Vraag nu gratis offertes aan:


Documenten toevoegen (optioneel)

Door gebruik te maken van deze website verklaart u zich akkoord met de algemene voorwaarden.

Eerder aangevraagde offertes bij gevelspecialisten / metselaars voor lekkage aan loodwerk bij schoorsteen repareren:

Lekkage aan loodwerk bij schoorsteen repareren

De lekkage betreft waarschijnlijk de schoorsteen. Het lood is vorig jaar vervangen door de vorige bewoners, maar blijkbaar niet naar behoren. Wij willen graag een kosten raming zodat onze makelaar hiermee bij de vorige bewoners aan de slag kan.
Onze klant uit Alkmaar (Noord-Holland) wenst(e) offertes van gevelspecialisten / metselaars voor gevel- en metselwerk te ontvangen om te weten wat bovenstaande wensen gaan kosten!

Soortgelijke offerte aanvragen voor lekkage aan loodwerk bij schoorsteen repareren uit heel Nederland:

Schoorsteen renoveren en restaureren

Zojuist heb ik een schade inspectie gehad als gevolg van een kleine lekkage. De oorzaak dient uiteraard eerst opgelost te worden. Na enig zoekwerk ben ik bij jullie uitgekomen en ik zou graag een offerte ontvangen voor het herstel van de aangetoonde schades. Het gaat dus allereerste om een het herstel van de schoorsteen. Daarnaast dient er een oplossing voor de lekkage bij de NOK geboden moeten worden (‘speci? ’) en het gapend gat in het loodwerk van de dakkapel + gebroken dakpan. De schoorsteen is voorzien van 2 RVS rookkanalen, recent geïnspecteerd en akkoord bevonden met uitzondering op het metselwerk. Met de uitkomst van de offerte wil ik de discussie aangaan met de buren, wellicht dat zij nog andere zaken hebben. Ik kan mij voorstellen dat er een hoop mitsen en maren zijn aan de offerte, dus ik zal u er ook niet op vastpinnen. Maar ik krijg een goede indruk van uw werkzaamheden en zou graag verdere stappen willen ondernemen. Echter zoals gezegd heb ik iets van een indicatie nodig. Praten we hier over een schoorsteen renovatie (ongeveer €450) of een restauratie (afbreken/opbouwen) en wat kost dat? Schoorsteen is ongeveer 75 cm hoog en 40 cm breed.

Lood- en voegwerk bij de schoorsteen vervangen

Wij wonen in een rijtjes huis van 6 woningen. Bouwjaar '40 -'50 jaren. De nokhoogte is rond de 10 meter. Het dak is gedekt met keramische pannen. Wij delen de 2 schoorstenen met de buren. Volgens inspectie vanwege lekkage, zou het lood vervangen dienen te worden. Tevens de voegen van de schoorstenen inspecteren, en eventueel repareren. Het loodwerk dient trapsgewijs te worden aangebracht.

Renovatie carport dak en renovatie loodwerk dak woonhuis

De folie welke tussen het dakbeschot/dakgoot zit bevestigd is grotendeels verweerd en dient vervangen te worden. De loodstroken zijn zeer oud. Het materiaal is versleten. Vooralsnog gaan we ervan uit dat door middel van een reparatie de gebreken kunnen worden hersteld. Reparatie is in dit geval mogelijk met bijvoorbeeld een batuband of iets dergelijks. Betreft een eengezinswoning met 2 verdiepingen. (Ongeveer 50 m²). Tevens zijn er gebreken opgemerkt in de goot aan de soldeernaden. De gebreken aan de soldeernaden veroorzaken een actieve lekkage die niet altijd direct aan de buitenzijde zichtbaar is. De goot is vervuild. Er staat in de achtertuin nog een carport (Ongeveer 4 x 3 m.), de dakbedekking hiervan is erg slecht en zou vervangen moeten worden. De dakconstructie is plaatselijk ook slecht en dient voorafgaand aan het vervangen van de dakbedekking deels vervangen te worden.

Dak vervangen of repareren

Bij een bouwtechnische keuring van de door ons aan te kopen woning, zijn wat punten opgedoken betreft het dak. Ik vermoed zelf dat het met blik op de toekomst verstandiger is te vervangen dan te repareren, maar ik zou graag de kosten weten. Bouwtechnische keuring: houtrot bij muurplaat, nokvorst herstellen door aanbrengen ondervorst, dak controleren op lekkage, panlatten vervangen op in iedere geval onderste laag, zijn rot, loodwerk dakvenster is verkeerd aangelegd, goten vervangen. Het dak oppervlak is ongeveer 50 m2. Ik weet nog niet of de buren ook mee zouden willen werken, 2 onder 1 kap, en de woning is op dit moment nog niet in ons bezit.

Dakpannen op het dak vervangen

Ik ben bezig met de aankoop van een woning. Uit de bouwtechnische keuring zijn wat punten gekomen en ik zou graag de prijzen voor reparatie willen weten, maar ook voor totale vervanging. Ik twijfel of dat wellicht relatief gezien misschien de beste oplossing is. Ik vind zelf de huidige dakpannen ook niet mooi. Nadeel is wel dat het om een twee onder een kap gaat en ik geen idee heb wat de buren willen. Vergunning heb ik mij ook nog niet in verdiept. Bouwtechnische keuring: houtrot bij muurplaat, nokvorst moet hersteld worden dmv aanbrengen ondervorst, panlatten onderste rij zijn in ieder geval rot, loodwerk bij het dakvenster is verkeerd aangebracht, er is vergrootte kans op lekkage. Tevens moeten de goten vervangen worden, maar ik weet niet of dat ook bij jullie hoort. Het gaat om een dakoppervlak van een goede 50m2 als mijn berekeningen kloppen. Het is een kleine woning. De woning is momenteel nog NIET in mijn bezit, de oplevering staat begin mei gepland.

Lekkage bij de schoorsteen repareren

Waarschijnlijk als gevolg van niet geheel dichte loodslabben rond de schoorsteen, heb ik lekkage door het plafond van de eerste verdieping. De schoorsteen staat aan de rand van het dak en heeft aan de hoge dakzijde een gootje van zink/lood. Ik wil graag een offerte voor het vervangen van het gehele loodwerk met gootje en een voor alleen lek op sporen en dichten. Een kleine natte plek is zichtbaar onder het lood.

Schoorsteen voegen en loodwerk vervangen

Ik heb een jaren '30 woning gekocht met schoorsteen. Op de zolder heb ik last van een lekkage die hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door het niet meer sluitende loodwerk van de schoorsteen. Daarbij moet de schoorsteen ook opnieuw gevoegd worden. Betreft een eengezinswoning met 2 verdiepingen.

Loodwerk en voegwerk vervangen

Lekkage erker 3 meter lood vervangen en over dezelfde lengte 5 lagen steen opnieuw voegen. Het lood is gescheurd en de voegen zijn als tijdelijk oplossing dicht gesmeerd.

Herstelwerk na een bouwtechnische keuring

Twee weken geleden is uit de bouwtechnische keuring gebleken dat enkele zaken in en rond ons dak op korte termijn gerepareerd moeten worden. Kunt u ons een vrijblijvende offerte sturen met daarin de volgende zaken, inclusief Btw en alle andere bijkomende kosten? Controle van de goot aan de achterzijde van het huis bij de hemelwaterafvoer i.v.m. houtrot overstek. De delen van de overstek aangetast door houtrot, het boeiboord e.d. herstellen of vervangen. De verrotte onderdelen over een lengte van ongeveer 30 cm vervangen en afwerken met grondverf. In het voorjaar zullen we al het schilderwerk aan de buitenzijde van het gehele huis verder laten afwerken en herstellen. Wellicht kunt u hier ook alvast een prijsopgaaf voor geven. Reparatie van hemelwaterafvoer. Er is een breuk, lekkage of schade aanwezig in het bovenste deel van de hemelwaterafvoer. Hier moet een (onder)deel vervangen. Voegwerk van de gehele schoorsteen vernieuwen. Hierna het voeg-/metselwerk hydrofoberen, waterafstotend impregneren. Het voegwerk van de schoorsteen is namelijk aan het verzanden en/of uitgespoeld Loodwerk bij schoorsteen herstellen indien mogelijk, want meerder loodwerk komt los. Anders aanbrengen van nieuw lood tot aan het binnenspouwblad, voor zover dit aanwezig is. Gebreken aan de afdichtingen tussen de nokvorsten en de pannen herstellen door het aanhelen van de gebreken conform het bestaande werk. Schoonmaken dak en reinigen van goten en hemelwater afvoeren. Herstellen van voegwerk aan de achtergevel. Bovengenoemde werkzaamheden dienen in december te worden uitgevoerd. Uitgezonderd het afschilderen. Optioneel zijn we ook op zoek naar iemand voor het vervangen van een loden waterleiding door een koper of tyleen waterleiding binnenshuis. Het injecteren van de muren van de woonkamer i.v.m. optrekkend vocht.

Lekkage via de schoorsteen

Bij zware regenval druppelt het bij de schoorsteen in de open haard. Ik vermoed dat het loodwerk vanwege ouderdom niet meer helemaal afsluit en ik ga ervan uit dat dit kan worden opgelost. Het betreft een tussenwoning die goed bereikbaar is.