Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor scheuren in de muur behandelen:

Scheuren in de muur behandelen

Er is sprake van een horizontale scheur en een gat in een niet-ondersteunende zandstenen muur in woonhuis. Dit bevindt zich in het toilet en het wordt wellicht erger bij aanstaande renovatie van dit toilet. Dit moet derhalve eerst verholpen worden, voordat we aan de renovatie kunnen beginnen.
Onze klant uit Linschoten (Utrecht) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor scheuren in de muur behandelen uit heel Nederland:

Schilderwerk binnen en scheuren behandelen

Het betreft een offerte aanvraag voor schilderwerk in de woonkamer en badkamer. De muur in de woonkamer vertoont ook een paar flinke scheuren die hersteld moeten worden. De scheuren zijn gemeten en het afgelopen half jaar niet meer gegroeid. Het gaat om 1 lange muur in de woonkamer (ca. 20 m2) en de kleine stukken wand in de badkamer (voornamelijk tegels, maar verf bovenrand, is afgebladderd, ca 5 m2).

Vermoedelijke waterslag in de leidingen

Vermoedelijk hebben wij last van waterslag, als de wasmachine of iets dergelijks aanstaat hoor je "hard getik" onder de vloer vandaan komen, je voelt aan de koude vloer waar de waterleiding precies zit, de vloer gaat dan ook bol staan. Ook ontstaan er scheuren in de muur bij de plafondranden en de keukenkastjes gaan met de tijd steeds schever hangen. Graag een deskundig iemand die mij hierbij kan helpen en naar de leidingen kan kijken. De grond onder de vloer is overigens wel droog.

Laminaat en muur na een lekkage herstellen

Door sneeuwval en smeltende sneeuw is er in mijn tussenwoning lekkage ontstaan. Doordat het water binnen liep langs de muren, zitten er nu scheuren in de muren. Daarnaast is het laminaat gaan opzetten en bol gaan staan. Voor de verzekering moet ik een offerte opvragen voor het laminaat en om de muren te herstellen/stucen of verven.

Binnenmuur verwijderen

In ons oude huisje dat op veengrond staat, is een grote horizontale scheur ontstaan in een binnenwand. Ik heb oude tekeningen opgevraagd waarop de bouwaanvraag staat en hoe ze de fundering gemaakt zouden hebben. De plaats van de stenen binnenwanden op de tekening komt niet overeen met waar ze de binnenwanden geplaatst hebben en dan met name wand G en H. In deze muren zijn scheuren ontstaan en dan met name muur G tussen de keuken en slaapkamer. We hebben een keer een knal gehoord maar er niet bij stil gestaan dat dit de muur geweest is. Nu is er een grote horizontale scheur over de volledige breedte van de muur, op sommige plekken kun je er doorheen kijken naar de andere ruimte. Volgens de bouwaanvraag zouden de binnenwanden ergens anders komen of waren, zoals muur G, helemaal niet gepland. Er zou een vide komen, dus ook geen verdiepingsvloer. De mensen die er woonden hebben dus vroeger later besloten dat er wel binnenwanden geplaatst moesten worden en ook een verdiepingsvloer moest komen. De verdiepingsvloer is gemaakt op de tussenbalken K. Voor zover ik dit kan zien zitten die ongeveer 130 cm uit elkaar. Ze steunen waarschijnlijk nu ook op de binnenmuren waar ze die kruisen. Nu is de vraag: komt de scheur nu door het feit dat deze muur geplaatst is waar er geen funderingspalen zitten, is het gewicht te groot en dit in combinatie met de veengrond waar ons huis opstaat.? Aan de vloer is verder niets te zien, deze is net zo scheef als eerst. We willen deze binnenwand G wel verwijderen en dan het gedeelte met de deuren naar de hal en wand H laten staan. Zou dit kunnen.... er zou dan een steunbalk geplaatst moeten worden waar nu wand H zit. Een offerte is moeilijk uit te brengen maar het zou dan in principe gaan om het plaatsen van een steunbalk (eventueel daarbij ook slopen van de muur, afvoeren puin en de keukendeur dicht metselen). Graag ontvangen we hierover advies.

Funderingsherstel

Het huis is van 1910 en heeft geen fundering, wat later op de begane grond tweede muur opgebouwd is en dan met fundering. Het huis heeft een betonnen vloer en heeft geen kruipruimte. De muur van het voorkant ‘buiten kant van huis’ heeft twee kleine scheuren- net boven de begane grond op de ramen. En een deur van de slaap kamer boven is +- 7mm gezakt. Ik wil heel graag weten: 1. Of dat komt door de fundering? 2. Hoe erg is dat, dat het huis geen fundering en geen kruipruimte heeft.

Plafond met lekkage- en verbouwschade herstellen

Ik wil graag het plafond in de keuken van een herenhuis laten herstellen na een flinke lekkage en de plafonds in de woonkamer en hal na schade door verbouwing (bovenburen heb een muur gesloopt. Daarop is het stucwerk in de hal (3 m2) en voorkamer (15 m2) gaan scheuren en moet hersteld worden). Voor beide klussen heb ik een aparte offerte nodig, omdat de waterschade door de oude bewoners is veroorzaakt en de scheuren in het stucwerk door de nieuwe. Ik hoor graag wat u voor mij kunt betekenen. Het betreft 2x een verzekeringsschade. Wanneer de verzekering akkoord geeft op de offerte kunnen de werkzaamheden uitgevoerd worden.

Scheuren in de gemetselde spouwmuur herstellen

Ik wil graag 2 scheuren in de buitenste muur van een spouwmuur laten herstellen. De scheuren zijn ongeveer 2 a drie meter en lopen door de stenen heen. 1 scheur loopt in de hoek van de gevel. De andere scheur zit midden op de gevel, die is een meter of drie lang. Wat kost het uitbikken van de scheuren en het uitwisselen van kapotte stenen= Inclusief steigerwerk: een kleine hoge steiger. Graag een gratis en vrijblijvende offerte. Het betreft een vooraf afgesproken en aangenomen vaste prijs.

Licht ontzette gevel met scheuren renoveren

In de achter gevel zit er onder het kozijn scheuren. De oppervlakte waar in de scheuren zitten is ongeveer 12 m2. De muur is al iets ontzet. Graag zou ik een afspraak met u maken om de mogelijkheden te bespreken en advies te ontvangen.

Vochtproblematiek opsporen en verhelpen

Ik heb een aantal vochtproblemen in mijn huis (het is een souterrain woning). Omdat ik dit huis graag wil kopen (ik huur het nu) wil ik weten hoe erg deze vochtproblemen zijn en wat het gaat kosten om dit op te lossen: 1) De muur in de keuken grenst met de tuin en brokkelt letterlijk af. Er zitten dikke scheuren in met oranje plekken. 2) Er is een grote lekkage geweest in badkamer, zo erg dat het doorsloeg naar mijn buren, zelf had ik een wand met een schimmelplek. In maart 2016 is de lekkage gerepareerd en de muur is opgedroogd. Toch betwijfel ik of alles ook echt goed gerepareerd is. 3) Enorm vochtige kelder naast mijn ingang waardoor het er stinkt naar een muffe lucht in mij hal. 4)Geen ventilatie mogelijkheid aanwezig in mijn slaapkamer en badkamer. Beiden tonen kleine schimmelplekjes.

Stuc- en schilderwerk na waterschade

Wij hebben forse waterschade aan de wanden en het plafond van onze badkamer door een lekkage bij onze bovenburen. Er zitten 2 scheuren in het plafond, de muur in de badkamer en de kamer ernaast zijn aangetast en in de gang en meterkast is ook duidelijk waterschade te zien. Wij moeten zelf een offerte opvragen voor het herstel, zodat deze kan worden goedgekeurd door de verzekering. Mijn inziens moet het gehele plafond in de badkamer opnieuw worden gestuukt en in de gang een deel. In de kamer moet de muur (of een deel) opnieuw geschilderd worden. Maar eerst moet de vocht uit het plafond en de muren. Ik hoop dat u ons kunt helpen en maak graag een afspraak om alles hier te beoordelen en op te meten.

Partners

Partners van Casius