Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor dubbele schoorsteen renoveren:

Dubbele schoorsteen renoveren

Graag een globale en vrijblijvende prijsindicatie voor: het schoonspuiten, voegen uithakken en weer opnieuw voegen, impregneren van een dubbele schoorsteen (2 huizen aan elkaar). Verder is de diamant gescheurd twee vogelkappen plus nesten verwijderen. De woning telt 2 etages plus een puntdak.
Onze klant uit Purmerend (Noord-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor dubbele schoorsteen renoveren uit heel Nederland:

Dubbele nokverhoging maken

Betreft een dubbele nokverhoging van ongeveer 5.70 breed en 4 meter diep zelfde stijl als bij de buren zie foto. Betreft onze nieuw aan gekochte woning. Wij willen dat het hetzelfde wordt als bij de buren. Daarbij moet de nokverhoging om de schoorsteen heen. Deze moet casco gebouwd worden. Tekeningen en vergunningen ook door de vakman laten aanvragen.

Ventilatiesysteem maken

Ik begon mijn zoektocht met luchtreiniging van (ultra) fijnstof, maar ik twijfel over de effectiviteit van circulerende reinigers, hoewel die relatief goedkoop zijn. Vandaar dat ik nu op zoek ben naar mogelijkheden voor luchtreiniging bij invoer, voor de woonkamer (in en uit) en slaapkamer (in). Wij hebben een rijtjeswoning (drie woonlagen) zonder bestaande centrale ventilatie. Echter we hebben wel een ongebruikte schoorsteen midden in het huis. In de woonkamer zijn daar alle vier zijdes toegankelijk, maar 1 hoek valt samen met de muren voor de gang en trap. Mijn idee is dus dat er een dubbele buis in de schoorsteen verticaal wordt geplaatst, met een in- en uitvoer aan overstaande zijdes in de woonkamer voor warmteterugwinning. Geen aparte wtw unit lijkt me nodig. Ik wil echter wel een luchtreiniging op de invoer met goede performance op ultrafijnstof, dus pm1 of zelfs pm0.1. Die zou op zolder toegankelijk moeten zijn voor onderhoud. In de woonkamer is al 1 gat open met een ventilatierooster, verder nergens. Op zolder is er ook een in- en uitlaat voor de ketel vlak naast de schoorsteen, welke ook misschien gebruikt kan worden. In de slaapkamer lijkt me luchtinvoer voldoende, door lichte overdruk lijkt me de schone lucht te verspreiden en te ontsnappen door het bovenluikje. Ik begrijp dat het makkelijkst is om ter plekke een kijkje te nemen, maar ik hoor wel graag richtprijzen voordat ik bedrijven uitnodig. Ik ga ervan uit dat de kosten aanzienlijk lager zullen zijn dan bij volledige renovatie en bij ventilatie van alle kamers.

Schoorsteen slopen en keuken renoveren

Het betreft een dubbele opdracht. 1) slopen schoorsteen van oude keuken, welke loopt van vliering, via tweede verdieping naar eerste verdieping. De schoorsteen op het dak dient te worden verwijderd en gedicht. Hierna zal de begane grond en de eerste verdieping afgewerkt moeten worden. 2) renoveren keuken. Het keukenblad van de oude keuken is nog goed, maar de keukenkastjes en de deurtjes zijn oud en in slechte staat. De opdracht bestaat uit op maat vernieuwen van de kastjes en de kastdeuren, alsmede vervangen afzuigkap. Het gaat alleen om onderkasten.

Schoorsteen opnieuw voegen

Ik wil twee schoorstenen opnieuw laten voegen. Het gaat om een rijtjeshuis in Schagen, ongeveer 40 jaar oud. Het betreft twee dubbele schoorstenen (2 woningen met een schoorsteen). De schoorstenen zijn bereikbaar per trap of stelling.

Funderingherstel en -renovatie

Wij hebben een huis van 164 m2 / 640 m3 waarbij het huis gefundeerd is op staal, met scheuren in de gevel (tevens een kelder). Graag willen wij een goedkope manier om de fundering goed te herstellen, schoorsteen moet vernieuwd worden, dak geïsoleerd en waar nodig hersteld, inclusief de 4 dakkapellen. Beneden willen we dubbele beglazing met originele glas in lood verwerking. Dit mag met een voorzetraam om kosten te dekken. Tevens de kozijnen hersteld dan wel vernieuwen. Buitenmuren vanuit binnen of buiten isoleren en bijvoorbeeld de buitenmuur stuken. Badkamer voorzieningen klaarmaken. En elektra aanpassen.

Renovatie dubbele schoorsteen

De dubbele schoorsteen, van mij en de buren, op onze 2 onder 1 kap moet worden afgebroken en weer opnieuw worden opgebouwd. Het betreft puur het metselwerk, de rookkanalen moeten intact blijven. De afmeting van de schoorsteen durven wij niet te schatten, hiervoor maken wij graag een afspraak met de vakman.

Dubbele schoorsteen renoveren

Het betreft een dubbele schoorsteen van de buren en mij. Deze is ongeveer 50 cm breed en 1.20 meter hoog. Hij moet opnieuw gevoegd worden, geïmpregneerd en de loodslabben gecontroleerd en daar waar nodig gerepareerd.

Flexibele pijp in de schoorsteen plaatsen

Wij willen een houtkachel gaan plaatsen. In de bestaande schoorsteen moet daarvoor een flexibele dubbele pijp geplaatst worden. Onze woning is ongeveer 8 meter hoog. Ik ontvang hiervoor graag uw prijsopgave.

Flexibele pijp aanbrengen en schoorsteen hermetselen

Wij hebben een enkelsteens schoorsteen op het dak. Vanaf het dakbeschot stond hij echter los. Het deel vanaf het dakbeschot heb ik dan ook inmiddels tijdens het renoveren van het dak verwijderd. Zie foto. Graag wil ik in ieder geval een dubbele pijp in de schoorsteen laten zakken tot op de begane grond om de houtkachel vervolgens op een verantwoorde manier weer aan te sluiten. Graag zou ik een offerte ontvangen voor het aanbrengen van een binnenpijp die vervolgens ook tot 1,5 meter uit het dak steekt (hoogste hoogte schoorsteen wordt dan ongeveer 6,5 meter) en aanvullend hetzelfde waarbij ook een nieuwe binnenpijp wordt geplaatst maar dat de oude schoorsteen ook vanaf het dakbeschot weer opnieuw wordt opgemetseld. Voor het metselen zijn ongeveer 150 stenen nodig. Iedere laag bestaat uit 6 stenen. Ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven.

Schouw verwijderen met bijkomende werkzaamheden

Ik bewoon een dubbele bovenwoning, gelegen op de 2e en 3e verdieping in een complex uit bouwjaar rond 1927. Ik wil in de woonkamer op de 2e verdieping een schouw laten verwijderen van 270 cm hoog, 119 cm breed en 42 cm diep. Er moet een raveelbalk worden geplaatst in het plafond om de schoorsteen op de 3e verdieping op te vangen. Ik laat dan ook gelijk controleren op de aanwezigheid van asbest. Ik verwacht niet dat die er is; mijn benedenbuurman heeft zijn schoorsteen aangepast en geen asbest aangetroffen. Ik heb geen haast met deze klus. Ik wil een afspraak maken om de situatie hier te laten beoordelen en ontvang daarna graag uw plan van aanpak en offerte.

Partners

Partners van Casius