Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor roest op stalen draagbalk onderzoeken:

Roest op stalen draagbalk onderzoeken

Ik zit met nog 2 andere appartementen in een VVE. de beneden woning is vrij breed, en daar staan 2 dubbele bovenwoningen op. er zijn 2 grote ruimtes onder dat beneden appartement, (even ruim gezegd 5 bij 10 m), daaronder lopen allerlei metalen balken die aan het roesten zijn.....Als die allemaal roestvrij gemaakt moeten worden en moeten worden geïmpregneerd. Heeft u enig idee hoeveel dat zou kosten?
Onze klant uit Rotterdam (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor roest op stalen draagbalk onderzoeken uit heel Nederland:

Balkon renoveren

Het betreft een balkon op de 2e verdieping. Er is sprake van roest van de stalen binten waardoor het uitzet en scheurvorming in de gevel is ontstaan. Mogelijk sprake van beton rot (onderzijde brokkelt af en er groeit een klein boompje aan de zijkant van het balkon). Metalen hekwerk eromheen moet vervangen worden. Het betreft een balkon van een jaren 30 huis. Afmetingen: 2 bij 1 meter.

Gasleiding repareren

Gasleiding vanaf meterkast is van staal en roest in de kruipruimte. Zit met koppeling aan koper buis die in woonkamer naar boven komt. Stalen buis moet vervangen worden.

Mogelijk betonrot en verroeste bint

Ik heb een appartement uit de jaren 30 met een balkon waar waarschijnlijk betonrot in een beginstadium in zit. Daarnaast is een een stalen bint wel gestraald met worden en daarna worden behandeld omdat er nu roest op zit. Ik verneem graag wat dit gaat kosten. Het balkon is 4 bij 1.20 meter.

Afdichting afvoer bad vervangen

Rondom de afvoer van mijn gietijzeren of stalen bad is wat roest te zien, daarom heb ik geprobeerd de bout van het afvoerplaatje/harenzeefje los te draaien maar dat lukt slechts voor circa 5 millimeter (en niet meer). Daardoor kwamen wel stukjes van de uitgeharde rubberring eronder los. Dit zal lekkage gaan geven, waardoor ik nu dus niet meer kan douchen. Het gaat om het losmaken van de bout/afvoerplaat/harenzeef van het bad en plaatsen van nieuwe/waterdichte rubberring/afvoerplaat in mijn bad en op de afvoer (en advies over verwijderen roest van gietijzeren/stalen bad).

Roest op stalen draagbalk onderzoeken

Op twee stalen draagbalken (H profiel) aan de straatkant van ons huis zit roest. In een ruimte van 1 bij 1 meter onder de vloer in de hal waar de wateraansluiting het huis binnen komt, is dit te zien. Er is geen kruipruimte onder ons huis. Op de stalen balk zit verder beton en dus kunnen we niet zien wat de status verder is. We willen weten of dit kwaad kan of dat dit nog jaren zo kan blijven zitten. De balk is niet doorgeroest. We zoeken iemand die een rapport kan maken met daarin de status van de balk. Ons huis komt namelijk in de verkoop en we willen hier iets over kunnen communiceren.

Uitpandige balkons renoveren

Renovatie van twee kleine (uitpandige) balkons aan de achterzijde (1 + 2 hoog). Verwijderen van bestaand metselwerk. Het leveren en aanbrengen van nieuwe gegalvaniseerde spijlen balkonhekken, gemonteerd op de voorzijde van de stalen balk omranding van de balkonvloeren. Het dekkend sausen/herstellen van de ondervloer. Ook is er roest wat aangepakt moet worden.

Reparatie van betonschade

De uitbouw aan ons huis rust op een stalen balk die aan de uiteinden door de buitenmuur loopt. Aan 1 kant is er waarschijnlijk sprake van roest en wordt het beton weggedrukt. Er zijn duidelijke scheuren waarneembaar.

Stalen deurkozijnen met roest en scheur repareren

Twee stalen kozijnen in de keuken zijn onderaan verroest. Verder is het onderste scharnier van één van de kozijnen gescheurd. Indien nog mogelijk reparatie, anders vervanging.

Betonnen balkon renoveren

Het betreft de renovatie van een balkon ter grootte van 110 x 330 centimeter op de eerste etage (dak van erker). Het is een betonnen balkon met een stalen hekwerk. Er is sprake van betonrot en roest (zie ook bijgevoegde foto's). Belangrijk vind ik een toekomstbestendige oplossing; liever in een keer goed dan alleen wat tijdelijk lapwerk.

Aanlegbalk en onderslagbalk vervangen

Na bouwkundig onderzoek blijkt dat de stalen onderslagbalk in de kelder is aangetast door roest en dat de eerste smeerbalk (bij de oplegging) rot is. Volgens deskundige is de onderslagbalk nog te herstellen en moet de houten vloerbalk worden aangeheeld conform het bestaande werk. Het betreft gewapend beton. De ruimte is 80 cm hoog. Er groeit iets van zwam/schimmel.