Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Gemetselde schoorsteen vervangen? Wilt u weten wat de kosten zijn? Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij onze erkende gevelspecialisten / metselaars uit uw eigen regio. U komt heel eenvoudig en snel in contact met één gevelspecialist / metselaar of meerdere gevelspecialisten / metselaars bij u uit de buurt.

Na het eerste telefonische contact en/of een vrijblijvend offertebezoek aan huis ontvangt u van elke gevelspecialist / metselaar een gratis offerte, met een prijs- en kostenspecificatie voor: gemetselde schoorsteen vervangen. Zo ontvangt u snel offertes met prijzen en weet u wat onze gevelspecialisten / metselaars u aan kosten berekenen. Vergelijk de prijzen èn voorwaarden... en kies uw gevelspecialist / metselaar!

Casius brengt u uitsluitend in contact met goed beoordeelde en erkende gevelspecialisten / metselaars in uw regio.

Voor een gevelspecialist / metselaar, goed èn betaalbaar, uit uw directe omgeving bent u bij Casius aan het juiste adres!

Eerder aangevraagde offertes voor: gemetselde schoorsteen vervangen

Schoorsteen vernieuwen

Met de buren delen wij een gezamenlijke schoorsteen die momenteel door geen van beiden gebruikt wordt. De schoorsteen verkeert al decennia in slechte staat (lekkage aan beide kanten) maar nu is er een gezamenlijk besluit daar wat aan te doen. Wij willen de schoorsteen voor zover die boven de nok uitsteekt volledig vernieuwen. De buurvrouw meldt hierbij graag een houtkachel te willen. Dit vraagt vermoedelijk een andere oplossing waarover wij graag advies willen. De oude gemetselde schoorsteen is absoluut brand onveilig maar kan dit met een ingestoken pijp (voor bijvoorbeeld een houtkachel) opgelost worden?

Beschadigde schoorsteen repareren

Vorige winter is er een deel van een baksteen op onze oprit gevallen, die waarschijnlijk afkomstig is van onze gemetselde schoorsteen. Wij kunnen dat vanaf de grond niet beoordelen. We laten daarom graag een vakman kijken wat de staat van de schoorsteen is. We horen graag welke reparaties nodig zijn en wat daarvoor de kosten zijn. Ons huis heeft 2 woonlagen met daarboven een zolderverdieping.

Gemetselde schoorsteen vervangen

Wij wonen in een hoekwoning en hebben op de nok van ons pannendak een oude schoorsteen staan die aan vervanging toe is. We laten de oude schoorsteen graag verwijderen en een nieuwe opmetselen. We willen de klus hier laten opmeten en ontvangen daarna graag uw offerte. Er is geen haast met de klus, er is geen lekkage.

Lood bij de schoorsteen vastzetten of vervangen

Op het dak van onze eengezinswoning staat een gemetselde schoorsteen waar een loodslab los zit. Ik laat dat lood graag goed vastzetten of vervangen om lekkage te voorkomen. Ik hoor graag vooraf wat de te verwachten kosten hiervoor zijn.

Rookkanaal wegbreken en opnieuw opmetselen

Ons rookkanaal lekt op zolder. Op de eerste verdieping is er geen originele schoorsteen meer, daar zit dubbelwandige pijp. Maar vanaf de vloer van de zolder tot de nok, iets minder dan 4 meter hoog, loopt nog de oude gemetselde schoorsteen. Die is slecht van binnen en willen we weggebroken en opnieuw opgemetseld hebben want helaas is de binnendiameter van het bestaande kanaal 14 cm en daar kan dus geen 15 cm flexibele buis doorheen. Dus: wegbreken schoorsteen van vloer tot aan nok, het stuk schoorsteen op het dak is wel goed, en dan weer opnieuw opmetselen en aan laten sluiten op bestaande schoorsteen.

Schoorsteen renoveren

Op de nok van onze eengezinswoning staat een gemetselde schoorsteen, die renovatie behoeft. Er moet nieuw lood worden geplaatst en de voegen moeten worden nagekeken en indien nodig worden vervangen. Ik maak graag een afspraak om de klus hier te laten beoordelen. Daarna ontvang ik graag uw plan van aanpak en een offerte.

Schoorsteen weer opmetselen

We hebben de bestaande gemetselde schoorsteen verwijderd omdat deze niet stabiel was en we momenteel het dak renoveren. Vanwege de nieuw aan te brengen loodslab was dat de beste optie. De schoorsteen is tot net onder het dakbeschot verwijderd. Graag zou ik willen weten wat de kosten bij benadering zijn om de schoorsteen weer op te metselen. Betreft ongeveer 150 stenen. 6 Per laag. We staan nu voor de keuze om de schoorsteen nu meteen opnieuw op te metselen of even te wachten tot het dak af is om het dan achteraf te doen. Ik hoor het graag.

Gemetselde schoorsteen renoveren

Ik wil de voegen laten vernieuwen van mijn 40 jaar oude schoorsteen. Vanwege de leeftijd van de schoorsteen gaat mijn voorkeur uit naar slijpen. Ook laat ik graag de schoorsteendeksel vernieuwen. En tot slot moet er in totaal 4 meter loodslab vervangen worden.

Schoorsteen met rookkanaal opmetselen

Ik woon sinds enige tijd in een twee-onder-een-kapwoning waar door de vorige bewoners de gemetselde schoorsteen van het dak is verwijderd. Het rookkanaal is nog wel aanwezig op de zolderverdieping daaronder. Ik wil de schoorsteen weer laten opmetselen en het rookkanaal daarin laten aansluiten op het bestaande kanaal. Ik laat de klus hier graag even bekijken en ontvang daarna uw offerte.

Gemetseld rookkanaal vervangen

De open haard is verwijderd uit de woonkamer. Nu willen wij graag een losse kachel in de woonkamer. Hier voor moet er een aansluiting gecreëerd worden in de woonkamer op de bestaande oude gemetselde schoorsteen. Het liefst in combinatie met een felxibele pijp naar boven.

Partners

Partners van Casius