Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor lateien vervangen van erkers:

Lateien vervangen van erkers

Doordat de metalen balk van 90 jaar oud aan het uitzetten is, komen de bakstenen van de gevel naar voren boven het kozijn. Het betreft 2 kozijnen 2 erkers. De lateien dienen vervangen te worden, de huidige bakstenen dienen zorgvuldig terug geplaatst te worden met het juiste voegwerk.
Onze klant uit Rotterdam (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor lateien vervangen van erkers uit heel Nederland:

Latei repareren of vervangen

De vorige bewoners van ons huis hebben ooit de betonnen latei laten repareren door een kennis die waarschijnlijk niet vakkundig genoeg was. De latei was afgebrokkeld (misschien door betonrot, maar de exacte reden weten we niet). Deze kennis heeft waarschijnlijk het gat opgevuld met cement. Helaas hebben we daardoor last van cementsluier op het raam. Dit cement op de latei moet dus sowieso verwijderd worden en vervangen worden door iets wat geen cementsluier op het raam veroorzaakt. Maar misschien is de latei in zo'n slechte staat dat deze helemaal vervangen moet worden, dus het is fijn als de vakman van tevoren komt kijken, of dat de vakman 2 offertes opstelt: één voor het repareren van de latei en één voor het vervangen van de latei. Het gaat om een betonnen latei van 305 cm lang. Ook is er nog een kleinere latei daarnaast van 165 cm lang. Deze heeft een kleiner oppervlak wat gerepareerd is, dus het is de vraag of hier nog iets aan gerepareerd hoeft te worden. Beide lateien bevinden zich op de begane grond.

Latei repareren of vervangen

Boven mijn garagedeur zit een latei die los is gaan laten (zie foto). Die zou ik graag, indien mogelijk, hergebruiken en deugdelijk weer terug geplaatst zien. De afmetingen van de latei zijn 220 x 8 cm hoog. Er zitten twee lateien achter elkaar. De achterste zit nog goed.

Lateien in de gevel laten vervangen

De lateien van onze gevel voor en achter moeten vervangen worden.

Renovatieklus aan een hoekwoning

Offerte voor combinatieklus of een onderdeel: Standaard jaren '70 hoekwoning. Gevel moet gereinigd en opnieuw gevoegd worden (voor-, zij-, en achterkant). Aan voorkant en achterkant een barst in de voegen van hoek dak naar hoek kozijn (zie bijlage). Huis heeft begane grond, 1e en 2e verdieping. Breed c.a. 5.93 meter, diep c.a. 7.51 meter. Daarnaast moeten de zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren vervangen worden en de houten lijst gerepareerd/vervangen worden (zie bijlage). Controleren lateien op doorbuigen en roestvorming. Loodwerk aanbrengen over uitstekend lateien en houtwerk goot schilderen. En mocht de aannemer de volgende klussen ook kunnen oppakken, dan graag gecombineerde offerte voor: - Ventilatieroosters kruipruimte voor & achter, - Openslaande deuren naar tuin (inclusief materiaal), keukendeur dichtmaken en voorzien van raam (raam wat nu boven aanrecht zit vervangen voor 1 groot rechthoekig raam tot aan designradiator). Zie grove schets in bijlage, - Aansluiting realiseren voor wasmachine & droger op 2e, - Ondersteuningsconstructie dakkapel moet worden verbeterd, - Herstellen dakbeschot.

Lateien boven kozijnen inmetselen

Wij hebben op de begane grond in onze achtergevel onlangs 2 houten kozijnen laten vervangen. Er werd ons door de vakman toen aangeraden om boven die kozijnen 2 stalen lateien of stalen profielen van respectievelijk 180 en 270 cm aan te laten brengen, want er zit nu helemaal niets om de gevel op te vangen. Er moeten daarbij 3 lagen bakstenen worden verwijderd en weer worden teruggeplaatst en gevoegd. Ik hoor graag van u wat hiervoor de kosten zijn. Ik heb op de 1e verdieping ook een kozijn zonder latei en laat graag even beoordelen of er daar ook één nodig is.

Lateien met betonrot repareren

De latei van ons kozijn begint betonrot te vertonen. Ik wil de latei laten vervangen of opvullen. De gehele latei is rond de 1.80 meter lang. Het gaat om een stuk brokkelig beton van c.a. 50 cm boven het raam. Graag een prijsindicatie en beschikbaarheid. Goed bereikbaar met een ladder.

Lateien laten vervangen

We willen onze kozijnen vernieuwen maar daarvoor dienen eerst de lateien te worden vervangen. De staat van de huidige lateien is redelijk, maar ze zouden het kunnen begeven zodra de oude kozijnen eruit worden gehaald. Ik kan me voorstellen dat er een tijdelijke draagconstructie moet worden geplaatst, maar dit weet ik niet zeker. Het gaat om ongeveer 2 kozijnen van beide circa 2.00 meter. Beide in de buitenmuur waarvan één op de begane grond en één op de eerste verdieping (bij balkon) De buitenmuur is achterom ook goed bereikbaar (via een binnentuin). De kozijnen zelf hoeven niet aangeschaft of geplaatst te worden, dit is al uitbesteed.

Lateien in de gevel laten repareren

Aan de voorzijde en achterzijde van de woning zijn de lateien slecht. Deze wil ik graag laten repareren/vervangen.

Nieuwe stalen latei plaatsen in de buitenmuur

Mijn buitenmuur heeft nu twee lateien en deze moeten verwijderd worden en 1 stalen latei geplaatst worden. En het slopen van een muurtje (circa 1 meter breed en 75 cm hoog) en een bestaand raamkozijn. De nieuwe pui staat in bestelling. Boven de latei zijn een aantal bakstenen kapot gegaan, deze moeten vervangen worden (circa 10 stuks) en opnieuw een stukje metselen. Hiervoor kunt u de stenen van het stukje muur dat gesloopt is, gebruiken.

Raam in buitenmuur vervangen door openslaande deuren

Ik wil graag de ramen in de buitenmuren vervangen door openslaande deuren. Ik wil graag drie ramen groter laten zagen, zodat er in plaats van de huidige kozijnen (1200 x 800 mm bxh) kozijnen in geplaatst kunnen worden van (1200 x 2150 mm BxH). Dus prijs voor gaten maken, lateien plaatsen (zie afbeelding voor huidige ramen). Daarnaast wil ik graag 1 nieuw gat zagen, inclusief lateien plaatsen in de buitenmuur ten behoeven van dubbele deuren, gatmaat (2000x2000mm). Exclusief afvoeren puin.

Partners

Partners van Casius