Casius logo
Offerte aanvragen Ik ben een vakman
Dakgoot Zink

Boeiboorden

Boeiboorden

Zijn jouw boeiboorden, rabatdelen of windveren van je woning kapot of verouderd? Wil je weten wat het kost om ze te laten vervangen of repareren door een specialist in boeiboorden?

De dakgootspecialisten via Casius staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Zowel voor het repareren van je boeiboorden, als voor het vervangen van je windveren. Natuurlijk wil je eerst weten wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten van de dakgootspecialisten zijn. Casius voorziet je van de nodige informatie: van nuttige tips tot erkend vakwerk bij jou in de buurt.

Weet je al zeker dat je je boeiboorden wilt laten vervangen? Wil je graag dat een specialist bij je langs komt om alle vakkundige normen te bespreken? Vul dan het offerte formulier in!

Wat kost boeiboorden vervangen?

De prijs voor het vervangen van je boeidelen is afhankelijk van een aantal factoren. De materiaalkeuze speelt mee, maar ook of het materiaal achteraf nog geschilderd moet worden. De afmeting van boeiboorden speelt ook mee in de totale prijs. 

Hieronder in de tabel geven wij een prijsindicatie van de gemiddelde kosten voor het vervangen van boeiboorden.

Let op: de aannemers via Casius bepalen zelf hun prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van de klus afwijken van de prijzen in de tabel.

Materiaal Gemiddelde prijs per meter
Multiplex €60
Red cedar hout €70
Meranti hout €75
Trespa €130 - €210
Keralit €135

De prijzen zijn exclusief de prijs voor het schilderen van de houten materialen.

Wil je graag advies speciaal gericht op jouw situatie en een offerte op maat? Vraag dan snel een offerte aan.

Waarom boeiboorden vervangen?

Als woningeigenaar sta je er niet altijd bij stil dat de dakrand een essentieel onderdeel is van je woning. De dakrand zit er met een reden: het beschermt je dak en voorkomt dat kou en vocht tussen de dakbedekking en de gevel komt. Is de dakrand kapot? Dan loop je kans op een lekkage. Om dit te voorkomen kan je het beste je windveren of boeiboorden op tijd laten vervangen.

Wij raden aan om deze klus uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. Boeiboorden zitten vaak op grote hoogte en zonder ervaring kan dat gevaarlijk worden. Ook is het belangrijk dat de nieuwe boeiboorden weer naadloos aansluiten op het dak. Zitten hier afwijkingen in, dan loop je grote kans op een lekkage op. Vakmannen hebben hier ruime ervaring in en weten precies hoe ze dit goed moeten doen.

Overzicht van materialen

Wanneer je de boeiboorden wilt vervangen, kan je kiezen uit verschillende soorten materialen. Hieronder staat een overzicht van soorten materiaal. 

 • Houten boeiboord
  Vroeger was hout een populair materiaal voor windveren. Nog steeds kiezen veel mensen voor hout vanwege de authentieke look dat het geeft. Afhankelijk van je eigen budget kan je kiezen tussen een goedkoper soort hout: multiplex, of voor een duurder soort: red cedar.
  Kies je voor hout? Onthoud dan dat je het regelmatig moet onderhouden. Doe je dit niet, dan krijg je last van houtrot. 
 • Kunststof boeiboord
  Kijk je op tegen onderhoud en wil je onderhoudsvrije boeiboorden? Dan zijn kunststof boeiboorden misschien een betere optie voor jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een keralit boeiboord of boeiboorden van Trespa. Het materiaal is in aanschaf duurder dan hout, maar onderhoud als schilderen is niet nodig. Spreekt de authentieke uitstraling van hout je heel erg aan? Helaas heeft kunststof dit niet. 
 • Zinken windveren
  Zinken boeiboorden zijn sterk en gaan lang mee, maar daar staat wel een hogere prijs tegenover.
  Bekijk vooral vooraf goed of zinken boeiboorden bij je woning passen. Heb jij een landelijke woning? Voor de uitstraling kan je dan vaak beter kiezen voor een materiaal met een authentieke uitstraling, zoals hout.

Vraag een offerte aan

Offertes aanvragen