Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor schoorsteen dicht maken:

Schoorsteen dicht maken

We hebben een ongebruikte schoorsteen waar vroeger een open haard op uit kwam. Deze moet vakkundig afgesloten worden en waterdicht gemaakt worden, zodat er geen water door naar binnen kan lopen.
Onze klant uit Mijnsheerenland (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor schoorsteen dicht maken uit heel Nederland:

Vergroten van schoorsteen rookkanaal

Wij willen een nieuwe vrijstaande hout kachel. Hiervoor hebben we een rookkanaal van 150mm nodig. Ons huidige rookanaal is 135mm en bestaat uit beton elementen. Graag zouden wij een flexibele dubbelwandig rookkanaal in ons huidige schoorsteen willen. Vanaf de begaande grond, 1e verdieping zolder tot door de schoorsteen op de nok van het dak. Dit past helaas niet door de bestaande rookkanaal, hiervoor zullen we de schoorsteen van beneden tot boven moeten open breken ruimte maken en het plaatsen van het nieuwe rookkanaal. alles weer dicht maken en het weer netjes afwerken. Graag zou ik een offerte krijgen van de geschatte kosten. Komen kijken voor het maken van een offerte is mogelijk. de totale hoogte van de schoorsteen is 8.80m. Graag hoor ik van u. Al vast bedankt!

Brink luchtverwarming vervangen

Vervanging van een oude Brink heteluchtverwarming inclusief Brink WTW unit. Deze dienen vervangen te worden voor een indirect Brink gestookte luchtverwarmer Elan 10 + renovent Elan WTW inclusief honeywell Lyric thermostaat, het plaatsen van een RV-sensor in de badkamer, het reinigen van de kanalen en het verwijderen van de schoorsteen/pijpen, dicht maken van het dak etc. i.v.m. verdwijnen afvoer.

Schoorsteen verwijderen

Ik wil mijn schoorsteen laten verwijderen tot op het dak. Ongeveer 5 tot 6 m lang en 70cm breed. Het gat mag of dicht, of dat stukje mag blijven bestaan. Het begint op de begane verdieping tot het dak op de 2e verdieping.

Houtkachel aansluiten op een te vervangen openhaard rookkanaal

In mijn huis zit een gemetselde, vrijstaande schoorsteen, waarin een open haard zit verwerkt. Bovenin die haard zit een vierkante smoorklep van ca. 15 x 15 cm. Ik wil die haard er zelf uit slopen. Hoger op de schoorsteen moet echter een ronde aansluiting komen, waar ik een vrijstaande houtkachel op kan aansluiten. De haard en de schoorsteenmantel kan ik zelf weg halen en ik maak hem ook zelf dicht. Het schoon metselwerk wordt nog gestuct. Het gaat uiteindelijk dus op het verleggen van het rookkanaal, naar de voorzijde van de schoorsteen.

Nokverhoging plaatsen

Wij willen een dakverhogen of nokverhoging laten maken over de hele breedte van de woning, schoorsteen kan verwijderd worden. Liefst zouden we de voor en achtergevel recht omhoog willen laten opbouwen zodat als het ware de gehele kap omhoog gaat. Als dit niet mogelijk is dan zo dicht mogelijk richting de voor en achtergevel. Inclusief plaatsen van binnenwanden en een bergzolder in de nok (bij voldoende hoogte) Bij voldoende budget overwegen we zonnepanelen aan de gehele voorzijde. Vergunning in de offerte opnemen. Afmetingen worden hopelijk 4,5 breed bij 9 meter. Oplevering nog niet bekend, graag in overleg. Voorkeur metsel constructie met kunststof kozijnen.

Dak van buitenaf isoleren + verwijderen schoorsteen

We willen het dak van buiten af laten isoleren met een duurzaam isolatiemateriaal, welk materiaal weten wij nog niet. Het huis is 8 bij 10 m met een hellingsgraden van 55. Daarnaast gaat het om het verwijderen van de schoorsteen op het dak (ongeveer 1 m hoog) en dak weer dicht maken. We willen graag dakpannen hebben. Wij willen in juni of juli de klus uitvoeren. Wellicht is een stijger nodig.

Schoorsteen binnen verwijderen, buiten dichten en plafond dichten

In onze woonkamer hebben we deels de haard en schoorsteen gesloopt, maar willen dit helemaal gesloopt en gedicht hebben. Het plafond moet glad worden, zodat deze gestuct kan worden. De schoorsteen buiten willen we graag dicht hebben in verband met vocht en/of vuil dat erin kan komen. De schoorsteen is ongeveer 60 cm bij 40 cm. Buiten moet nog gesloopt worden, binnen is wel gesloopt. De vorige bewoners hebben de schoorsteen gebruikt voor de gaskachel. Afvoeren doen wij zelf.

Schoorsteen slopen en daarna stucen

Ik wil de schouw in een appartement op de begaande grond laten verwijderen. Het materiaal hoeft niet te worden afgevoerd. Daarna de stukadoor laten komen en laten dicht maken.

Schoorsteen/ schouw verwijderen en steunbalk verplaatsen

Schouw en schoorsteen (ingemetselde paal) eerste verdieping verwijderen. Bestaat een kans dat de schoorsteen een steunende functie heeft en dat steunbalk er voor in de plaats moet komen. Ook een lage steun balk op de eerste verdieping verwijderen en eventueel functie met hogere balk overnemen. Op het dak hoeft de schoorsteen niet weg, alleen binnen, als het maar dicht gemetseld wordt.

Gashaard, schouw en deels schoorsteen verwijderen

In mijn aankomende woning hebben we een gashaard met stenen schouw staan, die we eigenlijk weg willen hebben. Het gaat alleen om de woonkamer, de schoorsteen loopt achter een wand in de slaapkamer naar het dak, maar dat is geen issue. Het plafond moet dicht, daar waar de schoorsteen zat in de muur moet opnieuw gestuct worden, muur is 444 cm bij ongeveer 260 cm. Tevens zit er een scheur in de tegenoverliggende muur van boven tot aan beneden, deze willen we gelijk ook laten repareren. De gasleiding loopt volgens ons naar de trapkast en mag daar afgesloten worden.

Partners

Partners van Casius