). Aangezien ik om gezondheidsredenen zelf niet kan/mag graven wil ik dit door een specialist laten doen.

Rioleringsbuis repareren c.a. vervangen

De rioleringsbuis is bij het huis geknapt. Dit moet worden gerepareerd c.q. de buis met worden vervangen. Afstand van huis tot tuingrens is ongeveer 3 meter. E.e.a. moet in samenwerking / overleg met de gemeente omdat de buis ook weer op de riolering moet worden aangesloten.