Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor openhaard schouw metselen:

Openhaard schouw metselen

We hebben een vrijstaande woning uit 1890 gekocht en willen graag de openhaard schouw laten metselen. De openhaard is in de woonkamer en voor zover we weten de vorige bewoners hebben het in 23 jaar niet gebruikt. We hebben zoals u ziet op de foto's de oude schouw al er uit gesloopt en is nu een open plek. Ons voorkeur gaat om het zoals de foto's van idee 1 of 2 terug te zien.
Onze klant uit Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor openhaard schouw metselen uit heel Nederland:

Open haard inbouwen

Wij willen in ons nieuw te bouwen huis een openhaard laten plaatsen en een schoorsteenkanaal laten aanleggen. De schouw moet ongeveer 1 meter worden.

Open haard vervangen door houtkachel

Wij willen graag een bestaande openhaard (in een schouw) vervangen door een houtkachel en deze een paar meter naar rechts (iets meer naar de hoek; zie foto's) verplaatsen. Is dit mogelijk en wat zouden hiervan globaal de kosten zijn?

De schouw stucen

Ik wil graag de openhaard straks gestuct hebben. de schouw loopt tot het plafond. (Ongeveer 220cm) Op grondhoogte is de schouw ongeveer 1 meter breed en 50 cm diep. Verder omhoog is de schouw ongeveer 80 cm en 50 cm diep. Puur en alleen de schouw moet van top tot teen gestuct worden. Kan foto's sturen indien noodzakelijk.

Openhaard/schouw en vensterbanken afbreken

Wij gaan medio juni naar een andere woning en daar zit op dit moment een namaak marmeren schouw in en namaak marmeren vensterbanken (voorzijde en slaapkamer) die we graag willen wegbreken. Daarvoor in de plaats willen we graag vensterbanken van gelakt hout. En het plan is om een houtkachel aan te sluiten op het rookkanaal. Graag ook afwerken/stucen van de muur na wegbreken van de schouw.

Openhaard en rookkanaal verwijderen

Het betreft een eengezinswoning waarbij wij de open haard en het rookkanaal willen laten verwijderen. De schouw in de woonkamer slopen we zelf. Het rookkanaal op de 1e etage, de 2e etage (zolder) en het dak durf ik mij niet aan te wagen. De betonnen vloeren en het dak dienen dicht gemaakt te worden. Het puin zullen wij zelf afvoeren.

Openhaard en rookkanaal verwijderen

Ik zoek een aannemer of een openhaardenspecialist die mijn openhaard, inclusief rookkanaal en schouw, kan verwijderen. Het gaat om een stenen, gemetselde en vervolgens gestuukde openhaard. Het gaat om een hoekwoning met een eerste- en tweede verdiepingen. Daarnaast dient de schoorsteen van het dak verwijderd en dichtgemaakt te worden.

Openhaard verbouwen

De huidige openhaard is al redelijk ver afgebroken. Maar we willen kijken naar de mogelijkheden om weer een autenthieke openhaard van natuursteen (indien mogelijk Travertin) te bouwen! Het rookkanaal is dus al aanwezig. En ik weet niet of dit van belang is, maar de luchtschacht van de onderburen zit achter de schouw. Graag uw advies en een mogelijkheden met betrekking tot het het ontwerp.

Schouw en openhaard verwijderen

Openhaard op de begane grond verwijderen. oude wonig met schouw met gas open haard rookkanaal blijven afdichten voor toekomst schouw gemetseld tegen de gevel, met een koof naar boven en deze is gestuukt

Gashaard verwijderen

Ik zou graag de opties willen weten voor het verwijderen van een gashaard. Het gaat om de haard en de schouw die geplaatst zijn in een 1 verdiepingswoning. Het is niet gemetseld. Hoeveel zou dat gaan kosten ongeveer, Ik zou volgens mij zelf de schouw zelf weg kunnen halen dan gaat het voornamelijk om de gas aanvoer wegwerken en het dak dichtmaken. Er is ook nog aan gedacht om de openhaard te omkoven, zou dat ook een optie zijn.

Open haard en schouw verwijderen

Alleen in woonkamer schouw en open haard slopen. Aan de openhaard zitten aan beide kanten 2 betonnen plateaus vast van 1,5 meter. Aan voorkant van openhaard ook 1 plateau. Rusten m. I op bakstenen constructie. Graag offerte in en exclusief afvoer van sloopmateriaal