Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor openhaard schouw metselen:

Openhaard schouw metselen

We hebben een vrijstaande woning uit 1890 gekocht en willen graag de openhaard schouw laten metselen. De openhaard is in de woonkamer en voor zover we weten de vorige bewoners hebben het in 23 jaar niet gebruikt. We hebben zoals u ziet op de foto's de oude schouw al er uit gesloopt en is nu een open plek. Ons voorkeur gaat om het zoals de foto's van idee 1 of 2 terug te zien.
Onze klant uit Krimpen aan den IJssel (Zuid-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor openhaard schouw metselen uit heel Nederland:

Verbouwing keuken en herstel woonkamer

Wij zoeken een stukadoor voor de volgende klussen: Herstelwerkzaamheden door het verwijderen van een openhaard/schouw +/- 3 m2. (wand en plafond). - De gehele keuken stucen, wanden en plafond. De wanden vanaf 75 cm hoog +/- 10 m2 zodat het schilderklaar is en het plafond van +/- 6,5 m2 . - Een scheidingswand tussen de eetkamer en de keuken zodat ook deze schilderklaar. +/- 7 m2

Schouw verwijderen en rookkanaal afdichten

De schouw/openhaard in de kamer willen wij verwijderen voor meer ruimte in woonkamer. We weten niet of dit mogelijk is en of de schouw een draagfunctie heeft. We laten iemand daar graag naar kijken. De afmeting is ongeveer 1-1,20 meter x 75 cm x 2,50 meter hoog. Het rookkanaal moet worden afgedicht. Afvoerkosten graag apart vermelden op de offerte.

Open haard inbouwen

Wij willen in ons nieuw te bouwen huis een openhaard laten plaatsen en een schoorsteenkanaal laten aanleggen. De schouw moet ongeveer 1 meter worden.

Open haard vervangen door houtkachel

Wij willen graag een bestaande openhaard (in een schouw) vervangen door een houtkachel en deze een paar meter naar rechts (iets meer naar de hoek; zie foto's) verplaatsen. Is dit mogelijk en wat zouden hiervan globaal de kosten zijn?

De schouw stucen

Ik wil graag de openhaard straks gestuct hebben. de schouw loopt tot het plafond. (Ongeveer 220cm) Op grondhoogte is de schouw ongeveer 1 meter breed en 50 cm diep. Verder omhoog is de schouw ongeveer 80 cm en 50 cm diep. Puur en alleen de schouw moet van top tot teen gestuct worden. Kan foto's sturen indien noodzakelijk.

Openhaard/schouw en vensterbanken afbreken

Wij gaan medio juni naar een andere woning en daar zit op dit moment een namaak marmeren schouw in en namaak marmeren vensterbanken (voorzijde en slaapkamer) die we graag willen wegbreken. Daarvoor in de plaats willen we graag vensterbanken van gelakt hout. En het plan is om een houtkachel aan te sluiten op het rookkanaal. Graag ook afwerken/stucen van de muur na wegbreken van de schouw.

Openhaard en rookkanaal verwijderen

Het betreft een eengezinswoning waarbij wij de open haard en het rookkanaal willen laten verwijderen. De schouw in de woonkamer slopen we zelf. Het rookkanaal op de 1e etage, de 2e etage (zolder) en het dak durf ik mij niet aan te wagen. De betonnen vloeren en het dak dienen dicht gemaakt te worden. Het puin zullen wij zelf afvoeren.

Openhaard en rookkanaal verwijderen

Ik zoek een aannemer of een openhaardenspecialist die mijn openhaard, inclusief rookkanaal en schouw, kan verwijderen. Het gaat om een stenen, gemetselde en vervolgens gestuukde openhaard. Het gaat om een hoekwoning met een eerste- en tweede verdiepingen. Daarnaast dient de schoorsteen van het dak verwijderd en dichtgemaakt te worden.

Openhaard verbouwen

De huidige openhaard is al redelijk ver afgebroken. Maar we willen kijken naar de mogelijkheden om weer een autenthieke openhaard van natuursteen (indien mogelijk Travertin) te bouwen! Het rookkanaal is dus al aanwezig. En ik weet niet of dit van belang is, maar de luchtschacht van de onderburen zit achter de schouw. Graag uw advies en een mogelijkheden met betrekking tot het het ontwerp.

Schouw en openhaard verwijderen

Openhaard op de begane grond verwijderen. oude wonig met schouw met gas open haard rookkanaal blijven afdichten voor toekomst schouw gemetseld tegen de gevel, met een koof naar boven en deze is gestuukt